Stryktipset vecka 18

Publicerades den 6 maj 2023

På måndag spelas sista omgången i Championship. Det betyder att Svenska Spel har fått lyfta blicken bortom England för att fylla ut dagens kupong på Stryktipset. Tråkigt nog valde de en väg likt Europatipset  med kända och stora lag istället för jämna fotbollsmatcher. Det leder till att dagens förutsättningar blir speciella men vi väljer att borra ned huvudet och siktar på att göra det bästa av situationen!

Förutom fem matcher i Premier League är resten av kupongen hämtad utanför de brittiska öarna. Det är favorittätt när storlag som Bayern Munchen, Real Madrid, Ajax och Benfica återfinns på kupongen. Vi kommer behöva att några av de stora drakarna faller för att utdelningen ska ta fart. Att fälla stora favoriter är inte enkelt men när de faller så faller de tungt!

Hos marknadens bästa reduceringsverktyg ska ett spelförslag bearbetas. Fokus kommer att ligga på att anpassa sig efter förutsättningarna och inte spänna bågen alltför hårt. 

Spelförslag

Tack vare utformningen på kupongen är vi något limiterade i våra val. Fem spikar ska ut och några behöver vara bland de större favoriterna för att inte skapa ett “omöjligt bygge”. Blickarna fastnar på Manchester City (87%) och Bayern Munchen (78%). Två storlag med hög motivationsfaktor då båda har en högst levande titelrace i respektive serier. 

Manchester City har sett brutalt starka ut medan Bayern Munchen har varit desto svajigare. Men när de besöker ett Werder Bremen som i princip är klara för spel i Bundesliga kommande säsong tror vi bortasidan blir bra att välja. Två så kallade “säkra spikar” (det finns så klart inget som heter så) inleder bygget!

Vi följer upp med att spika Chelsea (40%), Aston Villa (42%) och Club Brugge (45%). Chelsea kommer efter senaste tidens turbulens och bedrövliga spel att ratas av många. Vår förhoppning är att den kan stanna under 40% och då är den bra, oavsett hur det har sett ut på fotbollsplanen för Chelsea. Aston Villa och Club Brugge blir förhoppningsvis dolda spikar då de större favoriterna säkerligen kommer fånga upp intresset bland de flesta stryktipsspelare. Korrekt streckade favoriter är sällan dåligt att spika!

Bland våra halvgarderingarnar väljer vi att inte aktivt kliva någon favorit. Fördelen med att ha ett reduceringsverktyg till sin hjälp på dessa omgångar är att vi kan ställa in villkor mot favoriterna istället för att ta ställning i enskilda matcher. Vi väljer bort ett halvkallt Roma och kör hela tre hårdsrocksnävar dagen till ära!

Reduceringar

Bland våra fyra helgarderingar har samtliga satts ut offensivt. Istället för att blunda och hålla tummarna för en skräll tar vi aktivt ett val som innebär att vi bara är med och delar på kakan om skrällarna kommer. Det är en förutsättning om vi vill ha sexsiffrig utdelning!

Röd – exakt två av fem inringade favoriter får vinna. Det kan upplevas som ett tufft krav men vi anser det vara nödvändigt. När vi dessutom har både Manchester City och Bayern som spikar sedan tidigare kan man ta ut svängarna utan att den totala svårighetsgraden blir för hög. 

Gul – I Ligue 1 är det bortalagen som tilltalar oss mest denna afton. Minst ett av de gula markeringarna behöver vinna. 

Spelförslag för 336 kr (74% reducerat)

Trots att vi betalar för exakt tre skrällar är oddsprognosen inte för tuff. Ett oddsintervall på 50 000 till 335 000 känns perfekt med tanke på kupongens utformning!

Skrällen
  • Crystal Palace
team-skrallen
Spiken
  • Manchester City
team-spiken
Draget
  • Chelsea
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget

Ingen jackpot och knepig runda men vi ska göra vårt bästa för att nå en välbetald 13-rätt. I ombudet finns det andelar från 10 kr hela vägen upp till 3650 kr. Varmt välkomna in!