Jackpot på Europatipset

Publicerades den 22 maj 2024

Mitt i sommarvärmen fortsätter det att vara bra spelvärde hos Svenska Spel. Idag har vi jacke på Europatipset och på lördag är det jackpot på Stryktipset – fina tider för oss poolspelsfanatiker. Nu ska vi försöka kapitalisera på spelvärdet och spela hem prispotten till ombudet

Det är inte länge tills sommaren är här och förutom Fotbolls EM 2024 brukar poolspelen bli en aning svalare under dessa månader. Därför gäller det att passa på när det fortfarande finns en bred mängd klubblagsfotboll på kupongerna. 

Idag bygger vi ett spelförslag till systemet “Miljongängets 195”. Det är 2592 rader som gäller, 15 andelar i systemet och andelspriset är (föga förvånande) 195 kr. Till denna grundram ska vi sedan addera reduceringar hos Sveriges överlägset bästa reduceringsverktyg : Reducering.se

jackpot Europatipset

Spelförslag Europatipset

Det är visserligen bara 650 000 kr omsatt än så länge men vi kan konstatera en sak – att de tidiga pengarna är ute och cyklar. Hade vi fått dessa priser vid spelstopp varje omgång hade vi kunnat köpa oss en egen ö och bara luta oss tillbaka. Med andra ord är det inte svårt att identifiera spelvärde just nu. Vi är dock medvetna om att strecken kommer att röra på sig kraftigt till spelstopp men vi väljer att attackera de tidiga pengarna  – det brukar vara en extra bra taktik vid jacke på ET, dvs när återbetalningen blir hög. 

På 2592 rader ska vi placera ut fyra spikar – det har sällan varit ett så enkelt val. Spikarna delar alla samma attribut – klart favoritskap och fint spelvärde. Vad sägs om följande:

  1. Bayer Leverkusen – odds 1,79 – streckprocent 51% (2% understreckad)
  2. Östersund – odds 1,79 – streckprocent 40% (13 % understreckad)
  3. Öster – odds 1,80 – streckprocent 43% (9% understreckad)
  4. Vålerenga – odds 1,71 – streckprocent 57% (4% överstreckad)

Man får nästan nypa sig i armen – så här ser det nästan aldrig ut på Europatipset. Som om inte det vore nog – vi har en drös favoriter som också är brutalt överstreckade. När vi då får spikar som bidrar med såväl balans som spelvärde kan vi spela ännu mer offensivt mot just dessa – och det är precis det vi ska göra. 

Våra fyra helgarderingar sätter vi ut i match 7,8,9 och 12 – alla med en tydlig hemmafavorit med streck på 73%+ på ettan. Via reduceringarna i nästa skede ska det reduceras mot dessa ettor!

Halvgarderingarna tar vi inte så mycket ställning – förutom på dagens finaste sida där Ranheim, som oddsmässig favorit, bara streckas till 17%. Det måste vara många stående rader bland dessa 650k omsatta pengar. 

Reduceringar

Grundramen på 2592 rader är satt. Det är i ärlighetens namn i sylvasst bygge just nu men vårt mål är att reducera ned ramen något med hjälp av reducering.se. Det är framförallt våra ”enklaste kombinationer” som ska städas bort. Detta gör vi med hjälp av tre färgreduceringar:

Röd – Det finns som sagt många överstreckade favs kring 1.50 – 1.80 i odds på kupongen. Vi ringas in fem av dessa, minst 1 men max två får vinna. Ett tufft men rejält värdeskapande drag – som vi utan problem kan göra utan att vi spelar för offensivt.

Gul – Örgryte och Ranheim är sidor vi gillar mycket, minst en måste vinna

Blå – exakt 1 av Sundsvall och Egersund måste vinna. Det ändrar egentligen inte teckenfördelningen (50%) men kapar ned radinsatsen rejält.

Reducerat spelförslag för 624 kr (76% reducerat)

Bygget är klart – vi har reducerat från 2592 rader -> 624 rader.  Det vattnas i munnen när vi kollar på oddsprognosen (rimlig svårighetsgrad) och utdelningsprognosen ( hög förväntad utdelning). Strecken kommer säkerligen att röra på sig under dagen men vi är trygga i att det här bygget kommer stå sig stark även vid spelstoppen klockan 18.59.

Dagensbästaspel
DBs icon

Gillar du bygget så kan du klicka på ”lämna in” bredvid kupongen  – alternativt köp en andel i 195 på hela grundramen, dvs 2592 rader. 

Skrällen
  • Raufoss
team-skrallen
Spiken
  • Östersund
team-spiken
Draget
  • Ranheim
team-draget
Köp ett andel till Miljongängets 195