Stor jackpot på Europatipset!

Publicerades den 19 november 2023

Vi nämnde i vår senaste Europatipset analys att vi trodde att det skulle bli högt spelvärde i torsdags. Omgången landade till slut i över 100% återbetalning till prispotten och ingen vinnare i hela landet trots en oddsprognos långt under prispottens gräns, med andra ord rejält överbetalt om man hade fixat 13 rätt. Det innebär i sin tur att potten rullar vidare och att vi idag har en mäktig jackpot på Europatipset – hela 6,5 miljoner. Då kan vi på nytt räkna med en omgång med högt spelvärde!

Tyvärr är kupongen inte den roligaste, framförallt beror det på tre lag med vinstchanser på 80%+. Det betyder givetvis inte att de inte kan tappa poäng men att det blir färre rimliga radkombinationer att spela om och därav lite svårare att extrahera rader med positivt spelvärde. Vi har däremot en saftig jackpot och förväntad hög återbetalning som talar för att det kommer bli en magiskt runda trots allt. 

Med hjälp av marknadens bästa reduceringsverktyg ska ett spelförslag till Europatipset bearbetas!

Reducerat Spelförslag 

Tack vare det höga förväntade spelvärdet behöver vi inte spela som galningar, både Portugal (91%) och Serbien (83%) spikas. Vi tycker det finns bättre skrällchanser på annat håll, bland annat Sverige som såg minst sagt darriga ut mot Azerbajdzjan senast – där målas det fulla penseldrag. 

Skottland (45%) och Albacete (36%) får benämnas som relativt offensiva spikar som förhoppningsvis kommer vara en annorlunda väg jämfört med motståndarnas tendenser på en sådan här favoritbetonad omgång. Speciellt Albacete till 36% är en fin smygare i skrivande stund. 

Avslutningvis plockas Maritimo till 61% i Portugisiska segunda. Det är inga lag som vi normalt sett följer men här fungerar oddsmarknaden som ett utmärkt ryggstöd. 61% är överstreckat men ändå ok med tanke på vilken hylla det är vi plockar ifrån!

Garderingar / Reduceringar

För ovanlighetens skull blir det ingen hårdrocksnäve på ramen utan vi kommer ta ställning på samtliga fyra halvgaddar. Bosnien, Real Oviedo, FC Andorra och Beleneses är sidor som vi gärna viktar vår fördelning mot och vi målar därför tecken för att samtliga ska ta minst en poäng!

Grundramen på 1296 rader är satt – nu ska vi ta fram verktygslådan och kapa så kallade skräprader. Till vår hjälp har vi vassa redcuering.se och vi kommer att använda oss av två färgreduceringar:

Röd – vi betalar fortfarande för utfall där det kommer bli för många favoritsegrar oh det vill vi undvika. Tre överstreckade lag ringas in, max ett av dessa får vinna. Tufft men nödvändigt!

Gul – bland våra fyra halvgaddar så tycker vi spelvärdet är på vinsten. Minst två av lagen behöver gå segrande ur för att vi ska kunna få 13 rätt!

Spelförslag för 660 kr

Skrällen
  • Montenegro
team-skrallen
Spiken
  • Serbien
team-spiken
Draget
  • Albacete
team-draget
Köp en andel till Europatipset med 6,5 mkr jackpot

Bästa bonusarna i November 2023