Europatipset med allsvenskan

Publicerades den 9 oktober 2022

Gårdagens Stryktips studsade inte rätt. Vi hade en övervikt mot bland annat Brightonsidan och när de svek så var sista chanserna att hitta 13 rätt körda. I övrigt blev det en runda där många, om än inte alla, överstreckade favoriter segrade. Vi kom rätt på valen i vissa, men fel på andra. Bara att studsa vidare och vi har en ny 13-rätters att smaka av idag då Europatipset väntar.

Kupongen består av både våran egen kära allsvenskan och fina matcher från Premier League. Bland annat ett riktigt hett möte mellan Arsenal och Liverpool. Det hela kompletteras, som vanligt på Europatipset, med matcher från Spanien, Tyskland och Italien. Fint där! Nu ska det bara benas ut hur det bästa systemet ska komponeras.

Här på sidan vet ni trogna läsare sedan tidigare att det byggs ett spelförslag via och med reducering.se och dess reduceringsverktyg. Systemramen är på 1296 rader och denna reduceras sedan ner för att optimera de inlämnade raderna.

Spikförslag

AIK ska ut och möta Helsingborg i ett möte där man är klar favorit. Formen är dock allt ifrån god. I grunden ska man såklart vara numret för stort och på hemmaplan är klubben AIK normalt starka som djur. Vi spikar och tycker det funkar att använda även om det närmar sig 80%. Det är trots allt Europatipset och den typen av snabbmat får vi stoppa i oss utan att skämmas inför kostrådgivaren.

i den allsvenska seriefinalen tar vi ställning för ett annat Stockholsmlag – Djurgården. Blåränderna har visserligen en tuff Europaresa i benen men att ladda om till denna matchen ska inte vara några problem. Häcken är såklart inget man bara städar av men när det sätts på sin spets nu tror vi nog att hemmaplan och de rutinerade nyckelspelarna avgör. Håller ettan sig under 55% är den fin en omgång som denna.

Malmö FF möter Värnamo och bortalagets säsong kan väl redan nu summeras som succéartad. Visst, det återstår några omgångar men det ska mycket till för att laget inte ska klara sig kvar. Och som nykomling är väl det tillräckligt för att sätta epitetet succé på säsongen. Antonsson är kanske seriens vassaste forward och här måste MFF såklart se upp med den gamle MFF:aren. Ska det bli Europaspel nästa säsong ska himmelsblått vinna denna kampen.

Gladbach och United blir våra två sista spikförslag från Tyskland respektive England. Vettiga spikar i mittenfacket där streckprocent och vinstchans inte är på milslångt avstånd. Kostrådgivarens betyg hade varit – ”Ok, det funkar att äta en söndag”.

Halvgarderingar/reduceringar

Lite längre ned på kupongen finns två överstreckade spanska lag i Real Sociedad och Espanyol. Vi utelämnar bägge där vår istället nerritade halvgardering ska ha klar fördel sannolikhetsmässigt.

Två gubbgarderingar i CP – Leeds resp Udinese – Atalanta håller sedan ner variansen och kompletterar systemramen till 1296 rader.

Systemet i sin helhet ses här och kan även köpas andel i för 96kr/st

Med reducering.se reducerar vi ner systemramen och får på så sätt ner kostnaden samt sållar ut en del icke kvalitativa rader.

På Rött reduceringskrav önskar vi få bort minst en, gärna bägge två, av Arsenal och Elfsborg. Bägge kan nog finnas med i en del folks spikfunderingar, iaf Elfsborg.

Gult krav är det tuffaste rent sannolikhetsmässigt. Vi vill få bort minst en, gärna bägge två här med – av West Ham och Roma. Bägge streckas skyhögt men tittar vi rent sannolikhetsmässigt har vi ”chansen” på vår sida. Oddset på att bägge två ska vinna är runt 2,50 och har således runt 40% sannolikhet. Att minst en bränner har då ca 60% chans. Vettiga odds på att få bort en sådan stor andel av motståndarraderna.

Blått krav sätts ut på tre halvgarderingar. Vi önskar få med oss minst 1 av de 3 finaste tecknen i dessa matcher.

Totalt är nu systemet nedreducerat med 31% och kostar 896 kr.

Se det reducerade spelförslaget här

 

 

 

Skrällen
  • Cadiz
team-skrallen
Spiken
  • AIK
team-spiken
Draget
  • Liverpool-sidan (x2)
team-draget
Europatips-andelar