Stryktipset 7e januari

Publicerades den 7 januari 2023

Äntligen lördag igen och vi har ett nytt Stryktips att se fram emot! FA-cupen för hela slanten och detta blir helt klart intressant. Vi är en bit in i cupen men vi hade nog behövt vara någon runda längre fram för att veta att alla lag verkligen är all in här. Det är alltid viktigt att följa oddsen men när det, som idag råder viss osäkerhet kring vissa startelvor så kan det bli tvära kasst. Va på alerten! I diverse ligor är marknaden ofta ganska bra på att förutspå förväntade startelvor, här är det svårare. Nu kör vi!

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel).
När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Vi spikar

Inledningsvis ringar vi in Liverpool, Brighton och Fulham. Tre ganska stora favoriter men när vi kikar på kupongen som helhet så kan vi balansera upp dessa på ett fint sätt. Vi får dessutom ta i beaktning att spelförslaget faktiskt är relativt litet så att ta ut svängarna allt för mycket är inte lätt. Svårighetsgraden sticker snabbt iväg med så pass mycket luckor i bygget. Men… oavsett hur litet system du/vi än bygger så måste det finnas potential.

Brighton och Fulham ser i nuläget ganska attraktiva ut streckmässigt och ligger i ett trevligt fack oddsmässigt. Liverpool är dock inte alls lika fina men här går vi på en tanke om att Wolves kan tanka rejält och mer eller mindre vaska matchen. Detta är redan nu ganska inprisat i oddset men ettan här känns rimlig att singelstrecka för att hålla ned svårighetsgraden ändå.

Våra två avslutande spikar faller på Nottingham och Queens Park Rangers. Två lag med relativt goda vinstchanser där strecken ligger på en ganska behaglig nivå som komplement till våra tre inledande spikar.

Halvgarderingar

5 favoriter har spikats av och som vanligt vill vi göra något aktivt move för att skapa värde och skaka av oss ett gäng av våra sämre motståndare i poolen. Flertalet attraktiva finns att ta här men vi landar till slut att avstå följande tecken i ramen, Brentford, Millwall, Sunderland och Grimsby. Samtliga fyra är överstreckade och här skapar vi höjd i bygget utan att för den delen sväva iväg variansmässigt. Poolspel innehåller som bekant enorm varians och kan vi hålla ner den samtidigt som vi skapar potential så det väggar vi nyper alla dagar i veckan.

Reducering

När vi fyllt i vår ram inne på reducering.se så kan vi se ett oddsintervall, i nuläget spelar vi kombinationer från 9000 gånger degen kombinerat med rader för en bit över miljonen. Lite väl spretigt idag och detta intervall vill vi trycka ihop på ett smidigt sätt. Att centrera sina rader mot vissa intervall gör man på ett effektivt sätt genom att ställa kravet med ett exakt villkor.

I dagens spelförslag kommer Newcastle och Ipswich få varsin grön utgång med kravet, minst 1, men max 1. Med andra ord ska exakt en av dessa vinna, svårare än så behöver det inte vara att reducera. Vi har nu tryckt ihop oddsintervallet och har kombinationer på dryga 25.000 men även upp mot 300.000. Detta känns som en lagom nivå, vi har rensat bort kalla rader och har fortsatt vettig höjd. Bygget har reducerats med 56% (720 rader) och vi känner oss nöjda.

Färdigt spelförslag för 576 kronor

Vill du haka på någon av Miljongängets andelar så finner du dessa i vårt ombud hos Svenska Spel.