Stryktipset söndag

Publicerades den 25 juni 2023

Midsommarhelgen lider mot sitt slut och idag, söndag är det som gäller för veckans Stryktips. Fint att Svenska Spel är flexibla för att sy ihop rundorna. Svenska Division 1/2, norska Elitserien och ett par matcher från U21-EM utgör dagens utmaning. Många av de bästa pool-spelarna tar mer än gärna ledigt på sommaren, omsättningen blir lägre och de motståndare som finns kvar är i stor mån ganska svaga. Chansen för ensam vinnare (och 10M garanterat) ökar således enormt som en extra krydda för oss som är med.

Att gå och jaga den ensamma platsen på tronen är dock inget att betala hus och hem för. Detta kan lätt överhypeas i sommar. Även om en sådan rad kommer vara ruskigt fint betald sett till svårighetsgrad så är det inte värt att betala för särskilt många kombinationer med detta i siktet. Extremt många rader som är och rotar i samma ”lotteri” ensam vinnare-byggen är lika underbetalda som en ensam vinnare är överbetald. Vi vurmar som alltid för reducering.se men här är det en absolut nödvändighet att hålla koll på ditt ”tak” och du vill ha några ägg i din korg som har chansen på ensam vinnare. Lagom är alltid bäst, reducera ner så du har några få kombinationer med istället för att vikta ditt system tokoffensivt. Använd verktyget och håll koll på ditt totaloddsintervall.

Ny börjar vi bygga!

I dagens spelförslag kommer vi inte gå för någon ensam vinnare, systemet är relativt litet och i viss mån för vi rätta oss in i näringskedjan. Att betala för de absolut svåraste utfallen är lite för dyrt sett till systemets totalkostnad idag. Men som alltid kommer vårt bygge vara bra balanserat, topparna ska och kommer alltid finnas med när vi i Miljongänget bygger.

Spika

Dalkurd
Oskarshamn
Bodö/Glimt
Molde
Tyskland

Här blandar vi från olika fack odds/procentmässigt och mixen känns direkt trevlig. Favoriter alla fem men vi tycker i skrivande stund att priserna vi betalar i form av streckprocent är ganska attraktiva. Framför allt så tycker vi att våra tre största favoriter håller sig på väldigt humana nivåer sett till vinstchans (Molde, Bodö, Tyskland). Dalkurd och Oskarshamn finare värdemässigt men att hitta marginellt värde i dessa fack går att göra omgång efter omgång. En större favorit som inte är allt för hård streckade känns oftast finare än ett värdetecken i mittenfacket då vi tar med variansen i kalkylen.

Halvgarderingar

Även om vi inte tagit några riktigt snuskiga spikar så behöver vi trycka på gaspedalen, det är trots allt fem favoriter som spikats av där tre kommer bli ganska betrodda. Vi söker genast efter grovt överstreckade tecken att utelämna och landar i x2 Sollentuna, x2 Stabaek och x2 Zentih. Tre hårt streckade hemmalag sett till vinstchanser vaskas här och golvet höjs rejält utan att sticka ut hakan allt för mycket. Vårt sista move i ramen blir att placera ut en hårdrocksnäve i Rosenborg-Sarpsborg. Relativt högt odds och inget spelvärde gör att detta är ett tecken vi gärna utelämnar innan vi ska hugga in med reduceringsverktyget.

Det finns möjlighet att köpa in sig i inläggets matematiska spelförslag  här: Miljongängets Lilla ST (96kr/andel)

Reducering

Vi vill gärna trimma systemet ytterligare och tycker fortsatt golvet är lite lågt (min-oddset). Röda utgångar placeras på de överstreckade favoriterna Rosenborg och Järfälla med kravet att max en får vinna. Blåa utgångar placeras på Sollentuna, Oddevold, Ham-Kam och Italien med kravet minst en, max två. På så sätt för vi en fin balansgång mellan svårighetsgrad och potential.

Färdigt spelförslag för 760 kronor (41% reduceringsgrad)

Stort lycka till!