Stryktips 13 miljoner jackpot (söndag)

Publicerades den 28 maj 2023

Idag smäller det rejält, 13 miljoner jackpot på Stryktipset när Premier League ska avgöras! Tio matcher från ligan och samtliga går av stapeln samtidigt (17.29). Givetvis finns dessa tio med på kupongen men för att få ihop hela dagens gåta till svenska folket så behövs som bekant 13 matcher. Med samma starttid som PL-matcherna plockas Elfsborg-Malmö in och senare under kvällen tar AM-Sociedad (19.00) och Juventus-Milan (20.45) kalaset i mål. Vilken jävla söndag med andra ord! Observera att spelstopp till dagens Stryktips är 17.29.

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel (96kr/andel). När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg inne hos reducering.se (gratis att använda).

Miljongängets Lilla ST 96 kr (spelförslaget)

Miljongängets övriga andelar till Stryktipset

Nu tar vi tag i bygget!

Ett gäng lag drar på sig mycket streck till dagens runda, de sämre stryktips-spelarna gör faktiskt lite mer rätt än vanligt med en sådan väg och rådande förutsättningar. Allt som oftast väljer sämre spelare ut kupongens mest troliga vinnare och spikar av dessa. Att göra det vecka ut och vecka in är givetvis inget som långsiktigt är bra för plånboken… får hoppas dem i alla fall njuter av underhållningen som är minst (kanske mer?) lika viktig.

Vad gör dessa sämre spelare rätt i dagens runda? Raka vägen mot mål är svaret! Jackpotpengarna finns i 13-potten och ingen annanstans, prioritet är att ta sig dit och ta del av den extra smet som erbjuds. Är det så enkelt att bygga system en JP-runda? Spika av/vikta mot 13 favoriter och sen printa pengar? Givetvis inte. Även om det finns en viss krockkudde i form av jackpot så måste bygget ge sig chansen att fälla någon/några favoriter. Inte någon jackpot står emot en favoritkavalkad värdemässigt.

Spika

Vi väljer idag att spika av Manchester City, Liverpool, Leicester, Arsenal och Juventus. Två tighta defensiva spikar i form av Liverpool och Arsenal inleder och sedan höjer vi svårighetsgraden en aning. Leicester och City känns fina i mittenfacket och bör landa i på vettiga procent när vi närmar oss spelstopp, det finns ändå ett gäng andra alternativ som våra motståndares ögon bör dras till innan dessa snurras in. Juventus kan kännas onödigt fräck kanske? Smått överstreckad i nuläget och lite lägre vinstchans får det inte att vattnas i munnen vid första ögonkastet direkt.

Vår tanke är dock att ge oss möjligheten att köpa ur oss om ett fint läge uppstår. Vi kör 4.5 spikar till dagens förslag kan vi säga. Vad menar vi med detta? Dem av er som läser våra inlägg ofta vet vad vi pratar om men till er nya läsare så betyder detta att vi ger oss möjligheten att säkra en vinst oavsett utfall i sista matchen. Detta kan vi få möjlighet att göra eftersom Juventus-Milan spelar lite senare än övriga matcher. Vi kan därför spika ettan på systemet och sedan köpa ut oss genom att spela högersidan på oddset om 13 rätt och bra utdelning är på kroken. Precis så här gjorde vi när den häftiga vinsten på 9.5 miljoner bärgades.

Halvgarderingar

Hårdrocksnävar i Aston Villa-Brighton och Leeds-Tottenham inleder. Detta går lite hand i hand med ”raka vägen mot mål”, vår ram idag kommer vara defensiv och potentialen skapas via reduceringar/garderingar. Vi kör således ingen värdeskapande vask som vi annars gillar. Att då plocka bort ett par oavgjorda resultat känns helt rätt. Vi fortsätter sedan på samma tema, x2 Newcastle och x2 Malmö plitas ner, tight, defensivt utan att för den delen utelämna något tecken som är/kommer vara allt för understreckat.

Reducering

Här behöver vi skilja oss lite från våra övriga motståndare som med största sannolikhet har ungefär samma tecken som oss i sin ram. Vi måste därför vikta mer mot värde här för att skaka av oss ett gäng andra lirare, inte för svårt men något måste givetvis göras.

Röda utgångar placeras på Manchester United och Everton med kravet ”minst 1 max 1”. Perfekt sätt att skapa en bra balans mellan potential och svårighetsgrad med en sådan reducering. Hade bägge dessa lagen vunnit i kombination med våra spikar hade det varit omöjligt för utdelningen att lyfta alls.

Gröna utgångar placeras på x2 Nottingham och x2 Sociedad med kravet att minst 1 måste sitta. Här fortsätter vi vässa bygget en aning och sätter press på två andra högt streckade favoriter.

Vi känner oss nu nöjda med bygget och tycker utdelning/odds-prognosen passar ett system i denna prisklass ganska bra en jackpot-omgång. Färdigt spelförslag för 512 kronor (60% reduceringsgrad)

Nu kör vi mot 13 rätt!

 

Spela Stryktipset med Miljongänget