Hockeytorsdag med extrapengar på Bomben

Publicerades den 11 januari 2024

En fantastisk hockeytorsdag väntar! Full omgång i SHL och då bjuder Svenska Spel upp till dans och puttar in 300.000 kronor extra på Hockeybomben. 300.000 låter kanske lite i någras ögon när det pratas om miljoner hit och dit men det är viktigt att se det för vad det egentligen är. Det enda du bör fokusera på är hur stor delen ”gratispengar” in i potten är kontra omsättningen. Detta gör stor skillnad på återbetalningsprocenten och vissa omgångar på Bomben kan vara helt magiska och det behövs inte mycket för att knåpa ihop ett system med positivt väntevärde. Vi kommer göra några rejäla försök inne i vårt ombud så haka på tåget.

Här på hemsidan kommer vi som vanligt publicera ett tidigt spelförslag byggt via reducering.se. Detta kan användas som inspiration eller helt enkelt lämnas in direkt som det är genom att klicka dig vidare hela vägen via ”lämna in”.

Lets go!

Färjestad (1,3,4,5)-Växjö (1,3,4,5)

Spännande seriefinal som väntar där ett sprudlande offensivt Färjestad  tar emot ett defensivt starkt Växjö. Intressant att fundera kring hur denna matchbild kommer se ut. Vi tror Färjestad kommer driva upp ett bra tempo och har har helt klart goda chanser att nypa in ett gäng puckar trots Lakers styrkor i de defensiva leden. Någon/några puckar kommer trilla in i bortakassen och Växjö har helt klart firepower offensivt att svara upp, 4-5 på bortasidan känns oerhört lockande till dessa procent framför allt.

Modo (1,3,4,5)-Leksand (1,2,3,4,5)

Leksand gör det ruggigt bra, spel som poängmässigt. Inget att snacka om. Frågan är dock om inte oddset är lite väl pressat på dalmasarna. Modo blandar och ger helt klart och det är ytterst svårt att veta vilken sida laget ska visa sig från match för match. Vi känner dock att vi är sugna på att vikta systemet mot att hemmalaget helt klart kan svara upp till favoritens målfabrikation här i kraft av hemmaplan.

Frölunda (1,2,5,6)-Örebro (1,3)

Frölunda, Frölunda… ytterligare ett lag det är svårt att komma rätt på. Potentialen finns där helt klart men bitvis faller allting platt. Här i spelförslaget garderingar vi upp två olika typer av matchbilder. Plockar 1,2 på hemmasidan till fina procent om göteborgarna har en smått sömning dag på jobbet men även 5-6 till väldigt fina procent, om de nu skulle få för sig att spela den hockey de kan. På Örebro nöjer vi oss med 1 och 3, mycket handlar just om i vilket skick hemmalaget kommer i och då passar det bra att plita ner två av bortalagets mest sannolika måltecken (2an lite för ful).

Reducering

Gröna utgångar placeras på ett gäng av ramens ”pengatecken” med kravet minst en, max två. Något eller ett par av dessa måste sitta för att vi ska få vettigt betalt med ramen vi byggt. Vi vill dock inte betala för alldeles för svåra utfall, även om de absolut svåraste komberna i bygget ger bra betalt så riskerar de att bli underbetalda sett till svårighetsgrad.

Röda utgångar placeras på fyra av vår rams mest spelade tecken med kravet max en. Eftersom vi inte gjort något tydligt värdeskapande move i ramen så vill vi gärna rensa bort ett gäng svala kombinationer ytterligare vilket vi gör på ett bra sätt här. Tvåor och treor får sällan trilla in på löpande band om Hockeybomben ska ge något.

Vi kör idag ett större spelförslag vilket känns befogat då känslan är att spelvärdet kan bli riktigt.

Färdigt spelförslag för 1208 kronor (53% reduceringsgrad)

Lycka till!