Stryktipset glöder ikapp med PL!

Publicerades den 17 februari 2024

Stryktipset idag består av en klassisk kupong, det är sex matcher från Premier League och sju från Championship. Extra trevligt idag är att kupongen avslutas med en riktig höjdarmatch, Manchester City-Chelsea! Ni minns väl mötet i höstas på Stamford Bridge, 4-4 och kanske årets bästa match i PL? Känslan att sitta med chans på 13 rätt inför den läckra matchen lockar – bra förarbete behöver göras för att sätta oss i den guldpositionen…

Kupongen är rent texturmässigt intressant idag. Det finns ett par tydliga favoriter i nämnda Manchester City samt Arsenal & Tottenham. Där bakom är det faktiskt tio riktigt jämna matcher, åtminstone om vi ska tro på oddsen. Svenska folket däremot, de har hittat ett par favoriter ytterligare som de ger extremt mycket förtroende. Både Newcastle och Norwich haussas upp till stora favoriter när svenska folket som hittills lämnat in sina kuponger fått säga sitt. Det är naturligtvis attraktivt att vi bjuds på sådant stort skrällvärde i dessa matcher och även på flera andra håll. Är det kanske Tips-SM-raderna som bidrar till svenska folkets skevhet eller är det så svårt för gemene man att hitta sina spikar idag att det faller på Newcastle & Norwich ”för de verkar vara i storform”?! Oavsett anledning – vi ska nyttja läget idag. Häng med så bygger vi system!

Spelförslag

Som vanligt är det 1296-raderssystem som bildar grunden i vårt bygge. Det innebär fyra helgarderingar, fyra halvgarderingar och fem spikar.

Första uppdraget är att ringa in fem spikar. Vi krånglar inte till det utan väljer spikar av Man City, Arsenal & Tottenham överst på lappen. Inget att skämmas för och det behöver inte döda potentialen på lappen heller. Vi kompletterar sedan med två tuffare spikar i Aston Villa och Nottingham. Samtliga fem spikar hamras alltså in i Premier League. Estetiskt ser lappen inte vacker ut, men det har absolut noll betydelse! Det viktiga är att vi har hittat fem spikar som tillsammans gifter sig bra och har god chans att gå in – utan att för den delen var alltför överstreckade eller döda uppsidan av systemet. Vi kommer ha rader kvar som slåss om sexsiffrig utdelning, ja kanske även miljonutdelning med lite extra flyt.

När vi jobbar oss vidare blir nästa fråga vi ställer oss, hur gör vi med de där extremt överstreckade lagen Newcastle & Norwich? Att betala för båda ettorna vill vi inte göra och när vi ställer de mot varandra är Newcastle den fulaste. Laget streckas i 68 % i skrivande stund men har en vinst chans på endast 48 %. Tjugo procentenheter för hårt streckade vilket innebär supervärde på x2 som vi spelar! Norwich får lite motvilligt åka med på kupongen men vi kommer att attackera den ettan i nästa skede med hjälp av reduceringsverktyget…

I övrigt gör vi inga särskilt anmärkningsvärda drag på vår ram. Preston vaskas visserligen men det är något av ett ”autodrag” att göra med tanke på hur överstreckade den ettan är och hur låg risk vi ändå tar via det draget. Chansen att överleva den vaskningen är ju 60 % + och när vi har spikat flera storvfavoriter överst på lappen behöver vi vara småtuffa här och där. Vi velade länge kring val av ”sida” i matchen Huddersfield-Hull. Hudds har hittat någon ftyp av jätteform på slutet och vi förvånades tidigare i veckan kring odds på över 3,40 på hemmalaget. Nu har oddsmarknaden skjutit ner den ettan till 2,70 och matchen värderas som helt jämn. Gissningsvis kan det bli drag på Huddersfield även på Stryktipset och vi väljer faktiskt X2. I grunden är Hull ett mer kompetent lag och vi gillar att gå andra vägar än folket. Men håll koll på spelvärdet här, ni som bygger egna system!

Vi är klara med ramen och det är dags att trimma vidare via Sveriges bästa reduceringsverktyg, www.reducering.se

Reduceringar

Grundramen är inte alls tokig idag utan har en vettig balans i sig själv. Men vi vill trimma lite extra, framförallt städa bort en del rader med låg potential. Vi kommer jobba med två reduceringsvillkor enligt nedan:

Röd färgreducering: De två fula ettorna Norwich & Bristol City markeras och krav sätts upp att max en av dessa får vinna. Ett enkelt sätt att städa bort radkomber som inte alls gifter sig med våra defensiva spikar. Givetvis hoppas vi att både Norwich & Bristol C tappar poäng här!

Grön färgreducering: Vi markerar Sunderland och Blackburn. Två tvåor som vi gillar idag och kräver att minst en ska gå in. Sunderland är i grunden ett bättre lag än Birmingham och det verkar som att svenska folket mer och mer tar ställning för hemmasidan i matchen. Oddsen har stigit en del på Sunderland med vi räds inte den infon utan gottar oss snarare då strecken förmodligen kommer hålla sig under 40 % tack vare detta. Matchen Preston-Blackburn har vi berört tidigare. En mycket jämnare match än vad strecken säger och det finns gott om kapacitet i Blackburn. Preston är sällan ett lag man vill hålla i handen som favorit, knappast idag heller.

Vi nöjer oss där, systemet vi byggt har en fin balans. Vi har totalodds på mellan 30 000 – 450 000 vilket indikerar relativt låg risk på bygget, men vi ser ändå i utdelningsprognosen att majoriteten av våra rader spelas mot utdelningar +100 000 kr. Förhållandet risk kontra potential ser smarrigt ut!

Spelförslaget på 768 rader ses här! 

Miljongänget har enorm hunger efter välbetalda 13-träffar! Två sura tolvor på Europatipset i torsdags och känslan är att vi verkligen står på tur för smäll! Köp din andel och luta dig tillbaka i soffan, så jobbar vi hela vägen fram till Man City-Chelsea ikväll… 🙂

Köp en andel av Miljongänget!

Grabbarna i STRYKET har som vanligt goda råd och bra drag inför lördagen! Kika här!

Skrällen
  • Bournemouth X2
team-skrallen
Spiken
  • Arsenal
team-spiken
Draget
  • Sunderland
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!