Jacke på Europatipset

Publicerades den 21 maj 2023

Det blev en bra gårdag i ombudet. Stora starka “Magnum” löste biffen på Stryktipset och 10 personer fick dela på 419 000 kr, ett stort grattis till er! Skönt med medvind i ryggen när vi ska ta oss an helgens nästa stora uppgift – 3 miljoner jackpot på Europatipset!

Stryktipset och Europatipset är två poolspel som skiljer sig åt mer än vad många tror, trots liknande struktur. Framförallt handlar det om två saker – omsättning och ensam vinnare. På Europatipset brukar omsättningen sällan vara över 10 miljoner medan Stryktipset nästan alltid har över 20 miljoner. Rent spelteoretiskt innebär det på Europatipset att det är färre radkombinationer inom prispottens intervall och man bör därför spela något mer defensivt. 

Det betyder dock inte att vi ska parkera bussen. I dagens spelförslag hos reducering.se kommer fokus ligga på att hitta balansen mellan svårighetsgrad och spelvärde. Våra andelsspel på Europatipset hittas som vanligt i Ica Grevies ombud.

Spelförslag

Spelvärdet på Europatipset med jackpot brukar vara högt. Senast i torsdags på ET var återbetalningsprocenten nästan 90% vilket kan jämföras med en vanlig omgång på Stryktipset som har 59%. Hög återbetalning gör det enklare att hitta ev+ rader och vi behöver inte vara lika kreativa för att extrahera spelvärde som vid kallare omgångar. 

Manchester City säkrade ligatiteln i Premier League efter att Nottingham Forest slagit Arsenal med 1-0. De hade säkert räknat med att vinna titeln inför hemmapubliken på Etihad men fick “nöja sig” med att bli mästare i kavaj. I mötet med Chelsea tror vi att det kommer att vara ett motiverat Manchester City trots allt. Det är veckor kvar till sina cupfinaler och det bör således inte roteras speciellt mycket. Även om 84% är högt streck tycker vi ettan är gångbar mot ett svagt och omotiverat Chelsea. 

Ett annat lag som närmar sig titeln med stormsteg är Dortmund. Efter en snöplig förlust igår för Bayern Munchen är Dortmund två segrar från att vinna Bundesliga. Det första hindret är bortamatchen mot Augsburg. Hemmalaget kämpar för att hålla sig kvar men vi tror inte det räcker till mot ett hungrigt och formstarkt Dortmund. Dortmund spikas!

Två defensiva spikar har inlett bygget. Vi fyller på med Malmö FF (53%) och Sirius (55%). Lag som i skrivande stund har korrekt streckfördelning jämfört med oddsmarknaden. Malmö FF har sett vrålstarka ut och 53% på hemmaplan är för bra för att tacka nej till. Detsamma gäller Sirius mot Halmstad. Sirius har, trots svag poängskörd, sett bättre ut av vad poängen ger sken av och 55% hemma mot Halmstad lockar. 

Sista spiken hittas på Napoli (30%) hemma mot Inter. En tuffare spik än övriga fyra men när en oddsmässig favorit understreckas med 10% kan vi faktiskt inte annat än att spela mot det svenska folket. Strecken på Napoli kommer att röra på sig mycket under dagen men när det är så pass mycket som 1,4 miljoner kronor omsatt väljer vi att bestraffa de tidiga pengarna. Korrekt streckfördelning enligt oddsmarknaden är 40%.

Garderingar

Idag kommer vi att vara offensiva med halvorna. Det finns en helt bunt med kalla och överstreckade lag på kupongen. Brommapojkarna streckas till 67%, kyliga Helsingborg till 53% och Real Madrid (59%) får på tok för mycket förtroende borta mot Valencia. Tack vare en balanserad spikkombination tycker vi oss ha utrymme att utelämna samtliga tre lag!

När vi spikat både Manchester City och Dortmund kommer vi behöva fälla antingen Djurgården eller Atl. Madrid för att utdelningen ska ta fart på riktigt. Vi väljer att helgardera båda matcherna men kommer använda reduceringverktyget för att kontrollera och säkerhetsställa att alla våra kombinationer blir spelvärda. 

Reduceringar

Via två färgredueringar ska vi reducera bort de sämsta raderna i systembygget.

Röd –  vi behöver att antingen Mjällby eller Osasuna kniper poäng om vi inte ska riskera för låg utdelning. Via röd markering ställs villkoret in – max en av Djurgården eller Atl. Madrid får ta hem segern. 

Blå – systemet viktas mot Hammarby och Utsikten – något av lagen måste vinna.

Spelförslag för 864 kr (33% reducerat)

Skrällen
  • Mjällby AIF
team-skrallen
Spiken
  • Malmö FF
team-spiken
Draget
  • Napoli
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget