Jackpotsöndag på Europatipset

Publicerades den 17 mars 2024

Ett klurigt Stryktips igår där de två stora favoriterna vann, samtidigt lyckades några mellanfavoriter inte nå hela vägen i mål och på det hittade ett par riktigt rejält överstreckade fula tecken också hem. Utfallet på detta var att det skiljde en hel del i förväntad utdelning mot faktiskt utdelningen – det blev rätt underbetalt. Reducering.se odds- och utdelningsprognos visade att raden var rejält mycket svårare än den utdelning som genererades. Tråkigt för de som hittade 13 – de borde kanske haft någon hundratusenlapp extra egentligen. Detta är dock ett scenario som bruka kunna slå in vid icke-jackpots och där en hel del överstreckade lag vinner.

Idag är det Jackpot på Europatipset – 4 miljoner. Känslan är att det är en bättre spelmässig kupong än gårdagens. Jackpoten såklart med i det resonemanget där vi förväntar oss att omsättningen inte blir skyhög. Det är positivt vid dessa omgångar eftersom 13-rättspotten oavsett består av 4 miljoner kronor – oavsett omsättning.

Här på sidan bygger vi ett tidigt spelförslag. Idag gör vi detta genom att konstruera en systemram på hela 15 552 rader. Denna ram används för att spela Miljongängets U-5-6-2 i spelbutiken Dagens Bästa Spel – DBS. För 97kr har du en andel i detta system.

Efter bygget av ramen som spelas som ett U-system via Svenska Spels egen typ av reducering ska vi visa hur du även på egen hand kan reducera en större systemram likt detta. Det är rätt kul att själv, eller som kompisgäng, sitta och bygga en stor fet systemram och sedan sätta ut krav och få ned systemkostnaden till en hanterlig summa.

Spikförslag

Vi bygger detta förslag på två spikförslag – två rätt offensiva spikar dessutom.

Aston Villa möter West Ham i en trolig rolig tillställning. Här kan det svänga rejält och vart oddsen står när matchen startar är vi inte helt säkra på. I nuläget är Hammers knappa favoriter. Vi håller inte riktigt med utan tycker trots bortaplan att Villa ska kunna fixa segern. Krysset är det minst troliga tecknet í matchen och ska vi välja mellan 1 och 2 tar vi högersidan. Håll koll på strecken i denna match – vi har en känsla för att vi kan få fin % på Aston Villa.

Spik nummer två blir spanska Vallecano. Understreckat idag mot ett Betis som man visserligen har ovanför sig i tabellen men absolut inte är mycket sämre. Vallecano har inte fått in de poäng de förtjänar hittills och är nu indraget i bottenstriden. Ett bra läge för 3p idag när ett skadedrabbat betis kommer på besök. Till under 30% är detta en kanonspik.

Halvgarderingar

Förutom ovan två spikar har vi sex st halvgarderingar att placera ut. Då spikarna är rätt offensiva väljer vi en något defensivare approach på halvgarderingarna, utan att för den delen tappa rejäl höjd.

Vi sätter ut 4 st gubbgarderingar (1-2). I tre av dessa fyra matcher står krysset i en bra bit över 4 ggr i odds och är således ett lågvarianstecken att vaska vid utelämnande. I dessa matcher tar vi istället med den rejäla underdogen i respektive match och hoppas att skrällen når hela vägen om det smäller.

På övriga två matcher gör vi tvärtom – här tar vi och håller favoriten i handen med ett tryggt kryss. Både Milan och PSG hoppas vi kunna ta minst 1 poäng i sina respektive matcher på bortaplan.

Vi streckar således samtliga favoriter men väljer olika vägar vid de sex halvgarderingarna.

På vårt U-system (U-4-3-66) markerar vi ut U-tecken på ovan favoriter. Svenska Spels eget krav är att av 7 markerade tecken, ska 3-4 sitta för vettig chans på 13 rätt.

Reduceringar

Om du nu istället önskar att reducera ditt system på egen hand och inte låta Svenska Spel bestämma vilka rader du ska betala för. Då rekommenderar jag dig att surfa in på Reducering – helt gratis – och testa att reducera ner din byggda systemram. Enklaste sättet är att börja med någon eller några av de olika färgreduceringarna.

Vi reducerar denna systemram på följande sätt.

Gul reducering sätts ut på tre helgarderade favoriter som vi inte riktigt håller med streckprocenten kring. Här blir kravet att exakt en av gulmarkerade lag ska segra. Vi får en bra balans där två av gängen måste bränna. Vi har nu redan i vårt bygge skapat ett system viktat mot rätt höga utdelningar och tuffa sannolikheter och kan därför behöva hålla ner variansen något.

Detta gör vi med vårt Blåa reduceringskrav. Fem av kupongens större favoriter vi halvgarderat markeras. Kravet blir minst 3, max 4. Vi Behöver alltså jobba bort minst en även av dessa – gärna två.

Sista steget är rött reduceringskrav:

Två tuffa matcher i varsin del av Europa. AIK – Djurgården i Stockholm och nere i Spanien möts A Madrid – Barcelona. Vi rödmarkerar favoriten i dessa två jämna matcher och sätter kravet att exakt 1 av dessa ska vinna. Slår Djurgården AIK sitter vi kvar med X2 i kvällsmatchen i Spanien. Om AIK klarar minst oavgjort mot Djurgården i cup-semin, ja då har vi spik Atletico Madrid i 21-matchen. Vettig reducering både sett ur spel som nöjes-synvinkel.

Systemet med en ram på 15 552 rader är nu reducerad ner till 1440 rader. Dvs mer än 90%. Vi har en tuff ram som riktar in sig på rejält höga utdelningar men med våra reduceringar får vi till en bra balans där vi nu spelar de allra flesta rader mot utfall i intervallet 100k+ och en bit över miljonen. Perfekt en sådan här runda!

Även det reducerade systemet går att köpa in sig i. Hittas som andelsspel via Reducering.se ”Färdig radskiss – Spelförslag”.
Lämnas in när saldot är 1440 kr.

För att se det reducerade systemförslaget – klicka här