GS75 tips Åmål 19/5

Publicerades den 18 maj 2024

Hej!

Vi ska till Åmål för en hel del fina lopp då det är uttagningslopp till Breeders´Crown. GS75-2, GS75-4, GS75-6 och GS75-7 är sådana lopp där de fyra främsta går vidare till semifinaler. Värt att tänka på när man bygger sina system. Åmål är en 800 meters bana med ett upplopp som mäter 105 m, vilket gör att många lopp vinns från ledningen. Nytt för i år är att man har fixat ett open-stretch spår som kanske gör det lite mer spännande. Det är dock svårt att hinna växla ned ledaren över det korta upploppet men några vinnare från stretchen bör vi kunna se i framtiden. Spår mitt bakom bilen är fördelaktigt och vi lär se en del vinnare från ledningen.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Åmål 1680 m autostart

6 Jackson Trot plitar jag ned som förstahäst här i inledningen. Loppet känns relativt öppet på förhand och ledningen är som vi alla vet extra bra på Åmål. Hästen är väldigt startsnabb men har kvicka konkurrenter både invändigt och utvändigt om sig. Jag håller honom som knapp spetsfavorit och från den position borde han bli svårslagen. Hade jag varit säker på att han skulle ta sig till tät, skulle jag spikat. Hästen är anmäld med barfota bak för första gången och det är intressant.

4 Sommarflörten har gått bra tidigare på Åmål och hästen kan öppna fort ifall kusken väljer att ladda. Kort distans anser jag vara hans bästa distans men hästen är allround. Han är anmäld med en amerikansk sulky som han bara tävlat med en gång tidigare. Den gången blev det galopp men han gick starkt efter galoppen. Vi får se ifall det blir så till lopp och man byter från ett helstängt huvudlag till ett norskt. Hästen är kvick och skulle han inte kunna hålla ut konkurrenterna, kanske han skulle kunna utmana via open-stretch.

8 Eminent Kronos vann direkt senast i årsdebuten och det hade nog ingen räknat med efter att han galopperat under slutrundan. Hästen tappade enormt mycket mark och sedan svepte han bara fältet ute i fjärdespår. Det såg ut som att konkurrenterna stod stilla jämfört med honom och segern blev väldigt enkel. En mycket bra årsdebut bortsett från galoppen. Det såg kanske lite bättre ut än vad det var då motståndet inte var det tuffaste. Men hästen lär gått framåt med det loppet och visst ska han räknas trots spår 8.

Ranking: A: 6-4   B: 8-2-5   B/C: 11-3-10   C: 7-12-1

GS75-2: Åmål 2080 m autostart

7 L’AmourPourBlanca vann det Svenska Uppfödningsloppet ifjol och gjorde det storstilat. Det blev ett ruskigt tempo i det loppet då ledaren blev het och L’AmourPourBlanca fick vara med i en snabb öppning och kunde ändå vinna rätt så enkelt. Nu är det årsdebut och han har en spännande säsong framför sig. Alltid lite svårbedömt efter lång vila men det är klart att han startar med högst vinstchans i loppet. Hästen är startsnabb men har kvicka konkurrenter invändigt om sig. Konkurrenterna har nog dock respekt för den här och det finns nog på kartan att Rick kan få överta ledningen efter en bit. Jag lutar väl ändå åt att gardera nu direkt i årsdebuten men vi får lyssna in senaste snacket.

8 Romulus Tooma har nog bättre form än favoriten men fick dessvärre spår utvändigt. Han slutade tvåa bakom just L’AmourPourBlanca i det Svenska Uppfödningsloppet 2023. Han har gjort betydligt fler starter och skulle favoriten få svar om ledningen, är jag inte främmande för att han skulle kunna få revansch.

5 Vikens Love Kill galopperade tråkigt nog senast på Charlottenlund. Han gick jättebra efter den galoppen och känslan är att han hade fått svårt att förlora utan galoppen. Hästen är har i alla fall form och kan öppna hyggligt. Jag hoppas att man kör i tät ifall man kommer dit efter en bit. Ledningen på Åmål är mycket värd men samtidigt gäller det främst att vara topp 4 i det här loppet. Jag gillar dock hästen och är villig att betala för honom.

Ranking: A: 7-8   B: 5-2  B/C: 6-1  C: 4-3

GS75-3: Åmål 2080 m voltstart

9 Skaane Tora fick inte det bästa spåret på 20 m tillägg men jag tror nog att det är bästa hästen i loppet. Skulle man klara spåret och få en vettig resa är jag inte främmande för att hon skulle kunna kliva runt det här gänget. Hästen har visat form och kommer från ett par starka prestationer. Motståndet känns inte som det tuffaste och hon är tidig för mig.

1 Moas Heja Mera ska vara betrodd och är förmodligen rätt favorit i loppet. Hon fick spår 1 och man siktar givetvis på att leda runt om. Hästen har fått ett lopp i kroppen och borde väl vara lite rappare i den här starten. Hon vinner dock inte ihjäl sig och jag tycker att det finns par intressanta motbud.

2 Kringlers Roskva är rätt kvick ut i volt och skulle Christina pricka starten kanske hon skulle kunna komma förbi 1 Moas Heja Mera. Mest troligt är kanske att man kryper ned i rygg och får en fin resa. Open-stretch finns att tillgå på Åmål numera men det är inte lätt att hinna ta sig förbi konkurrenterna över det korta upploppet. Ett givet garderingsbud.

Ranking: A: 9-1   B: 2-7-14-13   B/C: 6-12-11-15    C: 4-8-3-5-10

GS75-4: Åmål 2080 m autostart

6 Kinky Rain drog spår invändigt om 7 Lavender och det kanske blir helt loppavgörande. Bägge dessa hästar är säkerligen intresserade av att komma till ledningen och Magnus lär gör det han kan för att hålla ut Ulf. Hästen gick bra senast från ett omöjligt utgångsläge och verkar gå framåt för varje start. Hon verkar ha fina fartresurser och jag rankar henne först här.

7 Lavender ska tävla barfota runt om för första gången och det skulle kunna ge en fin effekt. Hon är väldigt startsnabb men frågan är ifall hon kan ta en längd på 6 Kinky Rain. Skulle man komma till ledningen är mycket vunnet och då blir hon förmodligen svårslagen. Ett fint sto som säkert dyker upp i segerstriden.

2 Fenice Degli Dei är skrällen i loppet. Perfekt utgångsläge och det skulle kunna bli lite körning i loppet. Hon gick bra hela vägen in i mål senast och börjar nog bli snabbare i benen. Hon verkar vara mer stark än snabb  och behöver nog ha lite tempo i loppet. Möter ett par tuffa konkurrenter men jag tycker inte att hon är borta här.

Ranking: A: 6-7   B: 2-5   B/C: 4-8-1   C: 9-3-11

GS75-5: Åmål 2080 m voltstart

5 Hollywood Trick tycker jag har en intressant uppgift här. Han gynnas av att inte ha några hästar utvändigt om sig på springspår och öppnade bra från spår 5 näst senast. Hästen har form och Ulf låter fortsatt väldigt nöjd med sin häst. Björn Goop körde hästen näst senast och jag är lite inne på att han skulle kunna komma till tät här. Når man ledningen bör han bli väldigt svårslagen och jag har honom som ett tänkbart singelstreck. Han lär väl trenda uppåt en del fram mot spelstopp och jagar första årssegern här.

8 Parveny gynnas av det lilla fältet och är van att möta tuffare konkurrenter. Han är kanske ingen häst som vinner på beställning men gör sällan ett dåligt lopp. Han ska absolut vara med i segerstriden i ett sånt här lopp tycker jag. Litet minus med vanlig vagn men barfota runt om är optimal balans.

2 Pontiac har visat sig vara rätt kvick i voltstart men spår 2 är kanske inte helt optimalt. Man vill till ledningen och kör givetvis i den positionen ifall man kommer dit. Hästen gick i ledningen senast men slutade på en tredjeplats den gången. Skulle kunna få en bra position och visst ska han med vid gardering.

Ranking: A: 5   B: 8-2-7   B/C: 3-4-1   C: 6-9

GS75-6: Åmål 2080 m autostart

4 Boscha Diablo ser ut att ha en mycket lämplig uppgift här i årsdebuten. Jag håller hästen väldigt högt och han galopperade bort en andra eller tredjeplats i Kriteriet förra året. Hästen kan öppna och konkurrenterna har säkert respekt för den här. Man har opererat honom under vintern och han ska vara väl förberedd inför den här starten. Känslan är att han vinner det här loppet felfri och jag spikar.

10 Bicc’s Tobee är en riktigt bra häst som dock missgynnas av bakspåret när värsta konkurrenten fick spår 4. Han kommer säkert göra ett bra lopp igen men kanske inte har den där toppformen som han hade senast. Det har gått drygt två månader sedan den starten men man förväntar sig ändå en bra prestation. Man siktar främst på att vara topp fyra och det bör han klara av.

3 Sakima T.H kanske skulle kunna vara miljonskrällen för de som väljer att gardera. Han har fått två lopp i kroppen och det här är en bra häst. Han är dessutom startsnabb och kanske skulle kunna blåsa till tät initialt. Sedan vill man nog gärna ha favoritens rygg och då har man en vass avslutning att tillgå. Det gäller först och främst att ta sig förbi 2 Global Enjoy, vilket jag tror att man kan göra.

Ranking: A: 4   B: 10-3-11    B/C: 9-8-7-2  C: 5-1-6

GS75-7: Åmål 2080 m autostart

2 Foxtail Pine är ett sto som jag gillar och har jagat på slutet. Hon satt fast näst senast med alla krafter sparade och gick bra till slut senast i en snabb avslutning. Björn Goop upp är spännande och nu har hästen hunnit vara hos Håkan K Persson ett tag. Hon är rapp från början och jag gissar att Björn är sugen på att ta sig till ledningen. 6 Daim Brodda vet jag är riktigt startsnabb men den fick spår 6 och kanske lyckas man hålla ut den från start. Jag hade kunnat tänka mig spika ifall jag varit säker på ledningen här. Jag är dock inte det och därför lutar jag åt gardering.

4 Blast Pad är helt klart intressant i den här starten. Man gör lite spännande ändringar då man ska testa köra henne i en amerikansk sulky för första gången. Man vill vara offensiva från början och hästen har visat form på slutet. Hon är van att möta tuffa konkurrenter och jag tror att hon har en del att hämta på travbanan framöver.

3 Dial Square ska göra årsdebut och det är alltid lite svårbedömd när hon ställs mot konkurrenter som har varit aktiva. Hon slutade på en fjärdeplats i Svenskt Trav-Oaks förra året och fick ett fint spår här. Hon är väldigt bra och det ska bli spännande att följa henne den här säsongen. Hon kan säkert vinna direkt men lär behöva några lopp innan formen infinner sig.

Ranking: A: 2-4    B: 3-6-12   B/C: 1-9-7   C: 8-10-5-11

/Kim

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1080 rader] = 1080 kr
Skrällen
  • G75-7:
    #4 Blast Pad
team-skrallen
Spiken
  • G75-6:
    #4 Boscha Diablo
team-spiken
Draget
  • GS75-4:
    #2 Fenice Degli Dei
team-draget
Gå med i vårt andelslag!