Stor jackpot på Europatipset!

Publicerades den 7 maj 2023

Vi var lite oroliga inför Stryktipset igår, befarade att många favoriter faktiskt skulle vinna. Så blev fallet denna gång, alla större favoriter vann och utdelningen blev låga 3700 kr på 13 rätt. Faktum är dock också att det i stort sett enbart vara uddamålssegrar i dessa matcher, några studsar annorlunda och det kunde varit miljonutdelning istället. Nåväl, en runda att glömma och istället se fram mot 13 miljoner jackpot på lördag!

Jackpot har vi även idag, på Europatipset! Läckra 5 miljoner extra i potten och en utmanande kupong. Mycket talar för att det ska kunna bli en runda med minst sexsiffrig utdelning. Då ska vi se till att vara med och hugga om bra pengar!

Idag är även sista och avgörande omgången för Reducering-EM! Nu avgörs det vem om är bäst på att vinna kosing på Europatipset – en fotbollsresa värd 10 000 kr finns i potten. Visst vore det iskallt att hoppa in sista rundan och bara kamma hem hela skiten? Det är fullt möjligt, en bra betald 13-rättare (eller 12) kan räcka för att segla förbi hela topplistan och hamna överst på prispallen. Lycka till!

Kupongen

Dagens Europatips är verkligen en salig blandning, vi har bland annat Premier League, Allsvenskan, Superettan, Serie A, Bundesliga, Ligue 1 samt matcher från Grekland, Nederländerna, Belgien, Norge och Danmark. Nu snackar vi verkligen Europatips! Glädjande nog inte särskilt många större favoriter på kupongen. Malmö FF och Dortmund är de två största men har båda odds över 1,40 vilket innebär att det är mer än 50 % chans/risk att något av dessa lag tappar poäng.

I vanlig ordning ska vi bygga ett spelförslag med 4 hel, 4 halv och 5 spik. Denna systemram bildar även Miljongängets Lilla ET som finns att hoppa på för 96 kr/andel för de som gillar förslaget!

Spelförslag

Med 5 miljoner jackpot i 13-rättspotten är det klokt att tänka igenom strategin och målet med dagens bygge innan vi svävar iväg. Det kan vara motiverat att ta en lite enklare väg mot 13 rätt, där vi inte behöver skaka av oss alla motståndare i poolen via svåra val. Vi spekulerar kring att omsättningen kan stanna relativt lågt idag, finns faktorer som pekar åt det hållet. Att nå 13 rätt och då få dela på alla extrapengar som finns i den potten väger tyngre än att bygga offensivt och försöka vara en av få som delar på 13-rättskakan! Vi tar sikte på utdelningar mellan 50 000 – 500 000 kr på detta förhållandevis lilla system!

Spikar

Det är inte lätt att hitta några attraktiva spikar sett till streckprocent, men efter en del funderingar ringas följande kvintett in: Newcastle, Man United, Dortmund, Bodö/Glimt & Antwerpen. Dortmund som storfavorit medan övriga fyra hittas i facket 40-60 %, I skrivande stund får Bodö/Glimt utses som den bästa spiken. Oddset har droppat ned till 2,15 under natten och laget streckas ”bara” i 46 %.

Garderingar & Reduceringar

Även om vi uttalat nämnt att det är en enkel väg mot 13 rätt vi vill ta, så måste vi agera för att skaka av oss de allra kallaste radkombinationerna. På ramen gör vi det via två halvgarderingar av offensiv karaktär. Både Århus & Vitesse åker i papperskorgen som överstreckade favoriter med betydligt lägre vinstchans än 50 %. Vi är alltså favorit på att överleva respektive drag och höjer samtidigt effektivt ”golvet” i vårt bygge.

Vidare använder vi oss av ”lyxkryss” på Malmö FF och Lecce. Två hemmalag som är troliga vinnare men där gardering lockar värdemässigt. Men för att hålla nere svårighetsgraden/variansen nöjer vi oss med att komplettera med kryssen i dessa två matcher även om tvåorna också ser lockande ut sett som enskilda tecken. Men glöm inte att vi ska se HELA systemet som en balanserad enhet!

Bland helgarderingarna fångar vi bland annat upp två större favoriter i GAIS och Häcken, änna gött vore det om båda tappar poäng idag… Med reduceringar via reducering.se ska vi involvera dessa lag, häng med!

Röd färgreducering: Nämnda Häcken och GAIS markeras, även Panathinaikos får en röd markering. Därefter sätts villkoret att minst 1, max 1 ska gå in. Det vill säga exakt 1 röd markering. Huvudsyftet med reduceringen är att ”hindra” två favoriter ytterligare från att vinna. Men samtidigt balansera upp och inte kräva det tuffa utfallet att alla tre inte vinner. En extra aspekt i valet av Panathinaikos som tredje ben i villkoret – deras match är sist ut (spelas faktiskt måndag kväll) och vi kommer därmed veta förutsättningarna – antingen jobba in eller bort dem = den som vill hedga kan göra det.

Grön färgreducering: Halmstad, Trelleborg och Fortuna Sittard markeras. Tre riktigt läckra tecken som skriker VÄRDE! Vi ställer kravet att minst ett av dessa ska gå in!

Systemet är klart, 1296 rader på ramen har blivit 456 rader nu. Ett stabilt bygge som utan alltför stora utsvävningar ska ha chans att ta del av den fina 13-rättspotten denna söndag.

Spelförslaget för 456 kr ses här!

Solen skiner och vårkänslorna är här. Kanske lockar solstolen mer än att analysera och bygga Europatips? Inga problem – vi gör jobbet så du kan njuta i solen! Miljongängets butik har dukat upp med Sveriges bästa andelssystem – haka på en andel eller två och jobba in 13 rätt på ett avslappnat sätt!

Skrällen
  • Fortuna Sittard 1X
team-skrallen
Spiken
  • Bodö/Glimt
team-spiken
Draget
  • Trelleborg
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!