Nationaldag och rullpott Fotbollsbomben!

Publicerades den 6 juni 2023

Nationaldag och rullpott på Fotbollsbomben (321.000 kr)! Fyra svenska fotbollsmatcher utgör dagens gåta innan vi kan ställa oss i luckan för utbetalning. Cupfinalen (damer) mellan Hammarby-Häcken inleder kupongen och sedan blir det Superettan i form av Helsingborg-Jönköpings Södra, Örgryte-Landskrona och Sundsvall-GAIS. Fyra matcher och rullpott är alltid intressant, svårighetsgraden ökar markant gentemot de ”vanliga” tre matcherna på Fotbollsbomben. Perfekt läge att bygga en större ram och sedan reducera ner bygget via reducering.se. Observera spelstopp 14.59!

Hammarby (0,2,3)-Häcken (0,1,3,4)

Helsingborg (0,2)-Jönköpings Södra (0,1)

Örgryte (0,1,3)-Landskrona (0,2)

Sundsvall (0,1,2)-GAIS (2,3,4)

Detta blir vår grundram vi sedan ska koka ner till ett skarpt spelförslag. Som ni ser så finns det höjd i bygget, att gardera och bara hoppas är dock kallt när möjligheten till reducering finns. Vi använder verktyget och på ett effektivt sätt kan vi välja att fördela våra insatser på de olika tecken som valts i ramen. Avvägning mellan potential och svårighetsgrad är alltid att tänka på. Även om vi i mångt och mycket fått med ett gäng fina rensare så har vi ändå byggt en ganska ”basic” ram, vi svävar inte iväg åt något håll även om vi utelämnar ett par högt streckade tecken.

Vi sätter gröna utgångar på Häcken (0), Örgryte (0,3) och GAIS (3) med kravet exakt 1, dvs minst 1, max 1. Med fyra matcher blir det genast svårare att hitta rätt så att betala för allt för svåra utfall känns onödigt, vi har trots allt en krockkudde med extrapengar i potten. Vi säkerställer här att ett ”pengatecken” ska sitta för att vårt system ska få vara med och leka, perfekt!

Vi fortsätter sedan finliret med röda utgångar på Hammarby (3), Häcken (4) och GAIS (4), kravet ställs på max 1. Detta är rejäla rensare och ganska osannolika tecken, givetvis hoppas vi på något av dessa tecken även om vi sätter ett tak här. Med rullpott och fyra matcher är det dock inte rätt melodi att gapa efter allt för mycket. Att reducera bort utfall där två eller tre av dessa tecken sitter känns rimligt då totaloddset då genast skjuter i höjden och således riskerar systemet att bli underbetalt sett till svårighetsgrad.

Färdigt spelförslag för 888 kronor (66% reduceringsgrad)

Vill du fira nationaldagen med ett andelsspel från Miljongänget så finns det ett gäng alternativ i olika prisklasser inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Lycka till!