Grymt svårt ET och extrapengar Bomben

Publicerades den 22 februari 2024

Torsdagen 22 februari, mitt i pågående sportlovet – bjuder på riktigt tråkigt grått februariväder (för alla oss som håller till i södra delarna av landet). Vad ska då pigga upp denna onsdag. Kastar vi oss in på Svenska Spels plattform ser vi att det bjuds på 300.000 kr extra i kvällens HockeyBomben-pott, dessutom en fin SHL-kupong på Powerplay. Utöver dessa godbitarna så ser vi att vi har en av årets hittills svåraste Europatips-omgångar framför oss.

På kupongens 13 matcher har vi dagens i särklass största favorit i Marseille hemma mot Shaktar. En match som på förhand är rätt jämn och oddsen indikerar att Marseille har under 60% vinstchans. Om detta är den mest troliga vinnaren på kupongen så förstår ni själva att det är en svår runda att bena ut. Bakom Marseille har vi 3-4 lag runt 2.0 i odds på den stora marknaden. Det är alltså dessa typer av lag som svenska folket ska hålla i handen när det ska hittas spikar runt om i stugorna. Mycket, ja i stort sett allt, pekar på att vi kommer få en ET-runda idag med ytterst få vinnare. Omsättningen lär tyvärr inte sticka iväg med tanke på kalendern, men pengen tillbaka vid 13 kan bli fin oavsett då omgången är så pass svår.

För inspiration bygger vi här ett spelförslag att ta inspiration från, eller om man vill, rygga rakt av – via Reducering.

Spikförslag

Marseille kommer spikas av de allra flesta, och mest troligt hålla sig uppe runt 70%. Vi lyxar på oss ett X också i ramen här för att redan där har kunnat fälla en stor mängd system. Det är 2-2 från första mötet och vid oavgjort resultat i andra halvlek finns det risk att spelet blir avvaktande. Samtidigt vill vi poängtera att det inte alls är fel att spika av Marseille för att ge sig utrymme på de övrigt svåra matcherna.

På detta spelförslag – som byggs som ett R-system i vår butik – med namn Miljongänget R- för 24. (24kr/andelen) spikas istället följande tre lag.

Benfica
Galatasaray
Legia Warsawa
Ludogorets

Fyra lag som alla är favoriter i sina matcher men med lite olika streckprocent.

Benfica, Legia och Ludogorets är i nuläget rätt rejält överstreckade men som vi skrev innan så kommer många av favoriterna att bli det idag. Förhoppningen är att dessa kommer ner lite i streck när spelstopp närmar sig. Vinstchansen är ca 50% på respektive lag och det gäller att ha marginalerna med sig när det ska klaffa.

Galatasaray är väl det lag av våra spikar som är den finaste sett ur spelteoretiskt synvinkel. Högre varians då vinstchansen är lägre än ovan tre. Knappa favoriter i en heljämn drabbning mot Sparta Prag. Men turkarna streckas under 30% till skillnad mot Sparta på en bra bit över 40%.

Med dessa spikar har vi nu utrymme för en rad garderingar. Tre halvor och resten hel i ramen.

Garderingar/reduceringar

Nämnda 1X i Marseille kompletteras med X2 i Betis match mot Zagreb och en gubbgardeirnmg i italienska mötet Torino-Lazio.

Här hade Betis bra kontroll på sitt hemmamöte men fick en straff emot sig i matchens slutskede samtidigt som laget själva inte kunde förvalta sitt spelövertag i mål. Underläge 0.-1, men här tror vi att laget har vettig chans att vända på steken.

Med dessa halvgarderingar har vi nu en systemram med 6 hel, 3 halv och 4 spik – 5832 rader. I vårt ombud spelas den som ett R-system med andelar för 24kr/st. 

Här ska vi ge ett annat alternativ – att reducera ner systemramen själv, via Reducering.

Roma och Frankfurt är två andra lag med vinstchanser runt 50% men med rejäl överstreckning. Här sätts kravet att max 1 av lagen får segra genom ett gult reduceringskrav.

Rött krav sätts ut på 3 lag vi gillar strecken på – Lens, Rennes och Bodö Glimt. Trippeln känns tuff att jobba in och sätter därför ut kravet att minst 2 av dessa tre lag ska segra.

I kombination med vårt gröna reduceringskrav, att minst ett av Ferencvarosi och Real betis ska segra är vi nere på 896 rader med en reduceringsgrad på 85%.

Här ser du systemet i sin helhet (896 rader) 

Glöm nu inte för all del Hockey-Bomben – perfekt läge att slå till med storvinst nu i slutet av februari – den tid på året då vi i Miljongänget ofta är mycket starka.

Till andelsspelen för Hockey-Bomben