Europatipset med 4 miljoner jackpot och många favoriter

Publicerades den 1 februari 2023

I helgen hade vi full fart med Stryktips och Europatips i vanlig ordning. Lördagen landande in relativt väl, tre system fixade 13 rätt, varav 119 000 kr på det som betalade mest. Dock många sura tolvor därbakom som var ytterst nära att nå hela vägen fram. Söndagens Europatips blev en sanslöst svårlöst historia, bara ett fåtal favoriter lyckades vinna och inget system i landet fixade 13 rätt – därför får vi en trevlig extrapott att tävla om ikväll!

Hela 4 miljoner i jackpot på Europatipset och det höjer pulsen rejält. Kupongen är rätt märklig faktiskt. Inte för att det är spridda matcher från många av Europas hörn, varav många med fina klasslag. Nä – det som är udda är att det finns så många tydliga favoriter, nästan alla matcher har en favorit som står mellan 1,30 – 1,90. Detta innebär givetvis att det finns risk för favoritparad och låg utdelning, men även chans till favoritfall på löpande band och stora pengar!

Dock bör vi faktiskt sansa oss lite och inte jaga skrällar till höger och vänster. Det stora värdet ligger i 13-rättspotten ikväll, så fokus nummer ett (jaja, klart alltid är i fokus 🙂 ) är att faktiskt nå 13 rätt. Det är okej att spela lite mer defensivt ikväll, en träff för 50 000 – 200 000 kan mycket väl vara bra betalt på sett till överbetalt/underbetalt vid dessa förutsättningar!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Spikar

Man United
Bayern
Lens
Sporting Lissabon
Aberdeen

Vi försöker välja fem relativt framåtlutade spikar om man jämför med utbudet, det finns större favoriter på kupongen! Man United och Lens ligger hyfsat korrekt sett till spelvärde medan Bayern, Lens och Aberdeen faktiskt erbjuder fint spelvärde kontra oddsmarknaden. Dock långt kvar till spelstopp och det kommer att röra på sig både streck- och oddsmässigt under dagen. Totalt sett är det ändå en defensiv spik-kvintett vi hittat, som inte fäller några motståndarsystem.

Halvgarderingar

Att vaska någon eller några av favoriterna ikväll för att snabbt städa bort de allra sämsta radkombinationerna behöver inte vara fel. Men vi fortsätter att hålla oss på den defensiva linjen och halvgarderar oss fram via lyxkryss (1X) på Monaco och Royale Union samt hårdrocksnävar (1 2) i Lyon-Brest och Oxford-Barnsley.

Vi kommer istället att vara mer offensiva när reduceringsverktyget plockas fram och ramen ska få bekänna färg. Här ska vi ta sikte på att städa bort sämre rader som spelas mot de lägsta utdelningarna!

Reduceringar

Röd färgreducering:

Två av kupongens större favoriter är Roma & Paris SG. Två lag som verkligen inte imponerat på slutet. Ikväll har Roma cupmatch mot Cremonese och där tror vi att allt kan hända. Paris gjorde en riktig plattmatch senast mot Reims och tappade rättvist in 1-1 i matchens sista övertidsminut. Ser långt ifrån harmoniska ut. Vi markerar Roma & PSG med röd färg och sätter villkoret att max ett av lagen får vinna!

Grön färgreducering:

I detta villkor markerar vi fem favoriter och fortsätter vår tanke att städa bort fler dåliga rader. Vi sätter kravet att max tre av favoriterna får vinna. Men samtidigt får vi inte bli för giriga som sagt. De mesta pengarna finns i 13-rättspotten. Vi sätter även kravet att minst två av de fem favoriterna ska vinna. Ett bra sätt att balansera upp vårt system på – minst två men max tre!

Summering:

Via utdelningsprognosen ser vi nu att majoriteten av våra rader som lämnas in spelas mot utdelningar mellan 50 000 – 500 000 kr. Vi har även med oss en del häftiga rader som spelas mot ännu högre utdelningar samt relativt få mindre heta rader som ändå kan fixa okej pengar för 10 000 – 50 000 kr även om dessa rader högst troligt är underbetalda.

Färdigt spelförslag för 704 kronor (46% reduceringsgrad)

Vill du haka på en andel av oss i Miljongänget så finner du som vanligt dessa inne i vårt ombud hos Svenska Spel, varmt välkomna och lycka till!

 

Skrällen
  • Montpellier 1X
team-skrallen
Spiken
  • Bayern
team-spiken
Draget
  • Sporting Lissabon
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!