Extrapengar på Bomben när SHL återstartar!

Publicerades den 19 december 2023

Efter lite uppehåll med landskamper (bra jobbat Tre Kronor förresten!) är SHL tillbaka i de svenska hockeyarenorna igen. En omgång före jul och därefter tätt spelschema likt vilket Premier League-lag som helst! Kul att Svenska Spel är på tårna och direkt puttar in 300 000 kr extrapengar i bombenpotten. Bomben är en favorit hos Miljongänget sen länge och vi hoppas att det ska smälla till bra ikväll!

Spelförslag

De matcher som hamnade på kupongen ikväll är tre intressanta fighter , eller vad sägs om:

Färjestad-Modo
Frölunda-Skellefteå
Leksand-Linköping

Tre hemmafavoriter och där oddsmarknaden prisar in runt fem mål per match. Det är alltså det mest troliga scenariot, men som alla vet är pucken både platt och rund – det kan hända saker som avviker långt ifrån det mest troliga scenariot… Tjusningen med hockey!

Som vi ser det så finns det två bra sätt att attackera Hockeybomben.

  1. Gå samman i andelsspel. Ensam är inte stark när tre hockeyresulatat ska prickas. Häng med på en av Miljongängets välkomponerade byggen här!
  2. Bygg ett reducerat system. Då kan du med lite mindre medel ändå arbeta med en större grundram som sedan reduceras via reducering.se till lämplig kostnad och samtidigt få med en bra mix av ”svåra och lätta” tecken i kloka kombinationer

Här ska vi ge exempel på ett bra, reducerat systembygge!

För att enklast hänga med i vårt snickrande, surfa in till systemet på reducering.se direkt här…

Vi utgår från en grundram på 3072 rader, ett svettigt belopp att satsa på egen hand och den grundramen innehåller även en hel del kalla radkombinationer, dels de som bara ger småpengar tillbaka och även sådan komber som är oerhört osannolika att de ska ske (t.ex. komben 6-0, 0-0, 0-5 är inget man vill betala för va?).

Reduceringar

För att få fason på detta spretiga bygge kommer vi att använda fyra reduceringar idag.

Röd färgreducering: Färjestad 5, Leksand 5, Linköping 5 – dessa tre markeras och vi sätter villkoret att max en får gå in. Tre kupongrensartecken men där vi nöjer oss med att en av dessa får rensa i kuponghögen!

Blå färgreducering: Här markerar vi fyra låga tecken (tre nollor och 1 på Färjestad). Sedan sätter vi villkoret att minst 1, max 2, av dessa fyra tecken ska gå in. Även här är det tuffa tecken i kravet men till skillnad mot röda villkoret så vill vi här säkerställa att vi verkligen får med oss ett skrälltecken via detta krav. Ja, gärna två skrälltecken tar vi gärna! Men där nöjer vi oss, tre av dessa i kombination blir för osannolikt och dyrt att jaga!

Gul färgreducering: I detta villkor är det trista tecken som markeras, fem hårt streckade tecken. Vi sätter kravet att max två av dessa får gå in. Vi vill inte betala för att det haglar ”tvåor” och ”treor” idag. Skulle det bli utfallet, då får kioskgubbarna dela på de småpengarna… 🙂

Antal mål-reducering: Vi ställer krav att det ska bli minst 10 mål totalt i de tre matcherna. Att vi får ett målsnitt på 3 mål eller under per match är osannolikt, även om vi absolut kan se att någon match blir riktigt tight ikväll. Detta villkor gör att vi reducerar bort en del av de mest offensiva raderna vi annars hade betalt för. Den med större spelkassa kanske kan hoppa över detta villkor och nöja sig med ovanstående färgreduceringar dock!

Systemet är klart – 3072 rader har blivit 973 rader!

Nu laddar vi upp för en sådan där magisk hockeykväll! De första plingen är bra, det skräller lite här och där och framåt 21-tiden har vi slagläge för stora pengar – målvakter plockas ut, avgörande mål glider in – och Miljongängets andelssystem vinner stort igen. Ett scenario vi gillar och som inte är så otroligt väl?! 😀