Stryktips-jackpot väcker liv i stugorna

Publicerades den 17 december 2022

Det går inte att säga annat än att Stryktipset har haft en dipp nu under VM. Omsättningen har legat runt 15 000 000 och det är faktiskt ett steg lägre än vad det brukar göra i december månad. Visst vi hade två häftiga VM-tips-omgångar som ersate Europatipset. Dessa drog istället mer omsättning än vad ET brukar göra. Idag har vi dock en Jackpot på Stryktipset och detta är vi rätt säkra på väcker liv i stugorna. Gissningsvis passerar vi 20 miljoner i omsättning och vi får en fin pott att spela om.

Matcherna på kupongen utgörs av traditionsenliga (på ST) Championship. Men då VM spelas kompletteras kupongen av bronsmatchen samt League One. En angenäm kupong att ta sig an och vi ser med stor tillförsikt fram emot att bygga system.

Som vanligt har vi flera olika typer av system i vårt ombud hos Svenska Spel. Billigare system för runt en guldpeng och dyrare större system för fyrsiffriga belopp. Allt för att kunna möta era läsares önskemål. Systemen byggs med samma utgångstankar men där de större systemen av naturliga skäl har råd att gardera fler matcher. Däremot vågar vi trots det att ta ställningar och bygga fräcka system även på de lite billigare och mindre systemen. Det är inte många veckor sedan vi fick 13 rätt på vårt system Guldtian för endast 10kr/andelen. Att små andelar kan leverera vinst visade sig även på spelformen Bomben häromdagen. Fyra andelsköpare satsade 36kr och blev ensamma vinnare i landet på Hockeybomben. Med det sagt har våra större systemet med få spikar levererat flera miljonvinster i höst/vinter. Det är således mycket inspirerande att idag sätta oss och försöka bena ut vägen till 13 rätt, oavsett storlek på systemet.

Här på sidan kommer vi sedvanligt bygga ett spelförslag med en ram på 1296 rader. Denna ram går det att köpa in sig i som andelsspel för 96kr/andelen.

Genom reducering.se reduceringsverktyg försöker vi dessutom ge er inspiration i hur ni kan tänka om ni vill reducera er systemram innan ni lämnar in ert system. Med ett reducerat Stryktips kan du välja vilka radkombinationer du vill betala för. Du har kanske markerat flera av favoriterna på kupongen men du vill inte att alla dessa ska vinna. Du kan således själv bestämma vilka krav som ska finnas på just ditt system. Ex max 3 av dina fem favoriter på kupongen får vinna. Likadant med skrällar och lägre streckade lag. Här finns möjlighet att sätta krav och villkor för att styra dina rader. Resultatet blir ett billigare system men framförallt ett vassare system där du betalar främst för kvalitativa radkombinationer.

Spikar

På dagens kupong finns det faktiskt en del fina spikalternativ. Både lite högre streckade lag men även mer anonyma spikalternativ. Eftersom det finns flera fina lag att fälla så behöver det inte vara fel att gå den enkla vägen på några spikar.

WBA och Norwich får landa in som favoritspikar på detta spelförslag. Bägge streckas rätt hårt men vi gillar läget och vet också av erfarenhet att det trots dessa två favoriter kan springa iväg i utdelning om det byggs rätt som komplement.

Hull hamnar i kategorin dold spik. Vi gillar läget idag för Hull. Sunderland har fått lite för mycket med sig på framförallt bortaplan medan Hull har en fin sekvens för tillfället även om de inte fått resultaten med sig fullt ut. En krigande poäng sist borta mot Watford var starkt. Dessförinnan en jobbig torsk på övertid mot Reading där man vann xG precis som matchen innan, men där vann man även och fick 3poäng. Vi tycker oss se en uppåtgående positiv trend och när laget på hemmaplan streckas under 40% kan det vara en fräck spik.

Charlton ser ut att vara en attraktiv spik, även de på hemmaplan. Spelas på oddset till strax över 2 gånger och i nuläget streckas man på runt 45%. Kan bli så att ettan går upp mot 50% om fler är inne på vår väg och då kan det vara klokt att kolla oddsrörelserna också när startelvorna kommer. Går de åt andra hållet behöver det inte vara fel att byta fot.

En lite fulare spik blir Watford. Överstreckade med en bit över 50%, men här tycke vi att vinstchansen ändå är tillräckligt hög mot jumbon Hudds för att det ska funka ihop med våra andra val på kupongen.

Halvgarderingar/reduceringar

Preston och Coventry  två överstreckade lag som utelämnas idag på detta förslag. Bägge har bara runt 40% vinstchans men streckas upp mot 60%. Kommer såklart att droppa ngt men svårt se de kliva under 50%. Överstreckade in i mål?

Bristol City utelämnas mot Stoke. Detta är en lite fräckare utelämning streckmässigt. Matchen är ganska korrekt streckad även om Bristol C har någon % för mycket på sig. Vi hoppas och tror att några av våra motståndare kan få för sig att spika Bristol City, vilket absolut inte är fel. Men med detta val hoppas vi som sagt kunna slå ut en del motståndare i poolen.

Med dessa halvor så behövs det inte justeras jättemycket med hjälp av reduceringarna. Men vissa val är rätt givna för att säkerställa kvalitén på de inlämnade raderna.

Gul reducering: Markerar fyra mer betrodda lag men i kombination med våra spikar vill vi inte ha samtliga dessa. Vi ställer ett krav med minst 1 men max 2. Detta reduceringskrav sopar bort de allra sämsta utfallen med många favoritsegrar men betalar heller inte för raderna där samtliga 4 torskar. Vilket få ses som osannolikt och på ett sådant här litet system kan det vara dumt att ta ut svängarna allt för mycket.

Totalt har vi reducerat systemet med 31% och fått ned kostnaden med 400kr.

Reducerat spelförslag på 896 rader

 

 

 

 

Skrällen
  • QPR X2
team-skrallen
Spiken
  • Charlton
team-spiken
Draget
  • Hull
team-draget
Miljongängets andelsspel