Europatipset v47

Publicerades den 26 november 2023

Söndag och sedvanligt Europatips väntar. Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1 och Bundesliga, hur fint låter inte det? Även om det inte är på gårdagens Stryktips nivåer så har vi ändå en tuff nöt att knäcka på dagens ET. Häng med!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Omsättningen har inte nått några höjder så här på förmiddagen och givetvis kommer mycket hända på strecken men vi kan snabbt konstatera att vi behöver tugga i oss ett gäng överstreckade tecken för att få ihop en någorlunda välbalanserad kupong. Allt som oftast ligger värdet i att fälla favoriterna men detta är inget vi kan jaga till överdrift. Det kommer bara finnas x kronor i potten att vinna så sväva inte iväg allt för mycket om du knåpar ihop en egen kupong.

Spika

Till en början har vi valt ut tre lag med ganska neutralt spelvärde, Inter, Sassuolo och Heidenheim. Än så länge har vi inte behövt tugga i oss några direkt överstreckade favoriter, dessa tre kommer med stor sannolikhet ligga och skvalpa ganska korrekt hela vägen in i mål om inte något drastiskt händer med oddsen. Ett gäng andra favoriter kommer dra åt sig mer uppmärksamhet av svenska folket. Det är bland dessa favoriter vi nu behöver vända våra blickar. Att fortsätta spika av tecken med neutralt eller positivt streckvärde gör att helheten blir alldeles för svår om vi kikar på kupongens textur.

Två Reals knyter ihop spiksäcken i form av Real Sociedad och Real Betis. Ganska fula tecken i sig men vi behöver tyvärr vara och rota bland dessa favoriter. Real Betis är dessutom sista matchen ut på kupongen (21.00) så viss hedge-möjlighet kan uppstå. Våra vaskningar kommer vara mer ”rakt på mål” värdemässigt och på så sätt slår vi ut ett gäng motståndare som kommer snurra våra två sista spikar ganska frekvent. Ingen fara skedd!

Halvgarderingar

Här gör vi det enkelt för oss, hårt streckade favoriter i mellanfacket plockas bort. Något som aldrig är fel, Tottenham, Frosinone, Lille och Nantes utelämnas från ramen. Vi säkerställer här en vettig utdelning och kikar vi på totalodds och utdelningsprognosen inne på reducering så är vårt ”golv” på fina nivåer. Höjden är dock lite för hög för vår smak, sett till systemets storlek och den förväntade degen i 13-rättspotten. Detta kommer vi dock ordna till med hjälp av reduceringsverktyget.

Reducering

Blåa utgångar placeras på Roma, Real Madrid och Hoffenheim med kravet minst två, max två. Med hjälp av denna reducering trycker vi ihop vårt intervall rejält. Variansen hålls ner samtidigt som vi plockar bort ett gäng av våra rader som förväntas ge sämre betalt. Enkelt och effektivt!

Färdigt spelförslag för 288 kronor (78% reduceringsgrad)

Miljongängets andelar

Lycka till!