Europatipset onsdag

Publicerades den 1 mars 2023

Onsdag och sedvanligt Europatips att tugga i oss. En riktig gott och blandat-påse idag, Premier League och en FA-cup som drar ihop sig kan nog vara höjdpunkterna på denna kupong. Ett gäng större favoriter pryder kupongen men faller dessa, ja då faller de tungt. Risken för låg utdelning går alltid hand i hand med chansen till hög utdelning. Powerplay som helhet gick riktigt fint för oss inne i ombudet, utdelningen stack aldrig till månen men vi var rätt på det på många håll. Vill hänga med på en andel eller två idag så är det bara att hänga med HÄR.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Spika

Arsenal
Liverpool
Tottenham
Southampton
Feyenoord

Defensivt helt klart, vi kommer dock ha möjlighet att balansera upp detta senare. Idag är det prioritet att fälla ”folkets femling”. Fem stycken matcher sticker ut och kommer vara hårt streckade hela vägen in i mål, Arsenal, Liverpool, Manchester United, Southampton och Burnley. Vilken/vilka av dessa som faller behöver nödvändigtvis spela såå stor roll. Det viktiga är att attackera kombinationen som helhet och det kommer vi göra senare. Ingen av våra spikar innehåller något direkt enskilt spelvärde men som så många gånger förr är det bara att acceptera. Att ta ut svängarna allt för mycket i en pott som kommer bli förhållandevis liten är inte bra.

Halvgarderingar

Även om reduceringsverktyget kommer göra ett viktigt jobb senare så ska vi ändå plita ner fyra halvgaddar. Hur vi använder dessa varierar omgång för omgång. Att ta tydlig ställning och definiera bygget för potential är en väg och satsa på ”gå vidare till gå” för att använda monopoltermer är en annan. Idag gör vi lite av båda även om det helt klart viktas mot monopoltermen.

Överstreckade Modena plockas bort. Här spänner vi bågen en aning, laget har under 50% vinstchans men i nuläget streckas dem en bra bit över detta. Värt att följa hur denna går under dagen men i nuläget gillar vi vasken och således rensa bort ett gäng motståndare. Som komplement och ”gå vidare till gå” väljer vi tre stycken hårdrocksnävar. Oavgjorda resultat utan något särskilt värde plockas bort i matcherna Cagliari-Genoa, Real Madrid-Barcelona och Antwerp-Royal Union.

Reducering

Att fälla folkets femling var som sagt prio, till att börja med så helgarderade vi Manchester United-West Ham och Burnley-Fleetwood i ramen. Nu drar vi åt snaran ytterligare för dessa lag, hemmalagen markeras med varsin röd utgång och kravet ställs på max 1. Vi tillåter således inte en rad där samtliga stora favoriter vinner, en sådan rad är totalt stendöd utdelningsmässigt.

Vi fortsätter att höja golvet med hjälp av verktyget. Gröna utgångar placeras på 1x Osasuna, samt bortasegrar för Ascoli, Barcelona och Royal Union med kravet att max 2 behöver vinna. Vi behöver få in ett par fina skrällar när vi valt den spikkombinationen vi gjort, det röda kravet räcker inte för att få ihop ett slagkraftigt system.

Färdigt spelförslag för 864 kronor (33% reduceringsgrad)

Lycka till!