Europatipset onsdag vecka 46

Publicerades den 16 november 2022

Vi har en mellanomgång på Europatipset. Det är inga mästerskapsmatcher med hög puls på schemat utan en överhängande majoritet av träningslandskamper. Ett skadeskjutet Sverige ska bland annat gästa Mexico och även om det knappast tilltalar en rent underhållningsmässigt ska vi behandla omgången som alla andra rundor. Spelvärde, spelteori och balans blir dagens ledord. 

Det är ingen vågad gissning att tro att omsättningen inte kommer nå några större höjder ikväll,  tvådagars-kuponger brukar ratas av folket. Vad betyder det för oss som spelare då? Egentligen inte så mycket som man kan tro. Det enskilt största faktorn blir att vi ska spela något enklare än vanligt, några få fällor brukar räcka långt. Dessa mellanrundor består normalt sett av av svagt motstånd så vi behöver inte övertänka våra beslut i speciellt många steg.

Som vanligt ska ett spelförslag hos Reducering.se att bearbetas. 

Spelförslag

Italien borta mot Albanien och Portugal hemma mot Nigeria är dagens två största favoriter. Vi räknar med att båda kommer stänga överstreckade men det spelar ingen roll en sådan här omgång. Vi väljer att spika båda två och istället jaga skrällar i mittenfacket. Därtill utökar vi spikkombinationen till att innehålla Peru (55%), Roda (28%) och Irland (28%). De två förstnämnda är bland de mest spelvärda lagen i mittenfacket medan Irland är en desto offensiva sådan. Hemma mot Norge är 28% på tok för lågt i vårt tycke. Norge har trots sin stjärnspets längst fram inte levererat medan Irland är hemmastarka. 

Bakom dessa spikar vill vi vara offensiva. Vi ser omedelbart flera kraftigt överstreckade lag i mittenfacket, framförallt Schweiz (69%) och Rumänien (62%). Vi räknar med betydligt jämnare matcher än så och det blir en lagom svårighetsgrad på våra två fällor. Dessa följs upp med ett lockande “lyxkryss” på Nordmakedonien där oavgjort är närmare 5% understreck i skrivande stund. Inte varje dag vi se så spelvärda kryss.

Reduceringar

Mellanväg och spelvärde är mantrat idag. Vi har sedan tidigare tagit in två stora favoriter i båten men samtidigt kastat två andra under bussen. En färgreducering kommer användas hos Reducering.se för att slå i båda ”riktningarna”. 

Röd – Vi ringar in 4 favoriter med vinstchanser på runt 50%. Den gemensamma nämnaren är att alla är övertreckade. Villkoret ställs in att minst 1 men max 3 får vinna. På så vis kapar vi bort svåra så väl som för enkla utfall. En bra mellanväg i vår bok

Spelförslag för 1 024 kr (21% reducerat)

Träningslandskamper innebär stor osäkerhet kring hur tränarna väljer att formera sina lag. Omgångar likt dessa blir oddsrörelser extra viktigt. Vill du köpa andelar på Europatipset med speläggare som jobbar hårt hela vägen till spelstopp är du varmt välkommen in i vårt ombud. Vi gör alltid vårt yttersta för att skapa vassa andelssystem!

Skrällen
  • Ghana
team-skrallen
Spiken
  • Portugal
team-spiken
Draget
  • Irland
team-draget
Köp en andel