Stryktipset med start av Tips-SM

Publicerades den 11 februari 2023

Lördag morgon och som vanligt är det förväntning i luften, det är ju idag den stora vinsten på Stryktipset ska landas! Charmen med denna ädla spelform, förväntningar! Som en extra krydda inleds årets Tips-SM. Det kommer att spelas 64-raderssystem för runt 3 miljoner kronor idag, vilket faktiskt är trevligt på flera olika sätt för oss alla i ”poolen”. För den som vill ha strategitips och gott uppsnack kring just Tips-SM – då rekommenderar vi att lyssna på veckans avsnitt av podden Stryket, bland annat presenteras 10 budord för Tips-SM!

Kupongen

Sex matcher från Premier League och sju matcher från Championship. Tolv som startar kl 16 och avslutande Bournemouth-Newcastle klockan 18:30 – härlig action kommer det att bli! Texturen på kupongen är mycket lik förra veckans. Två lite större favoriter i Newcastle (1,60) och Arsenal (1,50). Ett gäng favoriter runt 2,00 och sen några härligt jämna matcher med. Förra veckan såg vi kupongens två två största favoriter vinna (Man U & Brighton) men 13 rätt betalade ändå nästan 500 000 kr. Hur gör vi med de största favoriterna idag?

Spelförslag

Precis som vanligt kommer vi bygga ett 1296-raders system som grund i vårt spelförslag (går att köpa in sig i via Miljongängets Lilla Stryk för 96 kr/andel) och sedan trimma bygget med hjälp av suveräna reducering.se.

Spikar

Arsenal
Tottenham
Brighton
Coventry
Millwall

Där har vi kvintetten som ska bygga grunden för 13 rätt på detta tidiga spelförslag! Spikar från olika fack. Arsenal som kupongens största favorit, kommer bli överstreckad men är en trolig vinnare såklart. Tottenham och Brighton med knappa 50 % segerchans samt två tuffare val i Coventry (som ändå är favorit i sin match) och Millwall. Sistnämnda Millwall tror vi faktiskt kan komma att spelas ner till favorit på oddsmarknaden i derbyt mot QPR. Står i 2,90 nu men ska vi gissa på 2,65-2,70 vid matchstart?

Sammantaget en ganska ruff spikkombination, femlingen står i runt 40 gånger pengarna och det är en småjobbig tanke att tänka att den träffar rätt ca 2-3 % av gångerna vi spelar den… 🙂 Men så är det givetvis med Stryktipset, det är INTE lätt att få 13 rätt men ibland händer det!

Garderingar

För att kompensera de tuffa spikarna tar vi en ganska försiktig väg med våra garderingar idag. Helgarderingar placeras ut i fyra matcher där det finns en tydlig favorit i spannen 1,90-2,10, alla fyra överstreckade men vi vaskar ingen av dem – men hoppas givetvis på skrällar här! Halvgarderingarna blir också av defensiv natur, tre lyxkryss* på favoriterna Newcastle, Norwich och Stoke samt en försiktig vaskning av Wolves, som ändå står i över 2,50 vilket innebär att vår vaskning (1x Southampton) kommer gå hem över 60 % av gångerna!

*Lyxkryss innebär att en favorit streckas och kompletteras med krysset. Underdoggen (där ofta skrällvärdet är störst) utelämnas. Vi använder lyxkryss i detta fall för att hålla nere svårighetsgraden på systemet.

Reduceringar

Systemet i nuläget är ganska spretigt, vi har med oss en del kalla rader som bara kommer betala småpengar om de går in och vi har även en del svåra radkomber som vi kanske inte är beredda att betala för på ett relativt litet system. Dags att tighta till bygget!

Grön färgreducering: Newcastle och Norwich markeras och krav sätts att minst en av dessa favoriter ska vinna. Med detta villkor sänker vi svårighetsgraden en aning och plockar bort en del av de svåraste raderna.

Blå färgreducering: I detta villkor markerar vi favoriterna Fulham, Middlesbrough, Sunderland och Watford som vi alla har helgarderat. Krav sätts att minst en men max två av dessa lag får vinna. Detta innebär att vi kräver poängförlust av minst två av de överstreckade favoriterna. Ett val som effektivt städar bort de sämsta raderna vi annars hade betalat för. Att vi sedan kräver att en av favoriterna ska vinna är ett steg ytterligare i att sänka variansen för systemet och tighta till vårt system lite, lite till!

Systemet är nu färdigbyggt, vi har ett bygge som tar sikte på utdelningar med tonvikt kring 100 000 – 250 000 vilket känns fint denna omgång.

Spelförslag för 672 kr här! (reduceringsgrad 48 %)

 

Tips-SM-bonus

Som bonus idag bjuder vi på ett förslag på hur ett vasst 64-raderssystem till Tips-SM kan se ut. Det är fint att kunna kika på sitt Tips-SM-bygge inne på reducering.se för att via totaloddsprognosen se svårighetsgraden. På SM är det bekant antal rätt som räknas och inte vinna mest pengar. Så försök spela defensivt men krydda med någon skräll, det är vårt råd. Här är vårt lilla förslag – 64 rader magi! 

Önskar er alla en härlig lördag – lycka till på Tips-SM! Som vanligt hittar ni Miljongängets vassa andelssystem i vår välsorterade butik, välkomna in! 

 

Skrällen
  • Southampton
team-skrallen
Spiken
  • Coventry
team-spiken
Draget
  • Millwall
team-draget
Köp en andel av Miljongänget!