Europatipset med jubileumsjackpot!

Publicerades den 5 mars 2023

Europatipset firar 30 år och gör det med en extra jackpot på hela 5 miljoner kronor. Även vi kan fira idag, det blev hela sex system med 13 rätt igår på Stryktipset för mellan 66 000 – 92 000 kr per system. Kul och stort grattis till er som var med och vann i Miljongängets butik! Det var en riktigt spännande omgång, upplösningen blev dramatisk när Arsenal avgjorde i 97:e minuten. Ett mål som gladde många men som även snodde en riktig storvinst ifrån Miljongängets Stora Jackpot som hade med krysset i matchen och var klart för minst 700 000 kr vid 2-2. Kul runda oavsett och vi hoppas att det ska gå minst lika bra idag!

Dagens Europatips är en mäktig mix av fina matcher, eller vad sägs om bland annat Liverpool-Manchester United, Roma-Juventus och kamratmötet IFK Göteborg-IFK Norrköping?! Det finns ett par större favoriter, i skrivande stund streckas både Inter (vs Lecce), Barcelona (vs Valencia) och Leverkusen (vs Hertha Berlin) över 80 %. Men det är en sanning med modifikation, inget av lagen är i närheten av så stor segerchans sett till odds och sannolikhet. Att alla tre vinner är exempelvis inte alls troligt, bara runt 30 % risk/chans.

Spelförslag

Idag bygger vi ett tidigt spelförslag på 1296 rader, 4 hel, 4 halv och 5 spikar. Denna ram kan köpas in i via Miljongängets Lilla ET för 96 kr per andel. Vi ska sedan även spinna vidare och förbättra ramen via reduceringar hos reducering.se.

Spikar

Dagens femling ser ut enligt följande:
Liverpool
Inter
Real Madrid
Marseille
Gent

En mycket tuff runda att hitta lämpliga spikar på. Inter är alltså en storfavorit, Real Madrid och Gent semistora favoriter medan Liverpool och Marseille är tuffa val i på förhand jämna matcher.

Garderingar och reduceringar

De övriga två storfavoriterna på kupongen, Barcelona och Leverkusen väljer vi att helgardera båda två. Vi gör även ett offensivt drag via att utelämna Sampdoria (kraftigt överstreckad favorit). Annars försöker vi navigera oss i mål via enkla medel, någon hårdrocksnäve (1 2) och något lyxkryss osv.

Huvudsyftet med dagens reduceringar blir att ”höja golvet”, alltså städa bort de svagaste raderna som spelas mot låga utdelningar. Det gör vi via två reduceringsvillkor.

Blå reducering: Vi markerar Barcelona och Leverkusen. Villkor sätt att minst en, max en får/ska vinna. Vi tillåter alltså inte båda att vinna men är inte kaxiga nog att försöka fälla båda här. Balans är nyckelordet!

Röd reducering: Två svaga tecken i Rayo och IFK Göteborg markeras och krav sätts att max ett av lagen får vinna. Ett litet men fint villkor som höjer potentialen ytterligare i bygget och städar bort en del trötta rader.

Spelförslag för 512 kr (reduceringsgrad 60 %)

Det blir spännande att följa både streckprocent och odds under dagen. Det är som sagt en trevligt stor extra-jackpot idag så verkligen superläge att spela Europatipset idag. Vi är superladdade att avsluta helgen med 13 rätt, nu kör vi!

 

Skrällen
  • Salernitana X2
team-skrallen
Spiken
  • Real Madrid
team-spiken
Draget
  • Marseille
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!