Europatipset söndag

Publicerades den 8 januari 2023

Gårdagens Stryktips blev ingen dans på rosor. Inga 13-rättare för oss tyvärr men som plåster på såren får vi ta med oss att det blev märkligt underbetalt. Kombinationen som gick in var svår men trots det belönades ”bara” de vinnande systemen med drygt 300.000 kronor. Visst är det fina pengar men raden kunde/borde nästan snuddat två miljoner i utdelning.

Nu släpper vi dock lördagens spel och siktar in oss på dagens Europatips! FA-cupen gör återigen besök i de tre inledande matcherna och sedan följer ett koppel av matcher där Serie A och La Liga givetvis står för det stora underhållningsvärdet (för den breda massan).

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Spika

Det är inte lätt att ringa in fem spikar idag men landar till slut i följande:

Manchester City
Leeds
Norwich
Milan 
Fenerbache

Det fanns som sagt inte något riktigt fina vägar att ta här i nuläget. Det spelar dock mindre roll som vi nämnt i tidigare inlägg. Om värdet skapas via spikarna, halvorna, reduceringarna är inte särskilt viktigt. Att balansen i systemet ser bra ut när sista justeringen är gjord är det viktiga. Att jaga värde i varje enskilt tecken gör att du snabbt får problem, variansen blir skyhög och vet du vad? Du är inte ensam om att vara en streckryttare så när den magiska dagen väl faller in (om den gör det) så är risken stor att du får uppleva en gigantisk ”ev-bubbla” och dela potten med bra många fler än du tror. Du har gjort ”allting” rätt men ändå blir det så fel. Vart vi vill komma med detta är att det är okej att bygga kring ”fula” spikar som inte ser särskilt attraktiva ut, våra fem val idag innehåller noll värde som enskilda tecken.

Halvgarderingar

Här börjar vi sniffa upp lite värde, dock görs inga tokoffensiva moves. Smått värdeskapande vaskningar i Barcelona och Boavista ringas in. Här rensar vi bort en hel del system utan att höja risken enormt i bygget. Krysset i Rayo Vallecano-Real Betis samt Spezia utelämnas från ramen för att sy ihop säcken.

Reducering

Precis som igår så spretar oddsintervallet alldeles för mycket när vi matat in ramen på reducering.se. Vi behöver dessutom ha i åtanke att potten kommer vara mindre på dagens ET vilket gör att det inte är lika attraktivt att betala för allt för svåra kombos.

Vi börjar med att markera två hårt streckade lag med blå utgång i form av Napoli och Lazio med kravet att exakt en ska vinna (minst 1/max 1).

Grön utgång sätts på x2 Getafe och 1x Anderlecht med kravet att minst en ska sitta. Denna sista reducering görs framför allt för att vikta bort lite av våra rader mot ett ruskigt fult tecken i Sevilla.

Färdigt spelförslag för 512 kronor (60% reduceringsgrad)

Vill du haka på någon av Miljongängets andelar så finner du dessa i vårt ombud hos Svenska Spel.