Stryktipset vecka 22

Publicerades den 3 juni 2023

Det engelska ligaspelet för säsongen 2022/2023 är över, det syns inte minst på Stryktipset. Istället för 13 matcher från de brittiska öarna är det bara FA cup-finalen mellan Manchester City – Manchester United som representerar England på kupongen. I övrigt är det spridda skurar från Europa men det ändrar inte det fundamentala – det är fortfarande odds, spelvärde och finess som ska ta oss till 13 rätt!

Trots en annorlunda omgång är känslan precis som vanligt inför Stryktipset. Man skapar sig en uppfattning under dagen vilka drag och vägar som ser intressanta ut, mest för att man inte har tålamodet att vänta. Vi vet samtidigt att det är sista timmen som allt kommer att avgöras. 

Att följa odds & streckrörelser är en viktig del om man vill vara en vinnande spelare på poolspel. Det ger information om hur oddsmarknaden värderar respektive matcher men framförallt ser vi tendenser hur motståndarna har valt att spela. Med ett större underlag kan vi ta bättre beslut och således bygga bättre system på Stryktipset!

Spelförslag

I spelförslaget har vi inte “lyxen” att vänta på odds & streckrörelser. Vi får istället fokusera på att spela mot de tidiga pengarna som kommit in. Det är trots allt redan 5 miljoner kronor omsatt, inte långt ifrån en vanlig omgång på Europatipset

Efter en snabb överblick ser vi att det är “favoritätt” med många lag med vinstchanser kring 50-60%. Vi väljer en strategi som framförallt riktar in sig på sexsiffriga utdelningar, det borde passa omgången väl. 

Spikar

Manchester City (63%) – final mot stadsrivalen på Wembley. CIty har sett brutala ut under våren och nuvaranade streckfördelning på 63% är på tok för lågt för att avstå – spelvärd upp till runt 68% enligt vår mening. City spikas!

Rennes (57%) – En av omgångens mest attraktiva tecken under förmiddagen. Streckas 6% understreckad trots högt favoriskap. Rennes jagar fjärdeplatsen i Ligue 1 medan Brest befinner sig i ingenmansland. Det är ett troligt scenario att “gapet” mellan odds & streckfördelning kommer täppas till framåt spelstopp men Rennes borde ha goda chanser att stänga på vettiga priser trots allt. Tvåa spikas. 

Ariana (53%) – Malmö-laget vann senast efter en tyngre period och tar idag emot formstarka Ahlafors. Hemmalaget ska vara favoriter i matchen och 53% passar bra in när vi letar spikar i mitenfacket. 

Norrby (40%) – mittenmöte i division 1 södra. Norrby har ambitioner att klättra i tabellen och mot ett Åtvidaberg med tre raka torsk i bagaget bedömer vi att chanserna till en seger är goda. Vår mest offensiva spik i bygget blir Norrby!

Barcelona (74%) – är omgången största favorit. Det är Champions League-finalen för damer där Wolfsburg ska försöka utmana. Trots det höga favoritskapet så streckas Barcelona “bara” till 74%, det tycker vi är mer än gångbart. En spik som framförallt bidrar med balans!

Garderingar

Nu är det dags att lägga ut fällor för att kapa motståndare. I den matematiska ramen kliver vi Levante, Parma & Hammarby TFF. Tre lag som knappast kan tillskrivas vara några stora favoriter men streckfördelningen är uppåt väggarna. Att betala för 10%+ överstreck på lag från denna hyllan är inget annat än skräp. 

Helgaddarna sätts ut med ett offensivt syfte. Vi räknar och tror att hemmalagen i dessa matcher kommer att vara populära tecken att spika i eftermiddag. Det kommer krävas att favoriter faller för att utdelningen ska nå vårt mål på sexsiffrigt belopp. För att effektivisera och maximera spelvärdet på våra radkombinationer ska vi reducera bort så kalla “skräprader” hos reducering.se.

Reduceringar

Via två färgreduceringar ska vi göra ett bra bygge till ännu bättre bygge. 

Röd – vår viktigaste färgreducering som sätter tonen för hela strategin. De fyra nämnda lagen ringas in – exakt 1 får vinna. En offensiv men nödvändig åtgärd för att kapa bort tillräckligt med system för att nå en sexsiffrig utdelning. 

Gul – vi viktar bygget mot värdetecken. Både Albacete (31%) och FC Stockholm Internazionale (32%) är fina tecken som vi gillar. Minst ett av lagen behöver vinna!

Spelförslag för 384 kr (70% reducerat)

Skrällen
  • Cagliari
team-skrallen
Spiken
  • Rennes
team-spiken
Draget
  • Norrby
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget

Missa inte veckans avsnitt av Stryketpodden!