Europatipset med CL

Publicerades den 2 november 2022

Ny månad och novembers första 13-matchers-poolspel står för dörren. Låt oss hoppas att hösten och vinterns månader ler mot oss här på DBS. De kommande månaderna brukar vara starka tider för oss.  Finns det något bättre än att krypa upp i soffan med sina kuponger och följa systemen när mörkret redan lagt sig utanför fönstret. Därefter slita in mål i rätt matcher och jobba in full pott på sina system.

Kvällens agenda är Powerplay, Bomben, Topptips och huvudattraktionen Europatipset. Vi ska försöka lotsa dig rätt i systembygget på Europatipset, vars några matcher även återfinns på TT. Förhoppningsvis kan någon av er få några tips och idéer som går att använda i ditt egna systembygge. Vill du hellre köpa in dig på något av våra system finns det olika typr av system i olika prisklasser att välja på. Du hittar dessa inne i vårt ombud hos Svenska Spel – Välkommen in! 

Nu kastar vi oss över systembygget som ska ge oss 13 rätt. Som vanligt bygger vi en grundram på 1296 rader. Detta system går att köpa in sig i för 96kr/andelen här – Miljongängets Lilla ET. För at visa upp och även förklara vilka fördelar det kan finnas med att sedan reducera sitt system ger vi även tips på eventuella reduceringar. Detta gör att systemkostnaden minskar eftersom du aktivt kan välja att plocka bort vissa av radkombinationerna. Vi använder då Reducering.se – marknadens bästa reduceringsverktyg för Svenska Spels poolspelsprodukter.

Spikförslag

Det finns en handfull större favoriter denna avslutande gruppspelsrunda i CL. Att de större favoriterna i många fall saknar ngt att spela för ska vi inte ta på allt för stort allvar. Det är inbakat i priset redan och som vanligt går det att titta på oddsen som erbjuds för att få en bild av de egentliga vinstchanserna. Oavsett så kommer vi att på dagens system tvingas att spika några av dessa och även gardera andra. Allt för att få ihop en bra väg att gå på spelformen ET som innehåller miljonbelopp i 13-rättspotten, men ändå inte så många miljoner för att kunna motivera ett allt för svårt bygge.

Milan får bli ett av de mer betrodda lagen som spikas. Hemma i en het match mot Salzburg där andraplatsen står på spel tror både vi och oddsmarknaden att italienarna är numret för stort. Streckprocenten har dock inte seglat iväg allt för mycket och kan de hålla sig under 75% är det vettigt att singla Zlatans klubb.

PSG möter ett Juventus nere i Italien. Medan PSG slåss om förstaplatsen med Benfica så krigar Juventus om tredjeplatsen med Maccabi. Skilda värdar. Neymar är visserligen avstängd men det finns gott om stjärnor i PSG och då Juve har en hel del tuffa bortfall ikväll så tycker vi att PSG – om de håller sig runt 60-65% – absolut är ett bra tänkbart spikalternativ.

I engelska The Championship väljer vi att spika Norwich. Mot QPR, som fått med sig lite medstuds första delen av säsongen tycker vi vinstchansen förhåller sig vettigt mot streckprocenten. Visst, där är några procentenheter för mycket i strecken, men det är svårt att undvika på Europatipset. Bara att tugga i sig kort och gott.

En klart vettig spik att snegla åt denna kväll är spanska Teneriffa. Kanske den av favoriterna (om än knapp) på kupongen som är finast streckmässigt. Under 40% och det gifter sig fint med vinstchansen som enligt oddsen bör vara just där i området.

Halvgarderingar

Vi använder våra halvgarderingar till att plocka bort en av kupongens mer tyngre streckade lag – Benfica. Maccabi Haifa slåss för tredjeplatsen och hemma har man visat sig kunna göra bra prestationer. Att Benfica dessutom är kraftigt överstreckade gör beslutet lättare.

Vi kompletterar denna halvgardering med att utelämna två mycket knappa favoriter i Championship. Bägge har lite för mycket streck på sig och kan tryggt plockas bort utifrån spelvärde.

En klassisk gubbgardering slinker såklart också med och ramen är nu färdig.

Reduceringar

Ramen i sig ser faktiskt rätt fin ut även om det kanske är liiite för många radkombinationer som riktar in sig på lite för svåra utfall. Detta då vi garderat en hel del av de större favoriterna.

Med en förhållandevis enkel reducering löser vi detta.

Gul reducering sätts ut på Chelsea och Burnley. Bägge streckas upp mot och över 80%. Kan vi fälla en av dessa vore det mycket fint i kombination med vasken på Benfica. Exakt ett av lagen ska vinna – det blir kravet. Systemkostnaden minskas med 56% och majoriteten av raderna spelas nu mot ett lite mer sannolikt spann. Dessutom är radkombinationerna med att bägge vinner inte speciellt sexiga. Tål att vaskas…

Det reducerade spelförslaget ses i sin helhet här

 

 

 

Skrällen
  • Maccabi Haifa 1X
team-skrallen
Spiken
  • Milan
team-spiken
Draget
  • Teneriffa
team-draget
KÖP Europatips-andelar