Europatipset med El Clasico

Publicerades den 21 april 2024

Återigen blev det ett dramatiskt Stryktips med hög utdelning. Vi var rätt ute på mycket i gårdagens spelförslag men de sista små marginalerna ville inte gå med oss. Bara att gnugga vidare! I DBS-butiken landade vi in ett par välbetalda tolvor varav ett R-system som hade alla 13 rätt på ramen men inte det sista flytet där heller…

Nya chanser idag och det är ett högklassigt Europatips som vi bjuds på. Tre PL-matcher, Coventry-Man United gör upp om vilka som ska möta Man C i FA-cupfinalen och framförallt mäktiga El Clasico i Spanien! Texturen är betydligt mycket tuffare än Stryktipset igår och här går det inte att gömma sig utan det krävs ett antal tuffa beslut. Kul tycker vi! Låt oss bygga dagens spelförslag.

Spelförslag

I detta tidiga skede är det en del extremt snedstreckade matcher. Exempelvis streckas Aston Villa runt tjugo procentenheter för högt, sådana otroliga felstreckningar rättar dock alltid till sig ju närmare spelstopp vi kommer. Men givetvis ska vi försöka nyttja de tidigt felplacerade insatserna som kommit in i poolen. 1296 rader grundram skapas!

Vi börjar med att utse fem spikar. Ankaret blir PSG, laget streckas högt men har hög vinstchans och visst kommer laget spinna vidare på CL-framgångarna och vinna av bara farten här mot Lyon? Vidare tar vi tre spikar i mellanfacket, Crystal Palace, Real Madrid och Häcken är rimligt streckade och vi gillar deras segerchanser. Real Madrid givetvis med pluspsyke jämfört med Barcelona efter deras skilda resultat i CL-spelet, kul att jobba in ettan vid TV-n ikväll! Den sista spiken vi tar är en fräck sådan. Mainz ska enligt oddsmarknaden ha lika stor segerchans som motståndarna Freiburg men streckas märkligt nog kring 20 %, det värdet hugger vi!

Bland halvgarderingarna tar vi en offensiv sådan, Atletico Madrid vaskas då de streckas över 70 % och knappast ska ha mer än 50-55 % segerchans i den tuffa bortamatchen mot disciplinerade Alaves. Det draget skapar höjd i vårt system och gör att vi inte behöver krångla till det så mycket i övrigt. Värt att nämna bland övriga garderingar är exempelvis valet att helgardera i Coventry-Man United. Vi litar inte alls på ett United som sett oerhört sårbart ut i de flesta matcher på slutet. Coventry har ett gäng klasspelare och vi tror de kan såra United  i en underhållande fight. Hemma i Sverige sågas Halmstad BK friskt trots sex poäng på de två senaste matcherna. Laget har varit utspelade av både Västerås och IFK Göteborg men turligt vunnit. Dock tror vi att HBK ändå kan ställa till det för BP på naturgräset på sköna Örjans Vall. En målsnål tillställning att vänta!

Reduceringar:

Vi kommer använda två färgreduceringar, ett där vi tar in favoriter i båten och ett annat där vi jobbar mot två favoriter.

Blå färgreducering: Vettigt streckade favoriterna Liverpool, Halmstad, Atalanta och Leverkusen markeras. Sedan sätter vi kravet att minst två av dessa ska vinna. Det sänker den lite för höga svårighetsgraden vi hade på grundramen.

Röd färgreducering: Aston Villa och Man United markeras och krav sätts att max ett av lagen får vinna. Aston Villa groteskt ful streckad i nuläget och Man U övervärderad av marknaden i vårt tycke. Här tar vi gärna två skrällar!

Spelförslaget är klart – se det i sin helhet på 640 rader här! 

 

Skrällen
  • Alaves 1X
team-skrallen
Spiken
  • Crystal Palace
team-spiken
Draget
  • Mainz
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!