Europatipset onsdag

Publicerades den 24 januari 2024

Onsdag och sedvanligt Europatips väntar med spelstopp 19.29. Tråkig runda i mångas ögon men vi gillar vad vi ser, flertalet bräckliga favoriter som kan  falla tungt. Motståndet i poolen kommer vara svalt och möjlighet till fin utdelning finns utan att allt för svåra kombinationer behöver trilla in. Nu ska vi fan ta avsluta januari riktigt starkt så häng med oss inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Lets go!

Spika

Idag finns det ett gäng möjliga alternativ att välja mellan. Stora favoriter till vettiga streck finns att tillgå samtidigt som flertalet fina drag kan plockas ut som spikdrag. En blandning av bägge fungerar helt klart men här i inlägget kommer vi luta oss mot spikar med relativit hög vinstchans. När vi gör det så ställer det givetvis enorma krav på bygget i övrigt men mer om det senare.

Vi har landat i följande fem spikar:

Leeds
Bayern Munchen
Royal Antwerp
Chelsea
PSG

Stora drakar alla fem sett till oddsen men vi får fortsatt ganska bra priser i form av bra streckprocent på flera håll. Att det finns så pass många andra alternativ att spika av ute i stugorna gör att vi kommer ha möjlighet att få ha flera guldkorn ”för oss själva” (nåväl, ni förstår). Omgångens bästa spik är utan konkurrens Chelsea i damernas Champions League mot Real Madrid, den måste plockas. Hög vinstchans och högt spelvärde, det är fantastiskt bra för oss seriösa spelare när dam-matcher smyger sig in på kupongerna. Av någon anledning så lyckas svenska folket gå bort sig mer än vanligt i just dessa event.

I övrigt har vi inte så mycket att nämna om vår femling, Leeds, Antwerp och PSG är jämnbördiga tecken sett till vinstchanser och spelvärde. Vi utnyttjar mer än gärna tecken likt dessa som hörnstenar i vilken poospelsomgång som helst. Poolspel är enormt variansfyllt och när defensiva vägar utan att tumma på spelvärdet allt för mycket så nyp läget. Givetvis med målet att senare balansera upp ditt bygge.

Halvgarderingar

Nu behöver vi gasa! Med vår valda spik-kombination ställs givetvis större krav än vanligt på halvor och reduceringar för att få ihop ett slagkraftigt bygge. Att hitta överstreckade favoriter att plocka bort idag var inte svårt. Tre av fyra halvgarderingar idag är tydliga värdeskapande vaskningar. Vi plockar bort Liverpool, Barcelona, Girona och PSV från ramen.

En del höjer säkert på ögonbrynen och känner sig osäkra med dessa typer av halvor. ”70% på Liverpool kan inte tas bort”, i verkligheten vinner givetvis inte Liverpool 70% av gångerna här, snarare 50%. Vi lyckas/misslyckas således med vårt drag här hälften av gångerna men ser vi nyktert på det så är det precis samma sak som att spika av ett lag med 50% vinstchans och det har nog inte många problem med. Skillnaden här är att vi får en brutalt mycket bättre utväxling på potentialen i bygget.

Reduceringar

Vi spände bågen via halvorna men mer måste göras. Fler överstreckade favoriter måste vika och ett par spelvärda tecken ska slitas in.

Röda utgångar placeras på DR Kongo, Marocko och Glasgow Rangers med kravet att max en får vinna.

Blåa utgångar placeras på Fulham, Bilbao och Mallorca med kravet att minst en ska vinna.

Gröna utgångar placeras på Feyenoord och Aberdeen med kravet att minst en ska vinna.

När vi nu kikar på odds och utdelningsprognosen inne på reducering.se för bygget så känner vi oss nöjda med våra staplar en omgång som denna med hänsyn till systemets storlek.

Färdigt spelförslag för 560 kronor (57% reduceringsgrad)

Miljongängets andelar
DBS Youtube-kanal (prenumerera, fin tävling vid 1.000)
Reduceringsverktyget
Bokför dina spel med Bettin.gs