Stryktipset vecka 26

Publicerades den 1 juli 2023

Svenska Spel lyckades, trots skralt utbud, att få ihop 13 matcher på Stryktipset. Förutom två nattmatcher genomförs samtliga under lördagen vilket normalt sett brukar föredras av folket ute i stugorna. Det kommer dock till bekostnad av mindre intressanta fotbollsmatcher, bland annat fem finska matcher. Vi känner oss trygga i vår spelstrategi och ämnar att använda oddsmarknaden som stöd när lag som Ilves, Vaasan och Inter Åbo ska analyseras. 

Faktum är att vi gillar Stryktipsets utformning denna lördag. Förutom Malmö FF och England är det oddsmässigt en öppen och intressant runda. Kupongen går att attackera på flera olika sätt. Vill man spela mot de stora pengarna finns det gott om överstreckade favoriter att försöka fälla. Är man däremot ute efter en kortare väg mot pengarna så ser faktiskt de tre största drakarna spelvärda ut i skrivande stund. I spelförslaget kommer vi välja den senare taktiken av de två och spänna bågen lite lagom hårt. 

Spelförslag 

Vår grundram spelas med 1296 rader vilket betyder 5 spikar, 4 halvor och 4 helgarderingar. Efter en snabb överblick är det framförallt högst upp på kupongen våra blickar fastnar. Malmö FF har trots skadebekymmer goda chanser att vinna återstarten av Allsvenskan hemma mot Sirius. Nuvarande 80% är klart prisvärt med tanke på Malmös stora favoritskap. 

Ett lag med ännu högre vinstchanser är Englands damer som ska spela genrep hemma mot Portugal inför sommarens EM. Vi räknar och tror att England kommer vara flera nummer för stora för Portugal inför hemmapubliken och när de de endast streckas till 71% blir det omgången mest givna spik i vårt tycke!

Där bakom fyller vi på med KuPS, Våleränga och Bahia. Det förstnämnda är ännu ett lag med stora vinstchanser och lockande spelvärde – en bra kombination när man spelar poolspel. Våleränga och Bahia är liknande tecken som värderas något för lågt i vårt tycke. 

Femlingen är spikad och det är en mer defensiv start än normalt. Nu behöver vi jaga skrällar för att skaka av oss rader fram till mållinjen. 

Garderingar 

I den matematiska ramen ska vi kliva tecken vi inte vill betala för. Lag som Oulu (12% överstreckat) och Mariehamn (12% överstreckat) passar väl in på beskrivningen. Båda lagen slängs i papperskorgen. Detsamma gäller det oavgjorda resultatet i match 6 & 9. Överstreckade kryss är nästan aldrig dåligt att vaska när man spelar Stryktipset. Då brukar man kunna hitta betydligt mer attraktiva lag med odds kring 3,00 – 3.50 i odds. 

De fyra helgarderingarna innehåller samtliga en överstreckad favorit med minst 9%. Grundramen är därmed satt men vi är inte färdiga ännu. Nu ska verktygslådan fram med hjälp av Sveriges bästa verktyg för poolspelare – Reducering.se

Reduceringar

Istället för att acceptera att fördelningen på alla garderingar blir 33% eller 50% kan vi styra bygget i en tydligare riktning. Det ska göras via två färgreduceringar:

Blå – Tre lag med kallt spelvärde ringas in – max ett får vinna. Det gör att vi styr om teckenfördelningen från 33% till låga 16%. Ett bra sätt att extrahera spelvärde. 

Röd – ett tufft men nödvändigt drag. Tack vare våra defensiva spikar behöver vi fälla några större. Max ett av Flamengo eller Cincinnati får vinna för att vi ska ha chansen till 13 rätt!

Se spelförslag för 768 kr (41% reducerat)

Det är en intressant omgång som står inför oss. Vi kommer som vanligt att jobba hela vägen fram till spelstopp för att skapa oss en edge mot motståndarpoolen. Missa inte heller att det är jackpot på Europatipset imorgon.

Varmt välkomna in i butiken när vi jagar 13 rätt!

Skrällen
  • Haka
team-skrallen
Spiken
  • England
team-spiken
Draget
  • Bahia
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget