Europatipset på påskdagen

Publicerades den 9 april 2023

På påskdagen återuppstod Jesus efter att ha blivit korsfäst på skärtorsdagen. Enligt det traditionella påskfirandet är påskdagen höjdpunkten för hela helgen. Nuförtiden är det kanske inte riktigt så men vår  lösning för att få dagen i den riktningen blir att försöka klämma dit 13 rätt på Europatipset.

Gårdagens utfall på Stryktipset gav oss flera tolvor men tyvärr inget system med alla rätt. Några få mål i vår favör och det hade sett väldigt annorlunda ut. När man förlorar på Stryktipset ingår det i rutinen att hitta ursäkter. Vanligtvis är xg (förväntade mål) ett klassiskt mått att använda sig av på de matcher som gick snett. Idag använder vi istället ett annat mått: underbetald rad. 

Sannolikhetsgraden enligt den asiatiska marknaden var 884 000 medan utdelningen stannade på blyga 310 000 kr. Det innebär en kraftigt underbetald rad. Vårt långsiktiga resultat kommer ha stor positiv påverkan om vi spelar mot rader som ger bra betalt, det gav det inte igår. Färdiggnällt för idag, nu vänder vi blickarna mot Europatipset!

Spelförslag

Spelvärde är något vi behöver blunda för idag, speciellt när spikarna ska ut. Även om spelvärda tecken är centralt finns det en ännu viktigare faktor: balans. Europatipset utan jackpot innebär att prispotten inte kommer att bli alltför stor. På en favoritbetonad kupong betyder det att antalet radkombinationer inom prispottens intervall är betydligt färre än på exempelvis Stryktipset. Vårt fokus kommer vara att hitta en sund balans och sticka in med några väl kalkylerade fällor när garderingarna ska ut. 

Spikar

  • Valencia (38%). Vår tuffaste spik i bottenmötet med Almeria. Ligger streckmässigt korrekt enligt vårt värdering och känns som intressant väg få andra kommer att ta. 
  • BK Häcken (58%). Regerande mästarna Häcken i ett tidigt stormöte mot Hammarby. Häcken såg bra ut i premiären och är trots viss överstreck det mest lockande tecknet bland favoriterna på Europatipset. 
  • Kalmar FF (58%). Göteborg började bedrövligt i premiären och vi tror inte de kommer ha det mycket lättare i Kalmar. 58% är överkomligt på ettan!
  • Marseille (70%). En stor favorit är ett måste att spika och då tycker vi Marseille är det lag som lockar mest. 
  • Hoffenheim (65%). En klassisk åsnespik som framförallt bidrar med balans. Den är så pass ful att vi har stora förhoppningar att det är ett tecken som ratas av de skarpare systemen när vi närmar oss spelstopp. 

Garderingar

Efter att ha valt överstreckade spikar som framförallt ger oss en stadig balans är det nu dags att jaga spelvärde. Vi ska försöka hitta skrällarna där andra valt att lägga sina ägg. Monaco till 66% och Panathinaikos till 39% ratas helt. Två lag som fått för mycket kärlek av de tidiga pengarna. 

Helgarderingarna sätts ut offensivt. Atletico Madrid, Real Betis och Djurgårdens streckas samtliga 70%+. Vi målar fulla penseldrag och jobbar in skrällarna för att ge oss själva chansen till välbetalda utgångar. 

Reduceringar

Med det smarta verktyget hos Reducering.se ska spelförslaget finslipas. 

Röd – de tre nämnda storfavoriterna ska attackeras. Vi ställer in villkoret att exakt 1 av lagen vinner. Det betyder att vi alltid tar med oss exakt två poängtapp från dessa lag. En offensiv mellanväg!

Blå – Arsenal och klassiska Leeds är tecken vi inte tycker om  med tanke på streckfördelningen. Max ett av dessa får vinna.

Gul – Som avslutande åtgärd behöver vi minst en seger av ”värdelagen” Wolfsburg eller Olympiacos. 25% på respektive lag är mycket fint!

Spelförslag för 360 kr (72% reducerat)

Skrällen
  • Sirius
team-skrallen
Spiken
  • Bk Häcken
team-spiken
Draget
  • Nantes
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget

67 miljoner jackpot på V75

Det är en grym omgång på v75 hos ATG. Vi har två system igång: