Extrapengar på Powerplay!

Publicerades den 25 oktober 2022

Härligt initiativ från Svenska Spel att skjuta in 250 000 kr på Powerplay ikväll, lite oväntat när det är Champions League på Topptipset. Men vi tokgillar detta beslut, dels eftersom ishockeyn är en favoritgren på kontoret och även att 250 000 extrakronor gör en markant skillnad på Powerplay där omsättningen är lägre än på Topptipset. Vi kommer få fin återbetalningsprocent ikväll och därmed chans till bra betalt om/när åttorna sitter!

Kupongen

Det spelas full omgång i SHL ikväll och samtliga sju matcher är givetvis med på kupongen. Match 8 blir en så kallad ”spelarduell” mellan Emil Pettersson (Timrå) – Patrik Karlkvist (Oskarshamn). Inte en storfavorit så långt ögat kan nå på lappen, störst favorit enligt oddsen är Färjestad hemma mot HV71 som står i runt 1,75 vilket inte ens motsvarar 60 % segerchans. Extra skoj med en kupong där svårighetsgraden är hög och extrapengar ligger i potten! Allt talar för åtminstone fyrsiffrig utdelning på 8 rätt ikväll.

 

 

Extra skoj med en kupong där svårighetsgraden är hög och extrapengar ligger i potten! Allt talar för åtminstone fyrsiffrig utdelning på 8 rätt ikväll.

Dagensbästaspel

Spelförslag

I vanlig ordning bygger vi ett reducerat spelförslag via reducering.se – det bästa reduceringsverktyget på marknaden. Extra fördel på en knixig kupong att kunna jobba med en stor ram som sedan trimmas ner till ett spetsigt systembygge.

SHL är en serie som vi följer noga och aktivt delar gratis speltips på. Framgångsrikt har vi över flera säsonger bjudit på den servicen. I skrivande stund finns två nya speltips till kvällens runda att kika på. Vi tar alltså position för hemmalagen Linköping & Rögle till oddsen 2,06 respektive 2,25. Faktum är att ettorna på Powerplay i dessa två matcher ser attraktiva ut även streckmässigt, extra fint att ringa in dessa två som spikar då! Givetvis händer det att våra positioner på oddsspelen inte korrelerar bra med streckprocenten på Powerplay och då gäller det att vara flexibel och inte låsa sig vid några idéer, streckvärde är alltid prio ett. Även om det såklart känns extra bra när egna oddsidéer passar bra på Powerplay!

Vi spikar alltså Linköping & Rögle.

Resten av kupongen helgarderas och vi har en ram på 729 rader att arbeta vidare med.

Reduceringar

Vi börjar med att försöka kapa bort en radkombination vi inte vill betala för.

Rött villkor: Max 1 av Färjestad och Timrå får vinna. De sistnämnda Timrå har på den tidiga omsättningen blivit alldeles för hårt betrodd. Oskarshamn ska inte vara en sådan stor underdog i detta möte. Även Färjestad streckas upp relativt högt på de tidiga strecken och vi gillar det vi ser hos HV71 nu. Helst av allt ser vi att både Timrå och FBK tappar poäng ikväll!

Nästa steg är att balansera upp bygget som fortsatt är rätt spretigt, vi vill kapa bort lite rader i båda ändar, både sådana som ger för lite betalt och sådana som är för svåra att jaga.

Grönt villkor: Frölunda, Skellefteå och krysset i spelarduellen markeras. Vi sätter sedan krav att minst 1 men max 2 ska/får vinna. En extra kommentar om spelarduellen kan nämnas här. Ofta är krysset hett som spikalternativ, gemene man ute i stugorna penslar ofta på med helgarderingen i dessa dueller då det ”känns slumpartat” och det kan därmed öppnas spelvärde på just krysset som är det mest troliga utfallet. Idag vill vi dock helgardera här på spelförslaget, Timrå-Oskarshamn förväntas bli ganska målrik (favorit på över 5,5 mål) och de båda spelarna har producerat bra hittills i år. Därmed inget supervärde på krysset runt 45 %. Men via detta reduceringsvillkor får vi fördelningen av våra rader till 27-44-27 i matchen, det vill säga lite extra vikt mot krysset. Perfekt så!

Spelförslaget är nu färdigkomponerat, 41 % av raderna är bortkapade och vi landar in på 432 vassa rader att lämna in! Vill du rygga spelförslaget rakt av, klicka dig vidare på länken här nedan, tryck sedan på den röda ”lämna in-knappen” och du slussas vidare till Svenska Spel för betalning.

 

Spelförslaget i sin helhet! 

I vårt Svenska Spel-ombud kommer vassa system att byggas ikväll, en känsla säger att det kan smälla till och bli några riktigt fina vinstkuponger att njuta av runt kl 21:15 ikväll! 🙂