Lördagens Stryktips!

Publicerades den 22 juli 2023

Ny lördag och nya möjligheter att nypa dit 13 rätt på Stryktipset. Känslan som dyker upp varje lördag är alltid speciell. ”Är det idag det smäller?” Oftast gör givetvis inte det men den där kittlande tanken är spännande och givetvis ska vi göra allt i vår makt för att guida er till fina system. Via det tidiga spelförslaget här i analysen men även via våra andelsspel som finns inne i ombudet hos Svenska Spel.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Kupongen

Stryktipset spelas över två dagar där kupongens åtta första matcher är avklarade på lördagen. En härlig mix med matcher från olika länder/ligor som ska betas av. Allsvenskan får mest kärlek med fem bataljer. Texturen på kupongen ser ganska spännande ut, flertalet olika spikkombinationer kommer se inbjudande för folket ute i stugorna. Kommer vi rätt på det så kan vi slå ut många motståndare utan ett allt för högt totalodds (svårighetsgrad). Omsättningen är som alltid lägre på sommaren vilket gör att chansen för ensam vinnare ökar (10 miljoner garanterat) men samtidigt är potten mindre så att betala för allt för många svåra rader är inte alltid klokt. Svår avvägning så klart men ha det i bakhuvudet om du väljer att knåpa ihop ett eget försök.

Nu kör vi spelförslag!

Spikar

Molde
Köpenhamn
Oulu
Palmeiras
Göteborg

Dessa fem väljer vi att singelstrecka, att smälla in fem spikar är ingen barnlek. Svårighetsgraden blir genast brant när lite högre odds kombineras med varandra så att smälla in fräcka drag på löpande band gör det inte lätt att få ihop balansen till slut. Vi har i dagens förslag valt fem stycken som vi tycker gifter sig ganska bra med varandra. Vettiga procent trots ganska höga vinstchanser på flera av lagen där den sista (Göteborg) får ses som en form av hedgematch. Göteborgarna rosar inte marknaden men vi gillar bakdörren att möjlighet finns att köpa ut oss om allt annat fallit väl ut.

Fyra av dessa fem spelas dessutom på lördagen, vilket vi ser som positivt. Flertalet motståndare i landet kommer ha svårt att våga ta ställning och vill i så stor mån som möjligt ”leva kvar” så länge det bara går. Det kommer således bli en överrepresentation av system som har få levande rader kvar inför söndagen. Gör vi då tvärtom och sitter med väldigt många rader kvar så finns möjligheten att få fint betalt trots utfallet på rundan inte behöver vara allt för svårt. Precis det som Stryktipset handlar om, just att få bättre betalt än vad totaloddset indikerar. Det är ju trots allt ett spel mot andra människor.

Halvgarderingar

Värnamo-Häcken (x 2)
Helsingfors-Ilves (1 2)
Inte Åbo-SJK (1 2)
AIK-Malmö (1 2)

Fyra streck med relativt lågt sannolikhet att gå in samtidigt som spelvärdet inte slår i taket plockas bort från vår ram. Det är en bra tumregel att ha för att göra det enkelt för sig. Stryktipset är som bekant ett riktigt svårt spel så att plocka bort ”svåra” tecken som inte ger en rejäl skjuts i utdelningen är alltid en bra melodi. Skulle du bomma ditt system på ett sådant val så kan du utan problem stå med ryggen rak och tänka att över tid så är det ett enkelt och bra move att vaska dessa tecken.

Reducering

Blåa utgångar placeras på Helsingfors, Flamengo, Norrköping och Kalmar med kravet Minst 1, max 2.

Gröna Utgångar placeras på Häcken, Malmö och Utsikten med kravet att minst 1 måste sitta.

Färdigt spelförslag för 900 kronor (31% reduceringsgrad)

 

Stort lycka till nu gott folk!