Rullpott Fotbollsbomben samt Topptips-förslag

Publicerades den 26 september 2022

Vi har en ny vecka att sätta tänderna i och den börjar på bästa sätt, nämligen med en boostad pott. Idag är det Fotbollsbomben (rullpott 230.000kr) som står i centrum sett till spelvärde. Fyra matcher att bena ut så vi har goda förhoppningar om en välbetald träff.

Nations League står i fokus med matcherna England-Tyskland, Ungern-Italien, Montenegro-Finland och Rumänien-Bosnien & Hercegovina. Omsättningen kommer garanterat halta och vi har hög återbetalningsprocent att vänta. Perfekt för oss inbitna spelare som jagar värde! Vill du jaga värde ihop med oss i Miljongänget så finnes som vanligt våra andelar inne i vårt ombud hos Svenska Spel.

Reducering.se ger oss numera även möjlighet att reducera på bomben vilken är en stor fördel. Precis som i övriga poolspelen så kan vi reducera bort uselt betalda rader men även de absolut svåraste som riskerar att bli underbetalda.

Reducerat spelförslag på Fotbollsbomben för 816 kronor (53% reduceringsgrad)

Med fyra matcher så sticker totaloddset/svårighetsgraden iväg snabbt och det behövs inte byggas så svårt som man kan tro för att nå fina utdelningar. Många motståndarsystem faller av längs vägen ändå. Givetvis behöver vi trycka in ett par fina rensare annars kan vi lika väl stå över rundan.

I vårt spelförslag så har fyra tecken fått grön utgång, England 3, Italien 3, Montenegro 3 och Rumänien 3. Kravet ställs på minst en och max två. Precis som i övriga poolspel så gillar vi reduceringen minst/max på samma ”sorts” tecken i ett villkor. På så sätt får vi ett tightare spann på totaloddset i våra kombinationer. Att minst en av dessa gröna utgångar trillar in är givetvis vitalt för utdelningen, dessa får ses som våra ”pengatecken”.

Vi fortsätter i samma anda med minst en och max två blåa utgångar med samma tänk som ovan, även om detta inte är några tecken som får utdelningen att gå i taket så är det ändå ett krav som säkerställer viss potential. Med blåa kravet så viktar vi med andra ord bort från vårt systems absolut mest streckade tecken. Vår ram som helhet är ganska tight vilket vi tror passar denna runda utmärkt när vi dessutom kan vikta på det sätt vi vill med hjälp av verktyget.

Vi kör även ett förslag på dagens Topptips! Ha dock i åtanke att det är två olika spelformer och bara för vissa streck sätts ut på Fotbollsbomben med lean på ett lag så behöver det inte alls vara så att vi vill gå samma väg på Topptipset. En bra poolspelare ska kunna lägga dessa känslor åt sidan, spelform ska ses som ett enskilt spel och behöver inte alls ”matcha” ihop med det andra om värdet är annorlunda.

Spika

England och Rumänien blir dagens spikval, bägge innehåller i nuläget ett visst spelvärde men när vi närmar oss spelstopp så är vi tämligen övertygade att dessa ligger ganska korrekt sett till vinstchanser. I vår spikkombination är det inte värde vi söker i dagens spelförslag. Att bygga potential och skaka av sig motståndare kommer vi kunna göra senare med hjälp av vaskningar och reduceringar. Ett par spikar med neutralt streck-värde passar oss då ypperligt.

Halvgarderingar

Här plockar vi bort tre stycken svaga favoriter som ser ut att bli rejält överstreckade. Montenegro, Alaves och Central Cordoba är i nuläget ruskigt fula och bör vara det hela vägen in till spelstopp. Här kan vi på ett relativt defensivt sätt fälla ett gäng motståndarrader och således skapa fin potential i bygget utan att för den delen sticka ut hakan allt för mycket. Perfekt tillvägagångssätt i en spelform som innehåller hög varians, finns chansen att hålla ner svårighetsgraden samtidigt som potentialen finns där så ta den!

Reducering

Röda utgångar sätts ut på Italien och Nordmakedonien med kravet att max en får segra. När vi kikade totalodds/utdelningsprognosen inne på reducering.se efter att vi fyllt i vår ram så såg vi snabbt att ”golvet” för ev utdelning borde höjas. Att då plocka bort kombinationen med seger för både Italien och Nordmakedonien skulle göra susen.

Färdigt spelförslag för 192 kronor (11% reduceringsgrad)