Jackpot och 13-längtan på Europatipset!

Publicerades den 22 januari 2023

Det var hyfsat nära att profetian från igår slog in, vi skrev inledningsvis:

”Lördagen är här igen! Förväntningar byggs upp, förhoppningar om att det är just idag den häftiga trettonrättaren kommer sitta… När domaren blåser i sin pipa efter 90+6 i Crystal Palace-Newcastle vid halvniotiden är det segervrål och 13 rätt ska firas! Ett scenario som känns mycket trevligt att måla upp!”

Inför sista matchen behövde systemet Miljongängets Guld seger för Newcastle, då skulle ca 500 000 kr bärgas på 13 rätt. Trots stort spelövertag och seger med ca 1,9-0,3 i expected goals ville inte bollen in denna gång utan segervrål fastnade i halsen och en sur tolvrättare fick läggas till samlingen, ca 49 000 kr tröstpeng.

I övrigt ett riktigt svårt Stryktips igår, två lag ställde till det extra mycket för oss, Preston och Luton. Sistnämnda Luton var överstreckade deluxe hela dagen ända fram till klockan 16 och utelämnades på många system. I Birmingham-Preston spikade vi Birmingham eller garderade 1X frekvent, tvåan lockade inte streckmässigt och vi hade feeling för att Birmingham skulle vända sin dåliga trend. Vi gratulerar de tre vinnare i Sverige som fick 13 rätt och en bit över 2 miljoner kronor. Nog om gårdagen, nu blickar vi fram mot ett härligt Europatips med 3 miljoner jackpot!

Kupongen

En läcker mix av matcher från toppligorna i England, Italien, Spanien och Tyskland. Sedan hämtas sista tre matcherna från franska cupen respektive grekiska ligan. Det finns två storfavoriter på kupongen, Manchester City och Dortmund. Båda lagen streckas upp mot 90 % och detta faktum ställer lite andra krav jämfört med systembyggandet igår på en kupong utan storfavoriter. Jackpoten som vi tävlar om idag skapar en extra dimension på hur vi kan tänka för att bygga ”rätt” denna runda.

Spelförslag

Likt igår ska vi bygga en ram på 1296 rader, fem spikar, fyra halvor och fyra helgarderingar. Denna ram bildar även systemet ”Miljongängets Lilla ET” som kan ryggas för 96 kr/andel. Samma ram ska vi sedan också jobba vidare med via verktyget hos reducering.se

Spikar

Arsenal
Manchester City
Athletic Bilbao
Dortmund
Leverkusen

Den vakne noterar snabbt att vi faktiskt spikar de båda storfavoriterna City och Dortmund. Vi väljer denna väg på spelförslaget men ska givetvis skapa potential ändå i bygget. Ett första fräck beslut är att faktiskt spika underdogen Athletic Bilbao. Nuvarande 19 % lockar! Faktum är att dagens spikkomobo (fem matcher) har ett totalodds på ca 25 ggr pengarna, vilket är lägre än de fem spikar (samtliga favoriter) som vi spikade då.

Storfavoriterna är inte så mycket att orda om, de är troliga vinnare såklart. Bilbao förväntas ge Real Madrid en rejäl fight idag. I stormötet i England tror vi Arsenal fortsätter visa klass och bryta ner Man United. Tvåan på Leverkusen är ett tuffare val men laget ska vara knapp favorit här mot Mönchengladbach, dock alltid smålurigt i en omstart efter långt uppehåll.

Gardera och reducera

Med två storfavoriter ombord måste vi som skrivet ta höjd på olika sätt. Via två offensiva halvgarderingar inleder vi jakten på högre utdelningar. Monza och Osasuna åker ner i papperskorgen som kraftigt överstreckade lag. Inget av lagen har i närheten av 50 % vinstchans, ändå streckas de upp mot 60 % – det rimmar illa och vi tar chansen att vaska!

Övriga helgarderingar och halvgarderingar är inga speciella val utan vi tar nu sikte på att börja reducera via reducering.se!

Vi arbetar idag med två reduceringsvillkor, ett färgreduceringsvillkor och ett poängreduceringsvillkor:

Blå färgreducering: Favoriterna Lens och Panathinaikos markeras och sedan sätts kravet att minst 1, max 1 ska vinna här. Detta exakt-villkor är kraftfullt. Det städar bort många rader och balanserar upp vårt system ytterligare. Vi kräver en favoritvinst men kräver samtidigt att en favorit tappar poäng!

Poängreducering: Vi placerar ut ”1:or” och ”2:or” på ett antal lag och ställer sedan kravet att få in minst 2 poäng. Siffrorna placeras ut på skrälltecken, de finaste skrällarna (värdemässigt) får en 2:a på sig och de lite mindre attraktiva skrällarna får en ”1:a”. För att lyckas med detta villkor behöver vi alltså träffa antingen en storskräll (markerad 2:a) eller två stycken mindre skrällar (1+1 poäng). Men allra helst vill vi såklart att det skräller i alla dessa matcher! Detta sätt att använda poängreducering gillas!

Färdigt spelförslag för 513 kr ses här (60 % reduceringsgrad)

Varmt välkomna att jaga jackpoten på Europatipset med oss! 

 

 

Skrällen
  • Athletic Bilbao
team-skrallen
Spiken
  • Arsenal
team-spiken
Draget
  • Elche 1X
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!