Jackpot med låg omsättning – mumma!

Publicerades den 9 september 2023

Vi har en Stryktips-jackpot på 14 miljoner denna lördag. Förutsättningarna brukar då vara att det är hype och omsättningen förväntas bli rejält hög. Exempelvis hade vi förra veckan en Jackpot på 13 miljoner och till slut landade vi på en omsättning på över 33 miljoner kronor på spelformen.

Idag är förutsättningarna lite annorlunda då vi har en kupong med ungefär hälften landskamper och hälften har Svenska Spel valt svensk fotboll från Div 1 och till och med en match från spanska andraligan. Valet stod förmodligen mellan detta och en massa matcher från League One och Two-matcher från brittiska öarna.

Svenska folket har en vana att ogilla landskamper på 13-rättskupongerna. Inget slår liksom den engelska bollen på fingrarna. I ett första skede trodde vi att det inte skulle påverka så mycket med tanke på att vi har en fet Jackpot på 14 miljoner – men troligen får vi fel där. Visst, det kanske tar fart fram till kl 16 men uppfattningen är att vi kommer få en betydligt lägre omsättning idag jämfört med förra helgen, trots högre jackpot.  Ett kanonfint värde idag på Stryktipset alltså. Hela 14 miljoner i 13-rättspotten med en förhållandevis låg omsättning är riktig mumma! Kort och gott färre motståndare att avväpna i kampen om pengarna.

Här på sidan kommer ni nedan att få presenterat ett spelförslag på 3888 rader – systemet lämnas in som andelsspel via vårt ombud hos Svenska Spel och kostar 98kr/andelen här

Vi visar även upp de möjligheter som ges med reduceringsverktyget som Reducering.se tillhandahåller. Systemramen på 3888 rader finslipas och justeras ner med olika krav. Billigare och bättre!

Spikförslag

Flera spikförslag finns idag på kupongen. Bland landskamperna har vi i match 1-6 fem rätt tydliga favoriter där samtliga skulle kunna fungera att använda som spikar. Utöver dessa finns det två div 1-matcher där matcherna i ungefär samma utsträckning har samma tydliga favoritskap. På detta system ska fyra spikar hamras in och vi väljer att från ovan nämnda matcher använda tre lag.

England, Tyskland och Nordic United i fallande streckmässig ordning. (70%, 61% och 54%). Framförallt Tyskland och Nordic United kommer mest troligt stiga lite i procent men med största sannolikhet ändå hålla sig fina hela vägen in i mål.

Fjärde spiken landar in på Rumänien, där vi tycker oss hittat en ganska korrekt streckad slantsingling (50%-are). Hemmaplan är alltid fint att ha i ryggen när landskamper ska spelas, det vi av egen erfarenhet. Naturligtvis inbakat i priset, men ändå psykologiskt viktigt att ha i bakhuvudet när in-jobbet ska ske under dagen. Sådant ska inte underskattas.

Sammantaget en spikkombination – fyrling – med ett totalodds runt 6,50. Den ska slitas och sen hoppas vi komma rätt på det gällande halvgarderingarna.

Halvgarderingar/reduceringar

Det finns vettiga ”fega vägar” att ta idag tycker vi. Exempelvis är X2 Estland – Sverige ett alternativ vi föredrar istället för att gå hela vägen med en helgardering. Estland streckas på ca 10% och att betala för det tecknet är visserligen inte fel då det är ganska korrekt, men det är också ett fint lågvarianstecken att lyfta bort, särskilt på matematiska system.

Även i Italiens match mot Nordmakedonien ser vi liknande streckning och på matematiska system tycker vi att det kan vara en rimlig väg att bara strecka två av tre tecken vid gardering.

Vi väljer att på detta system plocka bort spanska Burgos från kupongen. Även det lågvarians då laget streckas ganska korrekt som underdog. Krysset rätt hårt streckat här och skulle kunna plockats, men förväntat målsnålt och vi väljer x2 som val.

Ett kryss lyfts förutom ovan nämnts bort från vår systemram. Klassiska gubbgarderingar ska som vi tidigare nämnt här i våra texter inte underskattas. Krysset är allt som oftast det minst troliga tecknet (kolla oddsen) och när streckprocenten då seglar upp mot de 30 är det ett lämpligt vapen att använda i ditt bygge.

Våra reduceringskrav blir två till antalet

Tre favoriter i helgarderade matcher, där samtliga har vinstchanser mellan ca 40-50%, markeras med röd färg. Kracvet blir att exakt 1 av dessa ska segra. Med detta reduceringskrav lämnar vi bara in rader där vi får bort två stycken av ovan favoriter. Lag som alla tre säkerligen finns med som spikalternativ bland dagens inlämnade system.

Med tanke på våra tre spikar från favorithögen behöver vi fälla någon annan lite större favorit. Vi markerar tre rätt tydliga favoriter med gul färg och ställer ut kravet minst 1, max 2. Ett effektivt sätt att inte göra det för svårt, men heller inte betala för att alla tre vinner – vilket mest troligt kommer ge rätt svag och underbetald utdelning.

Systemet i sin helhet har nu reducerats ned med 67% och kostar 1296 kr att lämna in.

Reducerat spelförslag