Europatipset med fin mix

Publicerades den 13 augusti 2023

Gårdagens Stryktipsrunda med Premier Leagues återkomst fick som förväntat verkligen fart på omsättning. En ökning från veckan innan (som också hade Jackpot) med ca 60%, från 18 till 28,5 miljoner. Kul!

Vår stryktipsanalys igår var rätt på det gällande spikarna där samtliga fyra spikförslag vann. Hoppas att någon fick hjälp av texten/förslagen och på egen hand lyckades bena ut 13 rätt. Spelförslaget här föll på sina halvgarderingar denna gång. I vårt ombud lyckades vi träffa en 13-rättare, ett system där Brighton, Crystal Palace men även Ipswich var spikade. Miljongängets Highroller betalade 424.800 kr att dela på 8 andelar.

 

Idag söndag är det nya tag då en fint mixad kupong med Europatips ligger framför oss. Premier Leaguestarten fortsätter och mixas upp med allsvenskan och spanska respektive franska ligan. Utmanande där det dessutom ser ut att några lag kan få rejält med streck på sig.

Spikförslag

Vårt spelförslag idag på Europatipset är något mindre än gårdagens. Fem spikar utgör grunden för en grundram på 1296 rader. Som vanligt lämnas detta in som ett andelsspel där du har plats för 96kr.

Med ytterligare en spik involverad i bygget blir såklart svårighetsgraden högre. Men samtidigt är det vad som krävs om inte radantalet ska springa iväg på de matematiska systemen.

Idag tycker vi att följande lag är intressanta att använda som spikar i sitt bygge. Beroende på systemstorlek och upplägg går det att kombinera lite olika.

Elfsborg ~ 45%
Halmstad ~ 25%
Häcken ~ 90%
Sirius ~ 50%
Strasbourg ~ 37%

En kombination där Häcken agerar ankare med mycket hög vinstchans men såklart också hög streckprocent. Halmstad spikas som knapp underdog, något vi inte allt för ofta väljer. Matchen är dock jämn och då Norrköping är nästan 20% mer streckade tar vi ett tufft beslut.

Garderingar/reduceringar

Spelförslaget kompletteras med halvgarderingar där vi använder tre av fyra stycken till att utelämna överstreckade lag med vinstchanser lägre än 50%. Den typ av garderingar som är vettiga och rätt enkla att göra för att vikta sina radkombinationer mot mer spelvärda rader utan att ta allt för höga risker.

Vår ram på 1296 rader är nu färdig. Med enkla sätt kan du dock reducera ditt system genom att sätta ut ett eller flera reduceringskrav. Vi använder oss av Reducering och deras vassa verktyg.

Ett enkelt sätt att börja med är att använda färgreducering. När ramen är ifylld väljer du ut en kategori tecken som du vill bolla med/justera ditt system med.

Vi väljer här att markera två av de lite större kvällsfavoriterna på kupongen, Villarreal och Barcelona, med gul färg.

Kravet sätts ut att exakt ett av lagen ska segra. På så sätt kommer vi behöva fälla ett av lagen och vi betalar således inte för att bägge segrar. Villarreal spelar först på kvällen (19:00) och hittar vi poängtapp för favoriten där ska vi slita in seger för Barca. Vinner de gula ubåtarna så får vi senare istället jobba in poäng för Getafe mot Barcelona för att få en skjuts upp i utdelningen.

Genom denna reducering mer än halverar du din systemkostnad. Från 1296 till 576 rader. Vi gör ytterligare en mindre reducering då vi med blå färg markerar två av tre tecken i två helgarderade matcher. Vi vill inte betala fullt ut för X i Chelsea-Liverpool och för Celta-seger. Två rätt hårt streckade tecken i förhållande till sannolikt utfall.

Reduceringsgraden blir något högre (60%) och radantalet minskar till 512 rader.

Systemet ser du i sin helhet här – färdigt att lämna in