Stryktipset från Wembley till Eleda Stadion

Publicerades den 20 april 2024

Lördagen är här och vi har ännu en njutbar runda av Stryktipset att grotta ner oss i! Det rutinerade ögat skapar sig snabbt en överblick kring kupongens textur och ser att det är en ganska favoritbetonad lapp där det kommer krävas en del obekväma beslut för att inte hamna i samma båt som för många andra i poolen. Malmö FF, Arsenal, Southampton och Man City är alla relativt högt streckade och även sett till oddsen berättigade favoriter i sina matcher. Men visst finns det chans att fälla en eller flera av dessa drakar, det är vi helt övertygade om!

Spela Stryktipset med Miljongänget

Av någon anledning tenderar vinster att komma i klump och i tisdags fick vi till en snygg träff på Europatipset, 150 000 kr gav 13 rätt då. Det ska vi försöka toppa idag via genomtänkta systembyggen och en gnutta tur som alltid behövs i dessa sammanhang. Låt oss bygga dagens tidiga spelförslag som kan ryggas via systemet ”Miljongängets Lilla ET”, 96 kr per andel.

Spelförslag

Efter att vänt och vridit på kupongen en stund, testat lite olika vägar, kikat hur totalodds och utdelningsprognos rör sig på www.reducering.se kan vi konstatera att vi måste göra minst ett offensivt drag där en favorit utelämnas. Annars blir systemet väldigt baktungt och de flesta raderna spelas mot ointressant låga utdelningar. Nyckeln på just detta spelförslag blir att fälla den fult överstreckade favoriten Norwich! De streckas i över 70 % trots en faktisk vinstchans på ca 58-59 %. Jobbigt drag att orka fullfölja men vänder vi på steken är det mer än 40 % chans att vi överlever och vem har inte spikat en 40 procentare då och då?!

Spikar

De fem spikar vi ringar in är en blandning av större favoriter och mer knappa men ändå favoriter. Arsenal, Birmingham och Malmö är de större favoriterna och i nuläget ser Arsenal ut som ett fantastiskt singelstreck. Vi är väl medvetna om Arsenals två senaste prestationer (0-2 mot Aston Villa och 0-1 mot Bayern) men nu är det en ny match och nya förutsättningar. Spelare för spelare är Arsenal fortfarande överlägset ett fortsatt skadedrabbat Wolves. Dessutom sista matchen ut på lappen och alltid kul att slita in en spik då! Birmingham som såg superfina ut senast mot Coventry ska ha stor chans att slå uppgivna Rotherham som bara vill att säsongen ska ta slut. Malmö FF visar mästartakter från start och även om motståndarna Västerås absolut inte ska underskattas trots tre raka förluster så tror vi MFF till slut vinner med ett par bollar på Eleda ikväll….

Vidare tar vi in Brentford och Hull som spikar. Luton och deras spelsätt tror vi passar Brentford bra, de kommer få sina lägen och då finns skarpa avslutare med Toney i spetsen som avgör. Under 40 % är kanon! Hull borta mot Watford är den tuffaste spiken men Hull imponerar och det är all-in som gäller för att kunna hota Norwich om sjätteplatsen. Totalt sett en välbalanserad spikkombo!

Garderingar

Som vi nämnde här ovan, det stora draget på kupongen är X2 Bristol City vs Norwich. I övrigt bygger vi en ram utan större överraskningar, ett par hårdrocksnävar placeras ut där krysset inte erbjuder spelvärde samt vi tar 1X på både QPR och Stoke där kryssen i nuläget ser mer attraktiva ut än skrälltvåorna. Alla fyra helgarderingar placeras ut i matcher med en favorit som står i 50+ procent. Men där ska vi trimma vidare med hjälp av reduceringar för att sätta ännu mer prägel på bygget.

Reduceringar

Blå färgreducering: Man City, Southampton & Stoke markeras. Sedan sätts kravet att ”minst en, max två” ska gå in. Tre favoriter som streckas någorlunda rimligt och då tycker vi det är bra att kräva att minst en ska gå in men vi har samtidigt skrällfeeling här och med kravet att minst ett lag ska bränna får vi med oss den tanken tillsammans med en bra balans för systembygget.

Gul färgreducering: På tal om feeling, vi har feeling för att både Hudds och Sunderland har riktigt bra segerchans idag. Tyvärr streckar svenska folket båda lagen lite för högt. Dock har vi en förhoppning om att båda dessa lag kan droppa i streckprocent framåt 16-tiden. Vi placerar ut ett villkor med ”exakt en” ska vinna. Då viktar vi fram ettorna men (50-25-25) men betalar samtidigt inte för att båda småfula tecknen ska gå in. En bra och lurig väg!

1296 ursprungsrader har nu reducerats ner till 416 rader. Tyngdpunkten för detta system är att jaga utdelningar mellan 50 000-250 000. Vilket vi tycker är lagom sett till systeminsatsen och den favoritbetonade kupongen.

Spelförslaget i sin helhet – 416 kr! 

Spela med Miljongänget idag – hitta din favorit bland matematiska, R-system och U-system här i DBS-butiken!

Vill du ha ännu mer inspiration och uppsnack inför Stryktipset? Spana in veckans avsnitt av STRYKET!