Stryktipset, jakt på 13 rätt och 13 miljoner!

Publicerades den 1 april 2023

Bye bye landslagsuppehåll och hello mäktiga slutspurten i England! April och maj kommer att bli två härliga månader när våra två favoritligor Premier League och Championship ska avgöras. Underbart att återigen få sätta tänderna i en klassisk kupong och Svenska Spel har dessutom bjudit upp till extra dans via 13 miljoner jackpot idag på Stryktipset. Som vanligt är det mycket förväntningar i luften. Stenhårt arbete för att bygga smarta och genomtänkta system utlovas!

Innan vi kastar oss över dagens spelförslag på Stryktipset måste vi bara nämna den fullständigt sensationella nyheten Svenska Spel presenterat med kort varsel. Stryktipset Max erbjuds som spelform inne på Svenska Spel idag. Stryktipset Max bjuder in till enorma vinstchanser men också kraftig svårighetsgrad. 19 matcher ska tippas rätt (de 13 ordinarie på Stryktipset samt match 14-19 på Måltipset). Radinsatsen är 3 kr per rad. Men hör och häpna – lyckas du, då är det hela 1,9 miljarder kronor du vinner! Riksbanken har gått in som garant i denna statliga storsatsning. Det är allt eller inget, bara en vinstgrupp!

Kupongen

Åter till dagens vanliga Stryktips. Där har vi en kupong med sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. Arsenal är kupongen enda storfavorit, de streckas en bra bit över 80 % i hemmamötet mot Leeds. Där bakom finns några ytterligare betrodda lag som har vinstchanser över 50 % enligt oddsen som Chelsea, Brighton & West Bromwich men annars överlag rejält kluriga och ovissa matcher. En perfekt mix tycker vi och en otroligt rolig kupong att arbeta med!

Spelförslag

Vi kommer att utgå från ett system på 3888 rader, Miljongängets Lilla ST Jackpot (96 kr/andel) och sedan trimma den matematiska ramen vidare till ett skarpt reducerat system, som alltid via Sveriges bästa reduceringsverktyg på reducering.se. Nu kör vi igång!

Spikar

Det är en delikat uppgift att välja ut spelförslagets fyra spikar. Vi tar den enkla (och i många fall korrekta vägen) och spikar Arsenal som storfavorit. Det går att skapa bra potential i bygget även med Arsenal som spik, det kan vi lova! Utöver Arsenal så ger vi West Bromwich, Norwich och Wigan förtroendet som spikar på detta system. WBA är en tydlig favorit hemma mot Millwall, visserligen kraftigt överstreckad men vi hoppas att den kommer att droppa i streckprocent närmre kl 16. Norwich och Wigan är två offensiva spikar på hemmalag som är knappa favoriter i jämna matcher. Genom att ta ställning i just jämna matcher kan vi skapa förutsättningar för att gardera där våra motståndare istället spikar!

Garderingar & Reduceringar

Halvgarderingarna används på två olika sätt idag. Två av dem tar defensiva vägar och agerar ”lyxkryss”, det är 1x på Chelsea-Aston Villa och Brighton-Brentford. Eftersom vi tagit en ganska tuff spikkombination här ovan kan det vara klokt att hålla nere svårighetsgraden en aning. Tvåorna på Aston Villa och Brentford är relativt osannolika tecken (står i upp mot 6 ggr pengarna båda två) och vi nöjer oss med att fånga upp trevligt streckade kryss i dessa matcher. De andra två halvgarderingarna är mer framåtlutade. 1X Birmingham och X2 Stoke tar vi för att skapa potential i systemet och städa bort de allra sämsta skräpraderna. Även våra fem helgarderingar kan fånga upp skrällar, framförallt i matchen Hull-Rotherham där högersidan kan rensa fint!

Idag använder vi oss av två färgreduceringar.

Blå färgreducering: Chelsea, Brighton och Hull markeras. Krav sätts att minst ett men max två av lagen får vinna. Vi säkerställer därmed minst en skräll men vi balanserar också systemet via kravet att minst en av dessa favoriter ska vinna.

Grön färgreducering: Wolves, Crystal Palace och Cardiff markeras. Krav sätts att exakt ett av dessa lag ska vinna (minst en, max en grön). Tre små favoriter kring 40 %. Samtliga ganska korrekt streckade. Vi ”gillar” inte direkt något av dessa tre lag idag men inser samtidigt att chansen/risken är stor att någon av dem ändå vinner. Att då sätta upp ”exakt-villkoret” skapar en vass reducering som ytterligare balanserar upp vårt system.

Vi har nu reducerat systemet från 3888 rader ned till 1296 rader och har ett komprimerat bygge där majoriteten av raderna siktar på utdelningar mellan 100 000 – 250 000 kr, en lagom tuff satsning denna jackpotrunda för ett system på dryga 1000 rader!

Spelförslaget i sin helhet – 1296 rader (reduceringsgrad 67 %)

För de som vill ladda upp, komma i stämning och få mer kött på benen inför Stryktipset – lyssna på podcasten STRYKET! Veckans avsnitt har mycket nyttigt innehåll.

Ha en underbar lördag och stort lycka till i jakten på 13 rätt!

Skrällen
  • Stoke X2
team-skrallen
Spiken
  • Wigan
team-spiken
Draget
  • Norwich
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!