Jackpot på ET

Publicerades den 29 oktober 2023

Från att ha vittring på hög miljonutdelning under stora delar av spelomgången så slutar gårdagens Stryktipsrunda med att det blir en lägre utdelning, 0 kr på 10 rätt och ännu en runda där pengar går vidare till nästa omgång.

Precis som på Europatipset denna söndag, som har fått pengar från senaste rundan att höja upp värdet på 13-rätt. Senast landade vi 4 st 13-rättare i ombudet – om än med förhoppningsvis högre utdelning så hoppas vi kunna upprepa detta.

Ni hittar som vanligt andelsspel på Europatipset från oss och andra spelläggare inne hos Svenska Spel.

Dagens jackpot på Europatipset är 3,5 miljoner, nästan samma summa som vi drog hem ensam vinnare på första speldagen detta året. Ett systembygge som inte var alltför knepigt men där saker föll på sin plats och vips så stod vi ensamma kvar. Behöver faktiskt inte vara så svårt på Europatipset, det har vi sett många gånger.

Här bygger vi ett spelförslag som slåss om pengarna i flera olika utdelningsfack.

Spikar

Aston Villa, Brighton och Malmö FF får axla favoritspikarna. Det finns onekligen ett par och välja på denna dag. Vi garderar övriga tyngre streckade lag med mestadels halvgarderingar även om vi unnar oss en helgardering på Liverpool – Nottingham.

I övrigt är det två lag i mittenfacket som tillsammans med favorittrion utgör de fem spikarna på detta spelförslag.

Napoli och Lille kompletterar som lag med ca 45% vinstchans.

Tillsammans blir de en bra mix när fem spikar ska användas.

Garderingar/Reduceringar

Vi vaskar AIK hemma mot Halmstad. Ett riktigt viktigt möte i botten som förmodligen blir rätt målsnålt. Krysset nära till hands och då ettan är överstreckad väljer vi att vikta mot HBK. Denna vaskningen ihop med utelämnandet av Dortmund och Sociedad gör att vi ger oss ett visst drag mot värde redan i grundramen. Det kommer underlätta när reduceringarna sedan ska göra finjobbet.

Som vanligt använder vi oss av Reducering för att slipa till de sista bitarna innan inlämning.

Gul reducering: Tre betrodda gäng markeras och syftet är här att inte betala för rader där alla dessa tre vinner. Kravet blir minst 1, max 2 vilket gör raderna både rimliga samtidigt som vi kan fälla upp till 2 av storisarna.

Grön reducering: Flertalet av våra markerade värdetecken i grundramen markeras. Totalt i fem matcher markeras tecken med grön färg. Vårt krav blir att minst 2 ska sitta. På detta sätt förskjuter vi våra rader mot att bestå av fler förväntat välbetalda radkombinationer.

Totalt sett är systemet reducerat 43% och nere på 738 rader där vi har lyckats med vår målsättning – att ha en jämn fördelning i förväntat utdelningsspann. Allt ifrån några rader med lågt 5-siffrig utdelning till att ha ca 25% av raderna mot det riktigt höga facket 1 miljon +.

Spelförslaget i sin helhet