Europatipset onsdag

Publicerades den 4 januari 2023

Det är inte ofta man får vara ensam vinnare på 13-poolerna men i söndags var det vår tur. Det mindre r-systemet “8 hel 1 halv var det enda systemet i Sverige som lyckades få 13 rätt på Europatipset och 30 glada andelsköpare fick dela på 3,47 miljoner kronor. Extra kul att en andel bara kostade 54 kr(!). Idag är det återigen dags för ett nytt Europatipset och även om det blir svårt att överträffa den senaste bedriften så kommer vi taggade och hungriga  på fler framgångar. 

Det är intensivt spelschema för klubbarna efter att VM trycktes in mitt i säsongen. För spelarna och lagen innebär det slitna kroppar, en förhöjd skaderisk och bredden på trupperna sätts i spel. För oss poolspelare innebär det fantastiska förutsättningar då vi nästan dagligen får trevliga lappar att spela om. Dagens Europatipset är inget undantag. Med matcher från Premier League, Serie A och La Liga så finns det inte mycket att klaga på!

Som vanligt ska ett reducerat spelförslag från Reducering.se att byggas ihop. Trots att det inte är någon jackpot så ser kupongen inbjudande ut med flera felstreck på sina håll. Det ska vi förhoppningsvis kunna använda till vår fördel!

Spelförslag

En rimligt gissning är att omsättningen troligtvis inte blir alltför hög ikväll och då får vi inte spela för svårt. Det är viktigt att svårighetsgraden på våra enkelrader befinner sig inom ett rimligt intervall. Ett bra hjälpmedel att hålla koll på ens svårighetsgrad är att titta på “Totaloddsprognos” inne hos Reducering.se. Ett kanonverktyg för den som vill utveckla sitt spel!

I jakten på en rimlig svårighetsgrad plockar vi in Tottenham, West Ham, Udinese, Atletico Madrid och Manchester City. De två förstnämnda vet vi att de för tillfället har det tufft men till dessa priser så är de för lockande för att inte ta med. Lagens form och trender överskattas i regel hårt på Europatipset och Stryktipset. Övriga tre tecken är lockande och har relativt höga vinstchanser i sina respektive matcher. Framförallt Manchester City till 63% ser extra attraktiv ut!

Bland våra halvgarderingar så är det främst ett val som sticker ut jämfört med de tidiga pengarna. Juventus har stigit på oddsmarknaden under förmiddagen och att de just nu streckas till 82% är inget annat än ett skämt. Vi förväntar oss givetvis att de kommer sjunka en hel del fram till spelstopp men de kommer med all säkerhet att stänga kraftigt överstreckad ändå. Vi tar ställning mot svenska folket och kliver Juventus helt!

Annars gillar vi Valladolid i en relativt jämt streckad match mot Alaves på bortplan och tar X2. Avslutningsvis fyller vi på med två vettiga gubbgarderingar (dvs 1-2). Ramen ser stabil ut men det ska finslipas till ytterligare hos Reducering.se

Reduceringar

Som nämnt tidigare är totaloddsprognosen ett kanonverktyg när vi bygger system. Den vittnar om svårighetsgraden i bygget och gör det enklare att skapa ett konkurrenskraftigt system. Vi kommer idag att använda oss av tre färgreduceringar med syfte att kapa rader båda “ändarna”

Röd – Fyra relativt kalla favoriter ringas in. Vi är ute efter att fälla minst två av dessa. Det i kombination med vasken på Juventus säkerhetsställer att vi inte är med och delar på kakan när det blir för favoritbetonad utgång

Grön – Det är minst lika viktigt att inte spel för svårt som för enkelt på Europatipset. Vi ringar in de tre största skrällarna i vår matematiska ram och ställer in villkoret att max tre av dessa får gå in. 

Gul – Så här på förmiddagen så gillar vi Inter och Valladolid-sidan. Minst ett av dessa lagen behöver vinna. 

Systemet är klart. Oddsprognosen 35 000 tilll 900 000 känns rimlig för rundan och dess förutsättningar. Dessutom med en tydlig idé mot spelvärde!

Spelförslag för 828 kr (36 % reducerat)

Varmt välkomna in i ombudet om ni vill hänga på oss ikväll -> Ombud Svenskaspel

Skrällen
  • Cremonese
team-skrallen
Spiken
  • Manchester City
team-spiken
Draget
  • West Ham
team-draget
Köp en andel