Europatipset med svenskt vägskäl

Publicerades den 27 september 2022

Ett Europatips står redan idag tisdag för dörren. Landslagen står fortsatt för underhållningen på de olika poolspelen och igår fick vi se ett rejält målkalas mellan England – Tyskland. Ikväll är det dags för vårt svenska landslag hemma på Friends. Sverige som minst sagt står inför ett vägskäl i och med dagens kamp. Formen är långt ifrån god och tittar vi krasst på de senaste resultaten är det ingen vacker syn. Ikväll krävs det seger om inte vårt blågula landslag ska riskera flyttas ner en division i Nations League. Då väntar betydligt ”icke-publikdragande” nationer nästa vinter. Om läktarna i kvällens match gapar tomma, ska vi nog inte tala om hur det kommer att se ut nästa spelomgång…

Dagens Europatips-kupong då? Ja förutom att vi har en mindre Jackpot så ser den rätt småtrevlig ut. Vi har inte några av de här, i landslagssammanhang, tokstora favoriterna. Mycket pga att Nations League är nivåindelat till skillnad mot kvalspelen. De största favoriterna på strecken – Schweiz, Irland, Israel och Kosovo är som ni hör dessutom inget man håller i handen när det åskar. En snabb jämförelse med oddsen (sannolik vinstchans) visar också att samtliga är rätt överstreckade. Vilket faller sig rätt naturligt på spelformen Europatips. Spikar ska hittas hos folket, systemen är ngt mindre och färre än på Stryktipset – vilket då får de lagen med högst vinstchans att segla upp lite extra i strecken.

Att försöka fälla samtliga dessa vet vi är dumt på spelformen Europatipset. Skulle vi göra detta så finns det ändå inte tillräckligt med pengar i potten för att det ska motsvara svårigheten vi isf har lyckats med.

Som brukligt bygger vi ett spelförslag med en systemram på 1296 rader. Ett spelförslag som dessutom går att köpa in sig i för 96 kr/andelen inne i vårt ombud.  Här på sidan trimmar vi sedan denna ram med reducering.se vassa reduceringsverktyg. på detta sätt får vi dels systemet billigare, men kan även välja att plocka bort några av radkombinationerna som finns i grundramen. Dåliga radkombinationer på olika sätt – både att de riskerar att betala för dåligt, men även de som är för svåra och där potten inte räcker till.

Nu till kupongbygget!

Spikar

Vi väljer att på detta spelförslag spika Sverige. Det har visserligen inte sett bra ut. Slovenien har dessutom visat att de är att räkna med när de slog Norge. men detta till trots – Sverige ska vara en vettig favorit och när spelet svajjat och svenska folket för en gångs skull kanske tvivlar på sitt landslag och gardera, ja då kan spiken vara fin.

Av de tidigare nämnda större streckfavoriterna väljer vi att spika Kosovo hemma mot Cypern och Irland hemma mot Armenien. Visserligen viss överstreckning på bägge, men vi tycker som skrivits att det blir fel att gardera samtliga större favoriter. Då är de andra mer trevliga att fälla enligt oss.

Vi har nu spikat av tre nationer med relativt god vinstchans. Dessa kompletteras på detta spelförslag med tre spikar i mellanklassen. Samtliga favoriter och kanske inga lag som andra system utelämnar. Däremot finns det viss chans att andra system garderar i dessa matcher. Vilket i sin tur gör att de spikar där vi garderar – troligen de lite större favsen.

De två kompletterande spikarna i mellanklassen är Ukraina och Albanien.

Halvgarderingar 

Det finns ett par vettiga vägar att gå på halvorna. Norge,  som nu efter Danmark får räknas som Nordens näst bästa nation, ska möta Serbien. Här tycker vi 1X kan räcka. Bortasegern är relativt korrekt streckad och för att fortsatt hålla nere variansen är valet sunt.

Två streckfavoriter utelämnas på kupongen i form av Grekland och Colombia. De sistnämnda dessutom inte knappt favoriter i sitt möte med Mexico.

Genom dessa två utelämningar har vi gett bygget en första riktning i att ta bort allt för usla rader. Ett måste med våra tre först nämnda spikar.

En hårdrocksnäve (1-2) sätts ut i engelska League Two där krysset inte är särskilt attraktivt.

Reduceringar

En förhållandevis enkel reducering görs för att vässa till systemet.

Röd reducering: I fyra matcher markeras favoriten. Vi sätter kravet på att minst 1 men max 2 av dessa ska segra. På så sätt viktar vi systemet mot ett fint utdelningsintervall kontra sannolikhet.

Det reducerade förslaget kostar nu 912 kronor och har reducerats ner 30% från ursprungsramen.

Till spelförslaget

 

Skrällen
  • Nordirland X2
team-skrallen
Spiken
  • Sverige
team-spiken
Draget
  • Mexico
team-draget
Miljongängets andelsspel