Europatipset söndag

Publicerades den 9 juni 2024

Europatipset ska i vanlig ordning ta veckan i mål, idag via en salig blandning av matcher. Landskamper, Damallsvenskan, svenska Division 1 och någon norrbagge pryder kupongen. Den sexigaste kupongen på länge? Kanske inte men det går faktiskt att hitta sina ljusglimtar och möjligheten att bygga bra system finns helt klart. Ett gäng relativt stora favoriter finns med på kupongen och risken för låg utdelning hänger helt klart över oss. Hand i hand med den risken går dock chansen till riktigt höga utdelningar.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar.
Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne på reducering.se (gratis att använda).

Spika

Vi kommer inte spika av någon av kupongens stora favoriter här, istället väljer vi fem spelvärda lag i mellanfacket. Sporting Gijon, Vasalund, Stocksund, Karlstad och IK Start blir våra singelstreck. En ganska fräck kombination som helhet men detta är en runda där värdet måste jagas. Vi har ingen jackpot som krockkudde och som alltid vid lite mer anonyma rundor så finns det spelvärda tecken att jaga överallt.

Det är dock viktigt att inte gå vilse här, vi får inte spela mot utdelningar som en förväntad liten pott inte mäktar med att betala ut. Här är verktyget inne hos reducering perfekt. Håll ditt bygge inom önskad oddsprognos och se till att utdelningsprognosen pekar på att systemet innehåller massvis med kombinationer som förväntas ge bättre betalt än verklighetens odds.

Halvgarderingar

Omgångar utan jackpot och med en textur likt denna är det än mer viktigt att rensa bort kombinationer med sval utdelning. Ett högt golv är att föredra och det fixar vi via halvor och reduceringar. Överstreckade Slovakien och Häcken vaskas snabbt och vi har redan här spänt bågen en aning. Vi går sedan vidare med ”lyxkryss” i Italien och Frankrikes matcher. Vi pratar ofta om att det är fint att måla på och betala för att underdogen ska ta det hela vägen men idag ser vi inte någon större uppsida med det. Omsättningen kommer vara så pass låg att det spelteoretiska inte tillåter sådana utflykter på ett system i vår prisklass.

Reduceringar

Kupongens tre största favoriter är garderade, Italien, Frankrike och Argentina får dock varsin blå utgång med kravet minst två, max två. Exakt två av dessa storfavoriter ska således vinna. Detta är en väldigt effektiv reducering för att skapa balans mellan potential och svårighetsgrad.

Vi fortsätter sedan med uppdraget att skapa ett solitt och högt golv, vi letar därför överstreckade favoriter att jobba bort. Röda utgångar placeras på Eskilstuna och Trollhättan med kravet att max en får vinna.

Vi känner oss nu väldigt nöjda med våra odds och utdelningsprognoser.

Färdigt spelförslag för 384 kronor (70% reduceringsgrad)

Vill du hänga med på en andel från oss i Miljongänget så finner du dessa i vårt ombud hos Svenska Spel.

Lycka till!