Jackpot Europatipset – 3,5 miljoner

Publicerades den 7 april 2024

Ett par korta inledande ord om gårdagens Stryktips. Utfallet blev ungefär som det vi skrev om här i analysen. Av de sex tyngst streckade lagen lyckades två segra (Arsenal och Everton). Däremot blev det poängtapp för Aston Villa, Southampton, Leeds och QPR. Det som kom rätt här bland dessa gäng hade ett bra utgångsläge. I mittenfacket vann sedan fina spikar som Hull och West Ham, men svårighetsgraden var ändå rätt hög med tanke på andra utfall. De sju som lyckades blev belönade med totalt utdelning över miljonen. Grattis till er!

Vi andra får en ny chans till sjusiffrig utdelning på dagens Europatips där 3,5 miljoner väntar. En rolig kupong som toppas med prestigemötet United – Pool i England. Ett par PL-matcher ytterligare, Serie A, franska Ligue 1 och Bundesliga kryddas sedan med en match från Belgien och det allsvenska mötet mellan nykomlingen Västerås och Elfsborg.

Till sin uppbyggnad påminner faktiskt kupongen en hel del om gårdagens Stryktips. Det finns ingen extremt stor favorit som det ibland gör på ET. Tottenham  resp. Chelsea får bära de två största favoritkepsarna i sin amöte med Nottingham resp. Sheffield United. Segerchanser på runt 70% för bägge lagen. Härefter följer likt gårdagens Stryktips en hel del lag med vinstchanser mellan 50-60%. Det är i dessa matcher som det med stor sannolikhet avgörs i vilket utdelningsfack vi hamnar.

Vårt tidiga spelförslag följer som vanligt nedan på 1296 rader i en grundram – spelas som Miljongängets Lilla ET (96kr/andelen)

Spikförslag

Chelsea vann en rejäl holmgång med United i veckan och det var ingen parkerad buss här som förr i tiden. Ser offensiven ut så här bör vinstchansen vara god mot ett avhakat Sheffield United. Så länge streckprocenten håller sig runt 70% är det faktiskt en riktigt vettig spik att använda denna runda.

Av de andra mer betrodda lagen väljer vi att hålla Liverpool och Club Brugge i handen. Bägge ser rätt fina ut streckmässigt i förhållande till vinstchans. Mest troligt kommer bägge dessa lag stiga någon eller några procentenheter innan spelstopp, men av de övriga känns dessa i nuläget mest intressanta.

De två sista spikarna blir två lite fulare alternativ i form av Reims och Hoffenheim. Två hemmafavoriter som är lite överstreckade i mittenfacket – men där förhoppningen är att procenten kan gå åt rätt håll under dagen.

Av nämnda spikar är i nuläget Chelsea och Club Brugge de som tilltalar oss mest. Chelsea som en stark favorit, men ändå inte tokhögt streckad. Brugge är det av de betrodda lagen på kupongen som ser mest intressant ut gällande procent. 51% i skrivande stund är mycket attraktivt att bygga kring. Anderlecht har visserligen vaknat till liv denna säsong efter ett par halvtunga år – men i detta rivalmöte ska hemmalaget hållas snäppet högre.

Halvgarderingar

Våra halvgarderingar används för att utelämna ett par av de överstreckade fula knappa favoriterna i två fall – Elfsborg och Verona. En bra premiär för Västerås mot AIK där dock poängen uteblev. Ett högt presspel störde AIK enormt och även om orken inte fanns där att fullfölja hela matchen var det en debut med mersmak i högsta serien. Elfsborg får visserligen spela på konstgräs även denna match men här förväntar vi oss att det blir tufft när Västerås gör hemmadebut i högsta serien.

Som komplement till dessa två vasken printar vi ner två gubbgarderingar i Serie A. Kan tyckas riskabelt i detta land men vi får förhålla oss till den info vi har – dvs oddsen. Kryssen är inte superfina sett till sannolikt utfall och hur strecken sitter. Då tar vi hellre med skrällsidan på både Monza och Cagliari.

Redan här har vi ett fint – rätt offensivt – systembygge i våra ögon. En stor majoritet av de 1296 raderna spelas mot utdelningar 250.000 kr och uppåt, med klart störst vikt mot miljonutdelningar.  Miljongängets Lilla ET – 96 kr – för rygg här

Reduceringar

Det finns en bra möjlighet att få ner din systemkostnad på de byggen du gör. Med små enkla medel kan du justera dina inlämnade rtader och styra dessa på ett lite bättre sätt en när du spelar matematiskt. För att visa detta tänker vi använda oss av två olika färgreduceringar på ovan byggda ram. Reduceringsverktyget är Reducering – enkelt och gratis att använda.

Röd reducering: Ett krav där vi markerat 3 större favoriter som vi helgarderat. Vi önskar få med oss exakt 1 av dessa favoriter på kupongen. Här plockar vi bort de sämst betalade utfallen, där två eller tre av de markerade lagen vinner. Om alla tre faller finns det risk att sannolikheten blir för låg för att vi ska få tillräckligt med deg tillbaka. Vi håller därför nere variansen och önskar få med oss ett av gängen – vilket spelar ingen roll.

Blå reducering: I fyra halvgarderade matcher klickar vi blått på underdogen. Minst 2 av dessa behöver sitta för att våt reduceringskrav ska slå in.

Med dessa två reduceringarna har vi fått ner inlämningskostnaden/radantalet till 396 kr. I samma veva har andelen av de inlämnade raderna förflyttats mot de högre utdelningsintervallet.

Färdigt reducerat systemförslag på 396 rader

 

 

 

 

Skrällen
  • Västerås
team-skrallen
Spiken
  • Chelsea
team-spiken
Draget
    team-draget
    Andelsspel Europatipset