Europatipset söndag 25 september

Publicerades den 25 september 2022

Det blev en spännande runda Stryktips igår. Skrällde en del och utdelningen landade till slut in på 380 000 kr på 13 rätt. Vi hade bra hugg, bland annat var ett av våra populära R-system en av fyra vinnare med för över 1 miljon kronor när det återstod mindre än en halvlek i de sista matcherna. Ramen på det systemet satt fint men tyvärr bara 12 rätt till slut. Samma sak på Mega som fick 12 rätt för ca 25 000 kr. En viss Johan Oremo i Ängelholm blev skillnaden mellan 12 och 13 rätt där… Vi kämpar vidare med genomtänkta byggen så kommer 13 igen snart som ett brev på posten!

Söndagens Europatips har ungefär samma tema som igår, det är Nations League och svensk Div 1. Dessutom lite spansk fotboll från La Liga 2. En del udda lag men framförallt en krävande kupong då svårighetsgraden är hög, finns inga storfavoriter att luta sig emot överhuvudtaget!

Miljongängets andelar till rundan hittar du HÄR

Dagens spelförslag byggs som vanligt via reducering.se. Verktyget är marknadens vassaste och har flertalet fina funktioner som tar ditt pool-spelande till en ny nivå. Självklart gratis att använda/skapa konto, testa!

Nu drar vi igång jakten på 13 rätt!

Spika

Svårt var det ja! Lika svårt att komma igång och ringa in de fem spikarna till detta spelförslag. Men till slut landar vi i en riktigt fräck ”femling”. Medvetet tuffa spikval vilka vi senare får balansera upp med lite mer försiktiga garderingar.

Frankrike
Luxemburg
Azerbajdzjan
Real Oviedo
Falkenberg

Dessa fem spikar väljs ut till dagens spelförslag. Luxemburg som en defensiv och stabil byggsten, visst låter det häftigt att få använda blåbäret Luxemburg som stark spik?! Men de är helt okej nuförtiden och ska vara klar favorit mot Litauen. Övriga fyra spikar är i facket med lag som har 40-50 % vinstchans. Inget av lagen några direkta jättefynd sett till nuvarande streck men ändå hyfsat troliga vinnare.

Halvgarderingar

Nu gäller det alltså att dra hårt i handbromsen efter ovan nämnda spikar, vi vill inte bygga för svårt som helhet. Halvgarderingarna får bli en värdeskapande vaskning av Kroatien borta mot Österrike, 1X är stor favorit att gå in och det gillar vi när Kroatien streckas över 55 %. Vidare skjuter vi ut tre stabila hårdrocksnävar i match 1, 3 & 11. Kryssen i dessa matcher är inte särskilt lockande och med lite flyt duckar vi dessa.

Reducering

Även reduceringen används för att fortsätta balansera upp totalbygget. De fyra helgarderade favoriterna Lettland, Las Palmas, Albacete och Gefle grönmarkeras och vi sätter sedan ut kravet att EXAKT två av dessa ska vinna, dvs minst 2  – max 2. Ett mycket kraftfullt sätt att trimma sitt system på. 70 % av raderna reduceras bort och återstår gör en koncentrerad version av systemet för 384 kr.

Den som har större kassa och vill ha ett lite mer offensivt system kan med fördel ändra det gröna villkoret till ”minst 1 – max 2”, då kostar systemet 896 kronor men tål alltså tre skrällar bland de fyra markerade favoriterna. Inte alls dumt….

Andelar till systemet för 96kr (oreducerat)

Färdigt spelförslag för 384 kronor (70% reduceringsgrad)

Mot 13 rätt!