Helengelskt Europatips!

Publicerades den 1 januari 2024

Ett riktigt Gott Nytt År till er alla kära läsare & följare! Det är med en skön känsla vi kastar oss över årets första kupong. Dels är det en underbar kupong med 13 engelska matcher, varav hela 11 st från Championship samt Liverpool-Newcastle! Men mest bidragande till den sköna känslan idag är vad som hände för exakt ett år sedan. Då blev vi ensamma vinnare på Europatipset, hela 3,4 miljoner kronor spelades in på nyårsdagen – häftigt minne som vi brinner för att upprepa!

Som ovan nämnt, det är alltså bara engelska matcher på lappen. Texturmässigt lite småknepigt i bemärkelsen att vi har två jättefavoriter i Leeds & Leicester samt ytterligare ett par starka hemmafavoriter som Liverpool och Blackburn. I den kvartetten behöver vi nog hitta minst en skräll för att få se vettig utdelning. Men givetvis fullt möjligt då det ofta skräller i ”världens tuffaste liga” – Championship!

Spelförslag

Dags att fila på systemet och i vanlig ordning blir det 1296 rader som grund och därefter trimmar vi bygget via bästa reduceringsverktyget, www.reducering.se.

Spikar

De fem lag som får förtroendet som spikar är Liverpool, Blackburn, Leicester, Middlesbrough & Stoke. Alltså hugger vi tre storfavoriter och kompletterar med Boro som spik i facet kring 50 % samt avslutningen den fräcka spiken på underdogen Stoke under 30 %. Pånyttfött lag med ny tränare som tar emot ett Ipswich som är i sin första svacka och brottas med jobbiga skadebekymmer.

Även om vi vill ha höjd så är det viktigt att tänka på att dagens Europatips saknar jackpot och att omsättningen nog blir relativt låg. Därmed inte så mycket pengar i 13-rättspotten och svårighetsgraden på vårt bygge måste justeras enligt detta. Att betala för radkombinationer som är svårare än potten räcker till att belöna är ett vanligt misstag och det ska vi undvika.

Garderingar

Nämnvärt är att Leeds garderas med 1X och att vi utöver det helgarderar halvstora favoriter som Bristol C, Southampton, West Bromwich & Derby. Rena vaskningar av överstreckade favoriter sker då både QPR och Hull utelämnas som fula, överstreckade, tecken.

Reduceringar

Då vi byggt en relativt defensiv ram blir prioriteringen med reduceringarna att städa bort svaga rader som bara har chans till småpengar.

Röd färgreducering: Vi markerar de fem favoriter som finns i de garderade matcherna. Sedan sätts kravet att minst 1 men max 2 av dessa får vinna. Ett villkor som alltså säkerställer att vi får med oss tre skrällar till. Samtidigt vore det orimligt att tro att alla fem viker och vi balanserar därför upp villkoret via kravet att minst en av favoriterna faktiskt vinner.

Grön färgreducering: Här ringar vi in tre fina skrälltecken. Norwich, Swansea och Peterborough. Krav sätts att minst en av dessa ska gå in. Tecken vi gärna lägger lite extra tyngd på!

Vi har nu reducerat ned ramen från 1296 rader till 632 rader, 51 % reduceringsgrad och ett trevligt system som ger oss chansen att inleda året med en bra vinst!

Spelförslaget på 632 i sin helhet här! 

Som sagt, Miljongänget stod ensamma på tronen förra nyårsdagen och vi vet att kapacitet finns att slå till igen. Oavsett om det är ensam vinnare eller 13-rättare för sexsiffriga belopp. Välkomna att inleda 2024 med oss – DBS-butiken är laddad!

 

Skrällen
  • Cardiff X2
team-skrallen
Spiken
  • Leicester
team-spiken
Draget
  • Stoke
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!