Stryktipset 15e oktober

Publicerades den 15 oktober 2022

Lördag och nytt härligt Stryktips att tackla! Som vanligt kommer inlägget mynna ut i en analys och ett spelförslag byggt hos reducering.se. Innan vi går närmre in på analysen så vill vi dock slå ett  slag för reducering-SM. Två rundor är avklarade men här är det verkligen inte någon fara att komma sent till partyt. Inspelade kronor är det som räknas och inte antal rätt, förstaplatsen ligger i nuläget på 4000 kr. Med andra ord så ligger vägen vidöppen till seger. Det är helt gratis att vara med (in på reducerings.se och för mer info) och det finns trevliga priser att kamma hem. Fina veckopriser och 10.000 kronor samt evig berömmelse väntar en person som kan titulera sig svensk mästare. Hur ofta har vi vanliga dödliga chansen till det? In och tävla!

Nu tar vi tag i dagens bygge (5 spik, 4 halv, 4 hel)!

Kupongen

Premier League, The Championship i sedvanlig ordning och längst ner på kupongen hittar vi det allsvenska mötet mellan Värnamo-Kalmar. 10 av 13 matcher går av stapeln klockan 16.00, därefter är det spridda skurar. Värnamo-Kalmar 17.30, Tottenham-Everton 18.30 och avslutningsvis Watford-Norwich 20.45. Förhoppningsvis sitter vi/ni och jobbar in trevliga 13-rättare sent på lördagskvällen.

Spika

Ingen jackpot att falla tillbaka på idag vilket gör att vi vill spela liite mer offensivt. Fulham, Burnley, Middlesbrough, Preston och Kalmar får vårt fulla förtroende i spikväg. När vi spikar av i dessa matcher så får vi ett gäng garderingar över som vi kan placera i matcher där svenska folket går kort. Lite fräckare val bland spikarna gör att vi i ramen kan gardera kupongens tre största favoriter, Tottenham, Wolves och Sheffield United.

Givetvis sticker oddset iväg i vår spikkombination när samtliga spikar ger strax under eller strax över 2 gånger degen men en dag som denna känns det befogat. Vi kommer senare vikta om systemet med hjälp av reduceringsverktyget för att inte gå en allt för brant väg. Vi ska spela offensivt ja men inte dumt.

Halvgarderingar

Tre av våra fyra halvgarderingar idag kommer vara värdeskapande vaskningar. Överstreckade lag som Cardiff, Reading och Norwich lämnas utanför ramen. Som många ser med hyggligt värdetänk så är Reading givetvis snuskigt ful, detta bör skruva till sig en aning på strecken men vi har svårt att se dessa stänga på rimliga nivåer ändå. Relativt låg varians att plocka bort Reading/Norwich och samtidigt så rensar vi bort ett gäng svagare motståndare, riktigt fint move!

Går vi till Cardiff-vasken så är detta givetvis rent värdetänkt, jämför denna med flertalet av våra spikar så ser ni diffen. 4 av våra 5 spikar har högre vinstchanser än Cardiff men ingen av dessa streckas högre. Perfekt läge att gå emot svenska folket här som tror på myten att Cardiff är omöjliga hemma i Wales. Coventry är inget stjärngäng men att de huserar på sista plats speglar inte alls spelet och det lätt för många att missa att laget spelat 2-4 färre matcher än övriga ligakonkurrenter.

För att sy ihop vår ram avslutar vi med en klassisk hårdrocksnäve, 1 2 placeras ut i Bristol City-Millwall. Inte mycket att orda om här, ett ganska korrekt streckat kryss tas bort för balansens skull.

Reducering

Idag gör vi det simpelt! Har du aldrig reducerat tidigare? Kika in på dagens val, det behöver inte vara svårare än så här. Börja med en färg och bygg sedan på och förstå hur du formar ditt system.

Röda utgångar sätts på på kupongens tre mest streckade lag, Tottenham, Wolves och Sheffield United. Kravet ställs in på minst 1 och max 2. Här trycker vi på ett effektivt sätt ihop vårt oddsintervall, vi rensar bort ramens sämst betalda rader men vi plockar även bort de absolut svåraste kombinationerna. Snabbt, enkelt och effektivt så har bygget genast blivit bättre. Undvik gärna allt för spretiga oddsintervall (detta kan du se inne i verktyget), ett system som har 200 kronor upp till många många miljoner är sällan ett välbalanserat bygge.

Färdigt spelförslag för 864 kronor (33% reduceringsgrad)

Vill du haka på Miljongänget i jakten på 13 rätt så finner du våra andelar HÄR.

Stort lycka till!