Jackpot Europatipset 3,5 mille

Publicerades den 19 oktober 2022

Denna vecka har vi ingen europacup-fotboll på Europatipset. Istället får denna fina jackpot-omgång (3,5 miljoner) försöka lösas genom att lägga 13-bitarspusslet bestående av matcher från två världsligor ihop med vår egen fina älskvärda allsvenska.

kupongen finns det flera tyngre streckade favoriter och denna runda blir det dessa som sätter tonen för hur systemet ska komponeras. Trots att det är jackpot tycker vi det är dumt att bygga systemet med allt för hög svårighetsgrad. Med hög svårighetsgrad menar vi att det sannolika utfallet på vissa radkombinationer är så låg att vi inte kommer få tillräckligt med betalt om vi sätter dessa komber. Visst, det kan vara kul att få höga sexsiffriga utdelningar eller miljonutdelning, men om sannolikheten egentligen motsvarar att du skulle få 10, 20 eller kanske 30 miljoner, ja då inser du att du har blivit underbetald. Den gången du verkligen kommer rätt på det i en sådan svår kombination – ja då ska du se till att få tillräckligt betalt.

Därför är det mest klokt att spela mot radkombinationer där potten är tillräckligt stor för att ge dig godkänt betalt tillbaka.

Ett enkelt sätt att kolla mot vilka svårighetsgrader du spelar mot är att använda reducering.se oddsprognos. Inne på sidan går det att med stapeldiagram tydligt se hur dina rader är fördelade utifrån odds. Och oddsen motsvarar just svårighetsgraden. Betalar du för radkombinationer som har ett totalodds på kanske 10 miljoner, ja då kan du vara säker på att om du väl träffar någon av dessa osannolika radkombinationer på ditt system, då kommer du inte få tillräckligt betalt. En liknelse kan vara att du ska spela roulett och satsa på nummer 27.  Men du vet redan innan hjulet börjar att snurra att du inte kommer få 35 ggr insatsen om det träffar utan bara 15 ggr insatsen. Att då välja att spela på nummer 27 är inte ett sådant klokt val säger sig själv.

På dagens Europatips så går det utan tvekan att bygga ett allt för svårt system. Det finns några lag som har ett rätt högt odds och i kombination med varandra så sticker totaloddset upp rätt snabbt. Som sagt, checka av ditt bygge med reducering.se verktyg om du är osäker på hur just du byggt ditt system.

Nu till vårt systembygge och längst ner i inlägget där spelförslaget länkas klistrar vi även in en bild på hur vårt oddsintervall ser ut för stunden.

Spikförslag

Vårt förslag denna onsdag är att spika av ett par betrodda lag. Mycket för att inte göra kupongen allt för svår. Det går visserligen att med ett reducerat bygge gardera flera av favoriterna, men då måste du helt enkelt hitta spikarna någon annanstans. och idag är det inte lätt om du inte vill spika övervärderade lag med förhållandevis låg vinstchans.

Om du som vi rekommenderar. att spika av ett par större favs, så behöver du däremot korrigera detta i nästa läge. I vårt fall genom halvgarderingar och reduceringar.

Av våra spikar är samtliga mer betrodda idag förutom Celta Vigo. Celta är även det laget som av de knappa favoriterna ser mest intressanta ut streckmässigt.

I övrigt singelstreckas flera hårt betrodda lag, exempelvis, Sociedad, Real Madrid etc.

Halvgarderingar/reduceringar

I kombination med våra spikar, som är av det mer betrodda laget så utelämnar vi tre favoriter. Samtliga är rätt kraftig överstreckade och framförallt vaskningen av Chelsea väger upp en del. Borta mot Brentford blir det inte lätt och då de blåa streckas upp mot 70% så är det idag lämpligt att vaska, speciellt med tanke på våra spikar.

Även Real Betis och Bournemouth är lag som har för mycket streck på sig i förhållande till vinstchans och ger oss ett fint läge att få bort många andra radkombinationer i landet.

Våra reduceringar sätts idag ut i tre olika kategorier. Allt med fokus för att nu, trots våra spikar, rikta vårt system mot ett vettigt intervall – både gällande sannolikhet (odds) och utdelning.

Röd reducering: Här markeras tre lag som nog alla kan hamna i spikkorgen hos svenska folket. Vårt krav är att max ett av dessa lagen får vinna.

Grön reducering: Även här två lag som blir betrodda på hemmaplan. Dock inte jättehårt streckade, men lag som garanterat kommer at användas av en hel del system som komplementspikar. Vårt krav blir även här – max 1 får segra.

Blå reducering: Utöver ovan nämnda reducering sätts blå reducering ut där vi markerar tre riktigt fina lågprocenttecken. Kravet blir att minst ett av dessa ska sitta.

Med hjälp av våra halvgarderingar och reduceringar har vi nu viktat våra rader mot en vettig sannolikhetsgrad för systemet. Detta som vi skrev om inledningsvis och som går att titta på inne på reducering.se.

Själva systemet i sin helhet är nu på 700 rader och ses här

 

Skrällen
  • Southampton
team-skrallen
Spiken
  • Real Madrid
team-spiken
Draget
  • Celta Vigo
team-draget
Miljongängets Europatipsandelar