Europatipset mitt i veckan!

Publicerades den 18 januari 2023

Onsdag och därmed ett nytt Europatips att attackera! Revanschsuget är stort efter några kalla runder i 13-poolerna. Även om vi vet ett det är omöjligt att rada upp 13-rättare omgång efter omgång är det ändå en rejäl besvikelse när det inte lyckas. Vinnarskallarna i gänget här är alltid påkopplade!

Kvällens runda av Europatipset består av matcher från fem länder, cupmatcher blandade med ligamatcher. Om titeln ”hetaste matchen” står väl kampen mellan Milan-Inter (final supercupen, spelas i Saudiarabien) och Crystal Palace-Manchester United (viktig ligamatch från PL). Sen har vi lite udda inslag som matcher från Belgien och Skottland.

Ni som läser våra inlägg vet nog att vi kanske är ännu mer intresserade av texturen på kupongen än vilka lag den faktiskt innehåller. Vi kan snabbt konstatera att det finns tre stora favoriter med odds under 1,40 samt ett gäng semistora favoriter med odds 1,50-1,80. Då gäller det omgående att tänka till och bestämma sig för en lämplig strategi som passar denna runda. Det är som bekant årets fattigaste veckor nu, ingen jackpot och en kupong som kanske inte lockar extra mycket heller runt om i stugorna – omsättningen lär hålla sig rätt låg. Då gäller det att anpassa systembygget därefter och lagom hårt jaga den pott vi har att spela om!

Spelförslag

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel).
När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Vill du haka på någon av Miljongängets andelar kvällen till ära så finner du dessa i ombudet hos Svenska Spel

Spika

Leeds
Athletic Bilbao
Kortrijk
Celtic
Aberdeen

Fyra tunga favoritspikar och sen avslutande Aberdeen som kanske förvånar en del! Laget streckas i skrivande stund i 16 % och har ett odds på 3,40 (d.v.s. nästan 30 % segerchans) . Ett ypperligt spelvärde men ändå ett ovanligt drag att spika en sådan underdog. Vi väljer att göra det av två skäl. Dels det fantastiskt fina spelvärdet (även om det troligen kommer försämras närmre spelstopp) men också för att vi på ett effektivt sätt vill skapa höjd på systemet. Krysset i matchen lockar inte särskilt mycket då det är ganska korrekt streckat på 23 % och det motiverar ännu mer att vara fräck och ta spiken här!

Balansen i spikkombinationen blir ändå relativt mjuk, vi har megafavoriten Celtic och mycket troliga vinnare i Leeds, Athletic Bilbao och Kortrijk som komplement. Annorlunda men rolig väg att gå med spikarna ikväll!

Halvgarderingar

Vi gör ett hyfsat offensivt drag genom att halvgardera Dundee United med X2 och därmed vaska Livingston. I övrigt tar vi försiktiga vägar via lyxkryss på Anderlecht och Rangers samt en hårdrocksnäve (1-2) i Milan-Inter. Sistnämnda matchen mellan Milan-Inter där streckas krysset i skrivande stund i 33 % och är faktiskt överstreckat. I vanliga fall brukar vi vara nöjda med att kunna avstå kryss som är korrekt streckade men här får vi till och med chansen att vaska ett överstreckat kryss – vilket vi gör med nöje! Tecken med låg sannolikhet och hög streckprocent i förhållande är vi alltid skeptiska till att betala för!

Reducering

Dags att reducera systemet. Syfte att städa bort dåliga rader, både för svåra och för lätta. Dessutom fint att kunna komma undan med en billigare peng än vad ramen annars kostar. Ett av de bästa spartipsen i januari – börja reducera! 🙂

 

Grön reducering

Tre troliga vinnare i Atletico Madrid, Anderlecht och Rangers markeras. Krav sätts att minst en måste vinna. Vi vill inte betala för skrällar i alla tre matcherna här. Favorittecknen är dessutom inte särskilt överstreckade.

Blå reducering

Vårt viktigaste villkor. Lagen Man United, Betis och Valencia markeras. Sedan sätts kravet att minst ett, max ett av lagen får vinna! Det är tre ganska fula favorittecken och här vill vi söka skrällar. Med detta villkor får vi vid lyckat utfall bort två favoriter och håller samtidigt svårighetsgraden rimlig.

Kikar vi på totaloddsprognosen på det färdiga bygget ser vi att de flesta av våra radkombinationer hamnar mellan 50 000 – 200 000. Rejält defensivt kan tyckas men rimligt med den lilla potten vi spelar om ikväll och att detta är ett relativt litet systembygge. Vore helt klart fint att plocka hem 100 eller 200 lax på ett system likt detta! Vill du rygga spelförslag rakt av, följ länken nedan och tryck sedan på ”lämna in” – då slussas du till Svenska Spel och kan lämna in systemet där!

Färdigt spelförslag för 480 kronor (63% reduceringsgrad)

Lycka till ikväll!