Europatipset söndag 6e januari

Publicerades den 7 januari 2024

Stryktipset igår var en sorglig historia då favoriterna radades upp på led och det blev till slut glasspengar tillbaka på 13 rätt. Tur att Europatipset tar vid och ger oss nya chanser redan idag. Nya matcher från FA-cupen men vi beger oss även till Italien, Spanien och Grekland på dagens kupong. Inte lika ”enkelt” som igår även om det finns ett par, tre större favoriter att jobba med detta Europatips. Vi tuggar på som vanligt och bygger system som släpps i vårt ombud hos Svenska Spel. Poolspel är som bekant ett maraton och inte en sprint, nu jobbar vi nya träffar.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Spika

Arsenal
West Ham
Wrexham
Torino
Lazio

Att plocka ut fem spikar är inte helt enkelt på dagens kupong. Det stora värdet ligger som vanligt på dogsen men att rada upp dessa i massa spikkombinationer gör att svårighetsgraden snabbt sticker iväg och vi spelar mot en pott som inte existerar, speciellt inte idag på ett ljummet ET. Vi tycker till slut att vi fick ihop det ganska väl och har plockat löite från varje hylla. Arsenal och Torino får ses som förmiddagens bästa spikar. Arsenal med relativt höga vinstchanser och streckas lite för lågt i det häftiga mötet mot Liverpool medans Torino är ett lite fräckare drag. De sistnämnda är dock favoriter på oddset men svenska folket har streckas ner de till klara underdogs, här måste vi ta betalt om detta står sig.

Wrexham och Lazio är bra och sunda spikar i vilket poolspelsbygge som helst. Lagom variansnivå och strecken i paritet med de. West Ham var absolut sist ut bland våra spikar, här får vi äta lite skit för att få ihop balansen. Höga vinstchanser på WH och med detta följer givetvis ett dåligt pris med i form av tunga streck. Vi har nu fått en trevlig mix och strat på bygget, tre spik i mellanfacket, ett ”drag” och en lite större favorit.

Halvgarderingar

En tydlig värdeskapande vask görs i ramen när Athletic Bilbao utelämnas. Överstreckad favorit och precis som igår så kommer vi sätta stor tilltro till reduceringsverktyget men vill fortsatt göra något aktivt val redan i ramen. För att knyta ihop säcken så placerar vi ut hårdrocksnävar i Peterborough-Leeds, Roma-Atalanta och Olympiakos-AEK Aten. Detta är tecken som förmodligen kommer streckas ganska korrekt när vi närmar oss spelstopp och som vi ofta tjatar om, streck med relativt låg sannolikhet att gå in utan något större värde är alltid ett sunt val att ta bort när övriga alternativ inte lockar tillräckligt.

Reducering

Röda utgångar placeras på Nottingham och Juventus med kravet minst en, max en. Exaktreducering med andra ord. Två ganska kalla tecken värdemässigt men vi känner att totaloddset på våra svåraste kombinationer var tvungen att sänkas. En exaktreducering är då perfekt att plocka in, intervallet trycks ihop och vi betalar för lagom mycket skit.

Gröna utgångar placeras på Aris, AEK Aten och Eibar med kravet minst en. Här är det inte mycket att orda om, ren valuehunting. Väldigt fina tecken värdemässigt och det faller sig ganska naturligt att vi vill vikta mer av vår insats mot just dessa lag.

Färdigt spelförslag för 480 kronor (63% reduceringsgrad)