Stryktipset med mixad kupong

Publicerades den 18 november 2023

Stryktipset denna lördag bjuder på en fin mix. Vi har övre delen av kupongen där landskamperna utgör basen för att sedan beträda klassisk Tips-extra material i de engelska lägre divisionerna. Pga landslagsuppehållet får vi en därför en kupong med både League One och League Two.

Stryktipskupongen ser rätt inbjudande ut spelmässigt, ett par vettiga favoriter att hålla i handen, samtidigt som om ett par av dessa bränner så kan utdelningen sticka iväg rejält. Vill det sig väl kan Svenska Spels garanti på 10 miljoner till ensam vinnare spelas ut.

Dessutom glömmer ni väl inte att det är fjärde veckan i Reducering-SM som pågår. Nästa sista veckan och du har fortfarande chansen att deltaga – men framförallt vinna.  Gratis att vara med inne på Reducering – läs mer här.

Vinnaren – som spelat in mest pengar med hjälp av ett system på max 500 rader (behöver ej lämnas in hos SvS) över 5 veckor vinner en fotbollsresa för 10 000 kr. Dessutom omgångspriser varje vecka.

Vi bygger här nedan vårt tävlingsbidrag denna vecka – häng med!

Spikförslag

Vi har 5 lag som har vinstchanser på ca 65% eller mer (Nederländerna, Schweiz, Tyskland, Blackpool och Mansfield). Strecken sitter på lagen är i spannet 65-85%. För att få ihop ett vettigt bygge en sådan här runda, som främst inte är för svårt rekommenderar vi att använda iaf en eller ett par av dessa som grundstenar i bygget. I nuläget är de nästa likvärdiga sinsemellan om vi jämför vinstchans vs streckprocent. Ganska korrekt streckade om än någon lite för mycket och någon lite för lågt. Detta kan dock svänga utan vi tycker nog att samtliga fem nämnda fungerar att använda. Viktigt dock att de inte används i kombination allihopa – då dödas potentialen fullständigt.

På detta spelförslag – som även lämnas in som andelsspel i vårt ombudMiljongängets Lilla ST (96kr) – spelar vi med 5 spikar. Vi använder 3 av lagen ovan och övriga två helgarderas. Nederländerna, Schweiz och Blackpool blir de vi håller i handen.

Vi kompletterar med Swindon och Stevenage som båda har god vinstchans.

Totalt sett en rätt defensiv spikkombo och kupongen behöver få potential genom våra val av halvgarderingar.

Garderingar/Reduceringar

Spikkombinationen är som nämnts defensiv och då gäller det att rätta in sig i ledet och justera kupongen med övriga val. Att betala för allt för många fler favoriter i kombination med våra spikar kommer göra kupongen oduglig. Vi väljer därför att aktivt plocka bort tv gäng som är  favoriter i sina matcher men där det ändå är en coinflip mellan favoritsegern och halvgarderingen mot bortasidan.

Med dessa två val av sida och de två tyngre favoriterna helgarderade så har vi puttat ramen på 1296 rader  i rätt riktning gällande utdelningspotential.

Några ganska kalla radkombinationer ska vi däremot försöka kapa med hjälp av Reducering.

De två stora favsen markeras ihop med Gillingham, som även de är favoriter och kommer snurras som spik av en hel del ute i landet. Reduceringskravet – Gul färg –  sätts att exakt 1 av dessa ska segra. Vi kapar då bort rätt fattiga radkombinationer som med garanti hade varit underbetalda till låg utdelning.

Två krav till ska ställas upp:

Blå färgreducering: Här markeras de fyra underdogs i våra halvgarderade matcher. Kravet blir att minst 2 av dessa ska segra.

Röd färgreducering: Fem kryss, som streckmässigt inte är superattraktiva trots att de finns med på vår kupong markeras. Kravet blir att max 3 av dessa får sitta.

Systemet har nu reducerats från 1296 till 496 rader. Och är redo att lämnas in OCH att deltaga i Reducering-SM.

Se systemet i sin helhet här